perjantai 29. kesäkuuta 2007

Puistoblues osa 2

Eilen nukuin pitkään ja kävin kaupassa shoppailemassa huomiset piknik tarvikkeet ja rouva väsää safkat valmiiksi.
Huomenna siis Puistobluesin pääkonserttiin!

Eilen myös käytiin kattomassa parilla klubilla bändejä. Pubin kautta Swengiin, missä Huba veteli ihan järjettömän hyvän keikan, teknisistä ongelmista huolimatta. Koko keikan ajan kiers joku. Kaikesta huolimatta ihan törkeen kova keikka. Miten on mahdollista et Suomesta löytyy bändi joka kuulostaa mustemmalta kuin musta musiikki!

Heti vedon jälkeen juostiin bändin perässä Yanoon. Tuomo Prättälän keikka oli sekin hyvä. Vähän ehkä siihen mielentilaan tylsä, mut siinäkin ihan sieluttoman kova bändi!

Baarista löytyi kollegoita joten saunomaanhan piti lähteä. Ruusenkvistin Janne laitto saunan lämpimäks, matkalla ABC:lta evästä mukaan. Meit oli 7 roudaria aika hyvässä. Mä otin luonnollisesti kokin vastuun ja ruokalista oli:
- Fetasalaatti
- Valkobusili/chilimakkara
- Possun sisäfile täytettynä aurajuustolla ja käärittynä pekoniin
- Uusia pottuja
Toimi!

Puol 9 otettiin aamulla taksi ja lähettiin himaan.
Rouva oli aika huolissaan kun en tsekannu puhelinta ja mun lähettämä viesti ei lähtenytkään...

Hetken uni ja Lahden Kapan varastolle hakemaan illan Tervis PA kamppeet.
Otin H:linnan Sirkukseen mukaan Alphan M3 pitkäheittopömpelit. Oikea valinta! Niin paljon järkevämpi kun ei roiskita seinille. Soundikin on huomattavasti kivempi. PS8:t etufilleinä, mut prosessori alkaa jo jarruttaa...
Nyt safkalla Huviretkessä. Vihersalaatti, Etanat ja Katkarapukasari.

EDIT
Poistettua materiaalia

torstai 28. kesäkuuta 2007

Puistobluesia

Tosin vaan ihan asiakkaana! Kesähessut seikkailee!
Kutsuin Myllyn meille syömään eilen.
Ruokalistalla oli:
- Vihersalaatti pestolla
- Uusia perunoita
- Brassihärän sisäfilettä (hyvinkin raaka)
- Pekoni, sieni, uusi sipuli, valkosipuli, kerma, dijon sinappi ja whiskey rakkaudella tehty kastike

Toi muistuttaa muuten jotain Muppet hahmoa!
Hei osaako joku kertoa miten vitussa macilla ja safariselaimella saa tehtyä tekstiin linkin?
Siis jos haluisin et toi Muppet ois se linkki muppet sivustolle. Joo, kyl oon ettiny ja yrittäny, mut kaikki pikakomennot mitä on tolle winkkarille tehtyjä ei supata macin kanssa... Kiitti avusta!

Ruoan jälkeen kumijalka alle ja Swengiin. Siellä aloittelikin jo Honey B & Kuloniemi. Esalla oli bassari/haitsu/kitarat tyyppinen tontti ja Aija veteli passoa ja marakasseja. Oli muuten ihan kohdallaan, mut pieni tylsyys iski vastaan. Samat rakenteet, samat slidesoolot tiedäthän...

Illan päätti Lakeside Blues All-Stars. Uhleniuksen Altin proggis. Veteli kaikkea mahdollista kamaa Puistobluesissa esiintyneiltä artisteilta.
Varsinkin Haaviston Ollin lapsteelin että kitaran soitto oli jumalaisen kuulosta! Ja Alttihan on ihan saatanan kova kepittäjä sekin. No okei, ei sen muunkaan bändin tarvinnu todellakaan hävetä!
Illan kohokohta oli ehdottomasti 2 biisiä The Bandiltä!

Tänään vois mennä samaan klubiin. Yläkerrassa saa nimittäin tupakoida!!! Taksi maksaa n. 25€/suunta, joten tupakoinnille tulee hieman hintaa. Eipähän ainakaan tarvii juosta rappusia pitkin vesisateeseen.
Ja soittaahan siellä tänään Huba!

maanantai 25. kesäkuuta 2007

Alle 90!!!!

Vittu miten siistiä! Oon nyt pelannut aktiivisesti golfia yli 3 vuotta. Kertaakaan en oo vielä pelannu alle 90 lyöntiä. Varsinkaan Talmassa missä on todella vaikeat kentät, varsinkin Master.
Tänään pelasin etuysin 46 ja takaysi alkoi aika haikeasti. Löin 10 väylällä (par 5) avauksen metsään ja sieltä tarvittiin 2 lyöntiä et pääsi pois ja silti jäi greenille matkaa 230m. Otin puu-3:n käteen ja löin nappilyönnin 4m lipusta! Putti sisään ja siitä alko ihan järjetön putki. Pelasin seuraavan väylän 2 yli ja seuraavaa yli parin tulosta sai odotella vikalle reiälle jolle tein bogeyn. Takaysin tulos 39!!!!! Yhteistulos 85 alitti edellisen Master ennätyksen 11 lyönnillä. Mun tasoitus tolle kentälle on 23, joten pelasin siis 10 alle oman tasoituksen. Tarkka tasoitus oli 20 ja nyt se laski 16,6.
Tätä on odotettu pitkään!

Nyt whiskey kaapille...

Juhannus juhlaa..?

Perjantaina siis lähdettiin Egojen kans Himokselle. Haettiin Kiertuetekniikan varastolta mukaan monitoritiski ja mikit. Osa sieppaimista ja muutama clamppi tulee Santulta Himokselta.
Nysse kulki hienosti ja perille päästiin vähän yhen jälkeen. Nopee safka naamariin ja auton purkuun. Backlinen kasaus ja kun kerran oltiin päälavan eka bändi, niin orkka jäi hieman jamittelemaan. Liski oli taas rakentanut aivan mahtavan oman pikku pa:n etupäähän, joten pysty tekee checkin ihan normaalisti ilman että kakkoslava kärsi metelistä.
Kakkoslavalla soitti Vaasasta kotoisin oleva The Duke. Kuulosti ihan järjettömän hyvältä. hyvä bändi, hyvä solisti ja kivan oloisia biisejä. Sillai vähän Muse/Kingston Wall/Indie hengessä. Antoivat pari sinkkua, kohta kuunteluun.
Meidän veto alkoi ja kuulosti hivenen nuhaiselta, mutta seuraava päivä selitti kaiken (lisää alempana)... Ehkä mä silloin arvostelin vähän turhankin jyrkästi sitä J-sarjan pa:ta. Olkoonkin niin, että se oli viritetty enemmänkin silmällä pitäen raskaamman rokin orkestereita. Nim. Neljänsadan ruuhka
Vedon jälkeen kamat busiin, bussi parkkiin, safkaa ja kaljaa. Kävin kattelemassa pari biisiä Pakaraista ja Vilkkumaata.
Safkaaminen oli aika hankalaa, kun pari yötä sitten oon joko nukkunu aika paskassa asennossa tai sit haukotellu liikaa, koska vasen poski on siitä kiinnityskohdasta kalloon ihan saatanan kipee. Ei pysty puremaan, eikä avaamaan suuta. Vittu. Tuntuu siltä kun ois saanu käkättimeen ja leuka ois sijoiltaan. Purenta n 1cm vinossa...
Meidän majoitus oli noin 10m päälavasta. Jep. Sovittiin et aamulähtö on klo 8.30, kun veto Raumalla klo 13.45. Istuttiin jonkin aikaa mökin terassilla ja kömmin i-Podin kans nukkumaan vähän 23 jälkeen. Heräsin klo 24 kun KT aloitti. Heräsin 02 kun lavalta kuului "Jumalaare!" ja alkoi laulu perinteisestä Suomalaisesta talviurheilulajista. Heräsin 02.10 kun joku idiootti yritti tulla mökin takana olevan aidan yli ja järkkärit hakkas varmaan laatikollisen nauloja mökin seinään. Joo, siihen ihan korvan viereen.

Kello soi 7.30. Sitä ennen tosin heräilin vähän väliä, kun joku tuli nukkumaan/kävi kusella. Laitoin jossain vaiheessa yöllä saunan ajastukselle, joten Eetun kans otettiin aamulöylyt.
Parin kusitauon jälkeen päästään Raumalle (joutui muuten pari kertaa viheltämään seriffin muovipilliinkin). Jotkut älypäät oli yrittäny tehdä siellä saunateltan ja grillin yhdistelmän rumalla menestyksellä. Osanottoni läheisille.
Kamat lavalle ja sit pitikin juosta etupäähän. Desibelirajana melunkertymä 95db A fast. Eli toisin sanoen pysty vetelee piikit jonnekkin 100db hujakoille. Ihan jees, ellei stereot ois alkanu kääkättämään niillä nurkilla. Ainakin kitarat ja laulut erottu...
Mittamiehenä oli sielläkin jokakesän piristysruiske Kauko Saari. Mahtava hahmo. Eli kuulonhuoltoliiton miehiä, joka kerää festivaalien melunkertymää. Lupasi laittaa mulle viime ja tän vuoden listat. Kiva päästä kattelee miten häntäpäässä on meikäläisen suoritukset!
Luulin jo näiden parin keikan jälkeen et mä taidan olla umpikuuro tai sit en vaan osaa enää miksata. Ei vaan saanu nappuloita kohdalleen. Epäilin myöskin stereoita.

Shuttle heitti mut Rauman linja-autoasemalle ja hyppäsin Treen bussiin. Heräsin perinteisesti omaan kuorsaukseen kun saavuttiin johonkin pitäjään. Viereisellä penkkirivillä istunut teinityttö katseli hämmentyneenä kun pyyhin sen metrin mittaisen kuolavanan pois suupielestä. Setää nyt sattui pikkasen väsyttämään. Varmaan ymmärrät.
Tampereelta hyppäsin Terviksen bussiin ja mentiin siis Himokselle. Aika hämmentävä fiilis, kun oli aamulla lähteny ajamaan 8.30 ja oli illalla takaisin 20.30 ja välissä oli 500km ja yks keikka.
Kamat lavalle ja nopee check. Nyt oltiin sillä kakkoslavalla ja eilen naureskeltiin, et pääsee Liski ja Saarinen nuolemaan persettä ja kilpailemaan siitä kumman lavalla oli parempi vetää! No okei, päästetään teidät piinasta. Reiska voitti. Mut vaan nännin mitalla. Noh, ehkä siinä myös vaikutti se, et se toinen orkka teki ekan keikan yli 8kk:teen. Sen toisen bändin nappulat meni oikeeseen asentoon ihan itsestään. Molemmat lavat sai yhdet kesän parhaista synninpäästöistä. Kiitos!
Ei perkele. Oli kyl NIIN hyvä meininki et sovitaankin et se oli tasapeli!!!
Kamat bussiin ja liikenteeseen. Solistilla oli pullo jotain kivaa skumppaa, joten kilisteltiin maljat ja sit painuin pehkuihin.

Oli rouvan kans eilen ainoo yhteinen vapaapäivä. Heitin sen tossa aamulla leirille kaitsemaan 80 ipanaa. Tulee raskas viikko. Varsinkin kun kelit näyttäis ihan paskalta. Siis rouvalle raskas viikko. Mähän elän herroiksi. Otin pakkasesta ison köntin Argentiinalaista härän sisäfilettä ja ois tuolla pari hyvää punkkuakin... Mut ensin hieman golfia ja naatiskellaan sit illalla.
Huomenna anoppikokelaan auto huoltoon ja sit pitäis keksiä jotain sisätekemistä. Pubi...? Anyone fancy a pint?

keskiviikko 20. kesäkuuta 2007

Perushommaa

Kävin eggareiden treeneissä ja pakattiin backline bussiin.
Ostettiin bändille reilu vuos sitten muutama case:
-Iso arkku mihin menee kitarat caseineen
-Iso arkku mihin menee pedalboardit/salkut/sälät
-Iso rumpuarkku
Jos tätä blogia nyt sattuu lukemaan joku muu, kuin tossa linkeissä olevat tyypit ja kaiken lisäks vielä satutte keikkailemaan, niin tässä vinkki!
Ostakaa ny saatana tollasia arkkuja! Aika paljon kivempaa roudata backlinea kun koko kollimäärä on alle 10! Olkoonkin rappusia. Muistakaa et niitä rappusia saa juosta vähän vähemmän!

Bussina meil on juhannuksen Mertasen vanha kunnon "Nysse". Sehän jumalauta on vielä hengissä ja liikkuukin! Mittarissa reilu 1,5miljoonaa...
Heinäkuulle tulee RoadDogin pikku nightliner. Siis JOS meidän backline mahtuu sinne helmojen alle...

Äsken kävin pelaamassa puolikkaan kierroksen. Alkoi tosi hyvin. Tupla ja heti perään tupla par ja perään tupla... Alkuspedeilyn jälkeen tilanne rauhoittui ja sain pelattua lopun omaan tasoitukseen.
Varsinkin jo vuosikaudet mua häirinnyt Laakso-kentän 7 väylä (par 5) saatiin haltuun. Birdieputti lipui hiuksenhienosti ohi. Normaalisti sille väylälle tuloksena on ollut jotain 9-21 lyöntiä...

Huomenna lisää vapaata ja lisää golfia!

maanantai 18. kesäkuuta 2007

On festivaaleja ja on "festivaaleja"

Mites ihmeessä mä en oo päivittäny blogia sitten viime keskiviikon..?
No vittu anteeks.

Viime torstaina siis oltiin Lauluyhtye 5:n kanssa espoossa yksityiskekkereillä. Perus telttaveto, Enberg ja Viltsu äänihahmoina ja Ike valojätkänä talon puolesta. Mennään mestoille checkiin ja kytken langattomat. Nopee check ja sit odottelemaan vetojen alkua. Sinne oli rakennettu 2 telttaa ja ne oli yhdistetty. Toisessa teltassa vedettiin me ja toisessa teltassa kuustonennikkusilvennoinen trio. Vedettiin 30min settejä vuorotellen, kunnes niiden vikassa setissä mimmit meni vetelemään mukaan pari biisiä. Miksasin toisesta teltasta niiden laulut toiseen telttaan Enbergille. Kyllä Neil Youngit kuullosti autenttisilta.
Siitä sit jatkoikin iltaa Mr C, me lähettiin 3/5 bändin kans hetkeks erittäin nastaan Rotterdamiin Kamppiin.

Perjantaina saikin heräillä ihan rauhassa kun Terviksen kans oli vasta iltaveto klo 23 Jyväskylän sataman yössä. Päästään mestoille pienen spinal tap tyyppisen sekoilun jälkeen: bussi saapuu oletettuun hotelliin Laajavuoressa. Orkesteri könyää laukkuineen respaan. Huomataan Scan Burger, mut se on menny just kiinni! Kauhee äpätys ja valitus. Pohditaan pizzojen tilaamista, kun on vajaa 2h aikaa ennen siirtymistä pelipaikalle. Vastaanoton henkilökunta ei löydä meidän varausta, vaikka kovaan ääneen mietimme varaajan nimeä. Junnu kaivaa keikkainfon esille ja sanoo että kaiken pitäis olla kunnossa, järkkäri maksaa majoituksemme Laajavuoren Rantasipissä. Respan mimmi sanoo että kyseinen hotelli on tuota tietä pitkin 500m eteenpänä. Just just.
Rantasipissä joidenkin onneksi oli ravintola auki. Ite en ollu ihan tyytyväinen. Tilasin alkuun korvasienikeiton ja keskiolut tuopin (0,6l). Pääruokana henkilökunnan suosittelemana otin grillipihvin. Odoteltiin safkoja n. 40min ja pihvihän oli ihan kylmä... Nopeesti safka huiviin ja siitä sai melkein juosta jo bussiin ja lähtee pelipaikalle. Ensin tosin piti maksaa se muodollinen 32€ lasku...

Saadaan bussi ajettua festivaalikansan läpi lavan taakse ja lähdin ihmettelemään etupäätä. Huomasin ilokseni että Jyväskyläläinen äänentoistoyritys oli panostanut ja ostanut jostain käytetyn XL250:n. Ilo oli ennenaikainen. Linjacheckissä ensinnäkin kuulokevahvistin piti ihan sieluttoman kovaa brummia. Jostain syystä myös tiskin etuasteet oli aika kylminä. Normaalistihan midaksissa ei kauheesti tartte tuupata siitä etarista lisää mekkalaa. Nyt sai ilman padeja jo ruuvata se gainpotikka klo 3:n nurkille jotta sai dynaamisiin laulumikkehin tarpeeks hönkää... Osaisko joku seppä kertoa et mitähän vittua? Kaukokaapeli/splitti systeemi oli ilmeisesti Vanhan entinen. Oiskohan se tiskikin muuten sieltä..?
Pa:na sitä ihan helvetisti kehuttua turkulaista säteilijää 6 komeroa puolellaan.
Piti keikan jälkeen avautua ja kertoa toimittajalle oma mielipiteeni aiheesta. Ja myös sub osaston stäkkäämisestä. Oli nimittäin aika haikeeta miksata syvällä teltassa (3m keskilinjasta sivussa) ja jos hivenenkin tunsi alapään taajuuksia lahkeessa, niin keskellä yleisö oksensi liiasta paineesta...
Keskusteltiin myös siitä, ettei useimmat äänimiehet anna mitään palautetta suoraan laitetoimittajalle vaan palaute käydään selän takana ja yleensä hieman arveluttavassa olotilassa. Rakkaat kollegat, vastedes antakaa suora palaute. Vaikkakin se tarkottaisi hetkellistä siltojen polttamista. Ei nää valmiiksi arveluttavat olotilat siitä ainakaan pahene.
Tästä syystä haluankin kiittää kyseistä herraa, joka auliaasti kuunteli sanottavani. Kuten sanoin, siinä ei ollut mitään henkilökohtaista. Vaikkakin mielipiteeni kyseisestä kalustosta oli mitä oli, niin asiakaspalvelu oli A1 luokkaa. Kiitos myös lavanpäässä hyörineelle Pahville!

Lauantaina aamulla bussi liikahti kohti Seinäjokea klo 8, kun Jonnella oli siskosten veto klo 14. Yritin nukkua huonolla menestyksellä bussissa... Meillä oli siis vapaapäivä! Olin jo aiemmin varannut läheiseltä Ruuhikosken golfkentältä starttiajan iltapäivälle. Sain auton lainaan Pihlaiselta ja kävin siis tekemässä jotain järkevää, enkä aloittanut kauheeta rymistelyä heti aamusta. Oli erittäin nasta kenttä ja loistava kelikin suosi!
Kierroksen jälkeen nopee suihku ja lähin alueelle. Matkalla kävin kiitokseksi auton lainasta ostamassa kioskilta erittäin asiallisen kotimaisen Farmer/Traktori lehden! Pihlaisella käy kuitenkin aika pitkäksi, kun ei tarvii muuta kuin palvella vierailevia miksaajia.
Kattelin FOH-teltassa päälavalla esiintynyttä ameriikkalaista coverbändiä. Soittivat mm. Gunnareita ja Stone Temple Pilotsien biisejä ja sit jotain kuraa mitä en tunnistanut. Mä oon aina digannu STP:n matskua, joten pettymyshän se oli. Varsinkin kun niiden miksaaja veteli sillä digidesignin venuella ja ilmeisesti kaikki mahdolliset plugarit oli käytössä. Ainakin siltä se kuulosti... Onneks Pete otti tilanteen haltuun ja muistutti siitä, miten hiljaisuuskin voi olla parempaa kuin huono rock.
Kärvistelin bäkkäriteltassa, kunnes Mokoma aloitti saarilavalla. Yli-Jyrän keittiö piti käydä testaamassa pienen kokkisodan muodossa. Mokoma soittaa 2m päässä ja allekirjoittanut väsää munakasta ja uusia pottuja! Miitrin ilme oli näkemisen arvoinen, kun kiikutin sille etupäähän annoksen!
Siitä Reiman festivaalikyydillä hotlan lähelle, muut ääni/valohönöt juoksi johonkin baariin. Ei kiinnostanu baarittelu, joten kävin bussista hakemassa sidukan ja lähin ettimään jatkoja. Koputin randomilla johonkin oveen mistä kuului mekkalaa. Sieltä löyty Järvenpään Yano ravintolasta tuttuja hahmoja ja pari soittajaa. Istuin hetken ja lähin kuulostelemaan muita huoneita. Ihan perseestä! Vielä muutama vuos sitten Lakeuden hotellissa oli koko ajan kauhee kuhina. Nyt oli ihan kuollutta! Lähin omaan hyttiin ja onneks Junnu oli vielä hereillä. Viltsu kävi vielä moikkaamassa, mut ei jaksanu lähtee rientoihin. Aamulla oli kuitenkin herätys jo klo 10...

Oli aika hektinen olo, kun ei ollu oikein levänny ja tuli sit jonkin verran kupitettua. Kaikesta huolimatta nopee kasaus ja odottelemaan vedon alkua. Festareiden päälavan päivän ensimmäinen akti ei aina oo se kaikkein paras/helpoin paikka. Yleisö on aika väsynyttä kun ne vasta heräilee ja alkaa ryömimään niistä vehkeiltä/viinalta haisevista, telttoja etäisesti muistuttavista hökötyksistä. Mul ei oo itseasiassa omakohtaisia kokemuksia tollasesta elosta, mut kun aika monesti joutuu kattelee sivusta...
Orkka veti mu mielestä kesän parhaan vetonsa. Ihan mielipuolisen hyvä meininki. Ja pakko sen verran on itteensä kehuu, et tuli vedettyä hyvin. Mä oon sellanen natsipaskaüberskitso omasta suorituksesta. Joko sen on ihan paska, tai ihan vitun hyvä. Ei välimalleja. Yleisökin näytti kovasti nauttivan ja aurinko paistoi!
-EDIT- Unohdin taas kerran mainita Pihlaisen ja koko RMC:n crew:n. Kiitos!
Sit kateltiin hetki öögia ja lähttiin rauhalliseen kotimatkaan.

Tankattiin Jalasjärven nesteellä, siinä 3-tien kupeessa. Ollaan just lähössä kun kuuluu kova pamaus ja kuskimme Ile huutaa "Ei saatana!!!". Joku hahmo kiihdytti prätkällään sieltä 3-tieltä päin ja joku mimmi kääntyi suoraan sen eteen. Oon yrittäny ettiä täs tietoa sen tyypin kohtalosta. Lentokaari oli laskujemme mukaan noin 30metriä. Paniikkijarrutus saattoi pelastaa sen jätkän hengen, mikäli se siis on hengissä. Ilen mukaan se pyörä osui auton etukulmaan takapää ylhäällä, joten se lens auton yli ilman et se osui autoon. Pyörä kiepsahti tuulilasin kautta auton yli myös. Ihan järjetön tuuri! Jos se ois osunu siihen molemmat fillarit maassa, niin voi olla et etupenkkiläiset ei ois selvinny naarmuitta...
Jos joku näkee/kuulee/tietää asiasta jotain niin laittakaa vaik jotain infoa.


Juhannuksena alkais taas Eggari keikat. Keskiviikkona käyn treeneissä ja pakataan backline valmiiks reissua varten.
Kuvio vähän muuttuu kun Santtu ei tuu tekemään noita keikkoja. Onneks saatiin siihen tontille Kuuranteen Eetu.
Yli-Jyräkään ei lähde, joten valoukkokuvio on vähän auki...
Keikkoja on siis pe Himos ja la Rauma. Rauman vedon jälkeen mä hyppään julkisiin ja suuntaan Tampereelle, josta Terviksen ainoalle jussikeikalle Himokselle. Aikataulut antavat onneksi myöden.
Heinäkuun kaks ekaa viikkoa olis vielä tarkoitus tehdä eggareita ja sit ne painuu taas tekemään biisejä. Tervikseen tulee noille keikoille tuuraamaan Lohenojan Mikko.

Nyt pari päivää vapaata, joten hieman parisuhdetta, lekottelua, golfia ja jotain muuta kivaa!

keskiviikko 13. kesäkuuta 2007

Back to the school!

http://www2.hs.fi/extrat/hsfi/omaelama/peruskoulutesti/
Käykäähän tekemässä testi!
Tein itse vasta 14 kysymyksen randomin...
Ei ihan vastaa sitä alkuperäistä todistusta, mutta tässä ei voinutkaan luntata itseään vieläkin huonommalta!

PERUSKOULUN PÄÄTTÖTODISTUS


Äidinkieli..................... 4
Englanti...................... 10
Ruotsi........................ 10
Matematiikka.................. 10
Fysiikka ja kemia............. 10
Biologia ja maantieto......... 10
Historia ja yhteiskuntaoppi... 10
Uskonto........................ 4
Liikunta ja terveystieto...... 10
Musiikki...................... 10
Kotitalous..................... 7
Käsityö: tekstiilityö......... 10
Kuvataide..................... 10
Käytös ja huolellisuus......... 8

Keskiarvo.................... 8,8

tiistai 12. kesäkuuta 2007

Isompia tapahtumia

Avauduinkin jo siitä Kaisaniemen vedosta ja siitä, et stereot kuulosti jotenkin hassulta...
Nyt sunnuntaina olikin jo ihan toinen ääni kellossa. Sepät oli stäkänny subbaset uusiks, joten koko kenttä soi ihan järjettömän paljon tasaisemmin. Muutenkin oli ihan hyvät kelit. Ainoa asia mikä raivostutti, oli se, et bäkkärille oli tasan yks sisäänkäynti ja senkin oli kansoittanut erään tuoreen yleisöäänestyksen voittaneen nuoren herran vankka fanijoukko...
Samasta rännistä pitäis saada bussit load-outtia varten sisään... Kaikki pitäis tehdä ite.
Vedon jälkeen jäätiin Myllyn ja Pefun kans naukkailemaan ilmaista Crowmooria! Kerrankin joku oli oikeesti miettiny tarjoilut kohdalleen! Ei ollut sitä iänikuista makeaa päärynälitkua. Sitäpaitsi se oli ainoo baari missä sai vetää röökiä drinksujen kans!
Siitä sunnattiin kaupan kautta koffin puistoon, johon olikin majoittautunut iso joukko tuttuja. Kävelymatka Looseen ja siitä naamalaan syömään. Kivaa oli!

Eilen saikin nukkua rouvan kans pitkään ja aamiaisen jälkeen meikit naamaan ja isolle kirkolle. Ylijyrä ja Santtu tuli samaan laumaan, käytiin tokaa ja viimeistä kertaa Eatzissä syömässä. Ei vaan osu.
Siitä stadikalle kattelee ku vanhat sedät lämmittelee vanhoja biisejään. 2 kertaa nous ihokarvat pystyyn;
- Land of Confusion oli JO 3. kappale. Nerokasta
- Keikan loppupuolen ilotulitus
Muun keikan ajan kärvistelin taas samaa asiaa. Suomesta löytyy aika monta jätkää, jotka sais hoidettua ton kokoluokan konsertin teknisen toteutuksen paremmin. Lamppuasioihin en haluu puuttua auringonpaisteen/urpouteni vuoksi (lamppu/lavarakennelma oli kuulemma sekoitus Viisuja ja Robbieta).
On saatana V-Doscia, Digidesignin Venueta ja Avalonia. Olikohan vika siinä et etupään sepän takana keikisteli joku tuottajan näköinen heebo laulamassa ja antamassa vinkkejä sen korvaan?
RMC:ltä vuokrattu vertecin viivelinja oli viiveajan puolesta hieman metässä myöskin... (HUOM! RMC:llä ei tekemistä ajastuksen kanssa)
Samaa ihmettelivät myös muutamat muut ammattikuntamme edustajat.
Näiden lausuntojen jälkeen onkin sit kauhee näytön paikka kesän festareilla... :)

perjantai 8. kesäkuuta 2007

Muutakin kuin miksaamista

Eilinen veto meni ihan kivuttomasti. Mitä nyt vähän mun kropan kanssa erimielisyyksiä lauluäänen tuottamisesta.
Pahin moka meni ihan omiin verrareihin, kun huusin ennen U2 Pride biisiä, et vedetään se A:sta kun ei oikein jaksa rääkyä. No mehän ollan menty sitä A:sta normaalisti joten aikamoinen urakkahan siitä tuli. Huomasin vasta kertsiin lähdössä et ei saatana!
Vieraina meillä oli tolla keikalla Jore ja Sani. Ne veteli muutaman coverin ja pari omaa rallia.
Vedon jälkeen heitettiin Riston kans rummut Nosturille ja lähettiin kattomaan Flipperiä Luxiin. Siis hyi vittu mikä mesta! Paras tapahtui sisäänkäynnissä; joku turakainen oli menossa kovasti baariin mutta ystävällismielinen ovimies tokaisi heti tylysti että "meille ei kyl tulla sisään bändipaidoissa...". No vittu hehheh. Sil oli joku Waspin kiertuepaita ja mä tuun sen perässä rikkinäinen Tarharyhmä-paita (jos nitä mustia on vielä olemassa S-kokoa, niin ostan heti!!) päällä, mut ei se poke siihen kiinnittäny huomiota. Oisko käyny niin, et joku hevariretku on nussinu sen ex-tyttöystävää..?
Kävin siis siellä ensimmäisen, ainoa ja viimeisen kerran. Kiitos.
Vedon jälkeen talsittiin Manalaan pizzalle. Toimi!
VAROITUS!!! Jos ikinä törmäätte Helsingin taksiin nro 444 ja kuljettajana on pullonpohjalasinen mies, niin soittakaa poliisille/amnestyyn tai johonkin! Olin toista kertaa saman hepun kyydissä ja teen ensitilassa valituksen. Se heppu nimittäin saa jonkinsortin sairaskohtauksen vähänväliä ja se alkaa tärisemään, auto ajelehtii mihin sattuu ja sit se korjaa 140kmh nopeudessa äkkiliikkeillä auton takas keskelle motaria... Kysyin 2 kertaa siltä, et onko kaikki hyvin? Se vaan vakuuttelee et kaikki on ok. No vittu ei oo! Varokaa...

Tänään heräsin ilman elämänkumppania. Se päätti lähteä frendilleen yöks ku mä olin baarissa. Kuulemma saa nukutuks paremmin...

Pakattiin Kiertuetekniikan varastolta PA kyytiin ja lähettiin Lappeenrantaan. Matkalla Pukaron Seolta Scan Burgerista (MAHTAVA!!!) kuulokkeet naamariin ja jätski selkään. Ai että! Jaakonaho osti samalla Hurriganesin Hot Wheels leffan ja katottiin se loppumatkalla. Siinä on nimittäin sellasta kamaa komppiosastolta et kaikille nuorisotalobändeille pitäis näyttää se pakollisena. Näin sitä rokkia soitetaan. Saatana.

Apukantaja (joo, muut ei kuulemma jaksaneet tulla...) hikoili meidän kans kamat baariin.
Junnu on tän viikon euroopassa Manboyn kanssa, joten monitoripäähän tuli tuuraamaan Haran Pasi. Se itseasiassa oli kalustotoimittajan ominaisuudessa eilen... Oli naurussa pitelemistä kun miksaaja sai maistaa omaa lääkettään; nappimonitoreihin delayta Bon Jovin Runawayssa...
Kamat pystyyn ja odottelemaan Kuoppalaa ja Jonnea, kun ne tuli siskosten keikalta suoraan tänne. Mä kävin checkissä kolaamassa bassoa ja kiippareita biisin verran. Nyt on sit soitettu sekä kitara, etä bassotuurausta checkissä tolle bändille. Edellisen kerran joskus vuos sitten Jaakonaho ei kerenny checkiin... Suljettu sydän on hallussa! :)
Hauska tapahtuma vuosia sitten Egotrippi hommissa oli kun silloinen basisti Mikko Mäkelä ei tullut checkiin. Se anto mulle soitto-ohjeet: Jos vedätte Knipin biisejä, niin painele pallojen kohdalta tai sit vapaita kieliä. Jos on Kausteen biisi, niin painelet sieltä missä ei oo palloja. Yksinkertaista.

Veto on puolen tunnin päästä, gotta go!
Huomenna vapaapäivä, sunnuntaiaamuna 8.30 soundcheck kaivarissa...

tiistai 5. kesäkuuta 2007

Välillä jotain muuta

Meillä on ollut vuosikaudet jo kasassa bilebändi J.R. & the Ewings. Käydään aina silloin tällöin tekemässä firmakisoja etc. kissanristiäisiä. Ihan helvetin hyvä bändi! Harmittaa vaan se, et on ite AINA viikonloput "oikeissa" töissä. Ei siis pysty antamaan aikaa bändille niin paljon kuin haluaisi. Onhan se nyt ihan vitun siistii vedellä bonjoveja ja muuta perverssiä kasarikamaa! Niin siis laulan siinä bändissä.
Onneksi tässä maassa on muodostunut todella laaja ystäväpiiri muusikoiden/teknikoiden kanssa, joten toi tuuraaja politiikka on aika iisiä. Mua tossa on käynyt tuuraamassa mm. Kimmo Blom (Mr C), Antti Koivulan ja Teemu Seppälän tunnistat monestakin eri bilebändistä.
Vakirumpalina toimii Risto Rikala, mut sehän on myös kiireinen mies. Hänen tuuraajiaan on ollut mm. Mikko Siren (Apo), Antti Lehtinen (varmaan tiedät).
Kitaristimme Heikki Hapuojalla on opettajan virkansa puolesta välillä vaikeaa tehdä keikkoja, joten hänen pallillaan on käväisseet loistava Ville Nurmi (Anna Eriksson, Tartu Mikkiin etc) ja helmi Sami Niskavaara (Flipper).
Basistimme Mikko Klemola joutui työkiireiden takia jäämään tän viikon keikoilta veks joten häntä paikkaa torstaina Timo Luukkonen (Alliance) ja perjantaina Heikki Laine (kaikki ne prättälän retkueet).

Torstaina on Espoossa erään isomman yrityksen yksityispippalot.
Perjantaina mun pitääkin lähtee Terviksen kans Lappeenrantaan, joten perjantain spektaakkeli jää väliin.
Silloin nimittäin ratkeaa Keski-Uusimaan Idoli! Juu, aivan totta. Ravintola Cosmopoli on järjestänyt kevään aikana karaåke kisoilla karsintoja ja nyt on finaaliin selvinnyt 8 kilpailijaa. Ne halus sinne livebändin ja mä lupasin sen hoitaa.
Lisää aiheesta http://www.keskiuusimaa.fi/idoli/

Nyt laulutunnille rouvan kanssa ottamaan selvää siitä, miten pystyy flunssassa suoriutumaan lauluhommista. Ei oo nimittäin vieläkään flunssa helpottanut...

sunnuntai 3. kesäkuuta 2007

Olipas taas

Nimittäin aika kuraa toi Himos areena.
Paikan pa on pikkaisen liian pieni line-array kattaus. Eli kääkättää ihan perkuleesti jos sitä vähänkin joutuu kurittamaan. Ja joutuuhan sitä. Se mökki soi ihan sieluttoman lujaa ja pitkään. Neumann vaihdettiin senkkuun jo reilusti ennen kun solisti kerkes siihen huutelemaan.

Ennen kun edes ehdin kuunnella sitä pa:ta niin joku nainen tulee mulle kovaan ääneen sanomaan että tässä paikassa on useasti tullut valituksia liian kovasta äänenvoimakkuudesta. Lava kuulemma soi niin hyvin, että ei välttämättä tarvitsisi vahvistaa juuri ollenkaan... Sanoin aika ilkeästi takaisin. Ensiksikin kerroin närkästykseni siihen että joku tulee esittäytymättä valittamaan asiasta ennen kuin pihaustakaan on kuulunut. Hän esittäytyi ravintolapäälliköksi. Sanoin että mökki soi aika lujaa. Hän totesi että jossain kohtaa asialle tehdään jotain. Sanoin että talon pa on ehdottomasti liian pieni ja perustelin asian hänelle. Hän sanoi, että ainoa bändi minkä kanssa ei ole ollut äänenvoimakkuuden kanssa ongelmia ja kehui konsertin vielä kaikenlisäksi kuulostaneen todella hyvältä, oli Sillanpää. Sanoin että minä sen keikan miksasin. Keskustelu loppui siihen.

Muutenkin toi miksaajalle vartavasten rakennettu oma koppi on aika jees. Ääni tulee sinne koppiin n. 50cm aukosta...
Yritä siinä botneloukussa sit tehdä jotain. Varsinkin kun paikalle tilatun etupään tiskin luurijakki pätkii. Niin juuri, kuulokkeiden varassa se miksaaminen tapahtuu...
Yleisöhän oli ihan mahtavaa! 18 vuotiaita, juuri valmistuneita ylioppilaita tai muuta corollan takapenkkijengiä.
Eikä niitä bändi kiinnostanut. Multakin tuli pari tyttöä toivomaan parempaa musaa. Kesken keikan. Muutama yritti epätoivoisena tilata multa lonkeroa/siideriä jäillä ja pari fizuu...
Ravintolapäällikkö tuli myös kesken keikan kysymään muita parannusehdotuksia. :)
Kerroin, että ihan ensimmäisenä siirretään talon FOH kioskin päältä katto ja korkeat seinät veks. Rakennetaan kerralla hyvä karsina, johon ei tulis sitä alakerran summaa. Sit lisää pa kaappeja ja joku luiska sieltä lavalta alas, ettei tarvii niitä rappusia kantaa painavaa tiskiä. Mikäli nää muutokset joskus tulee, niin mä haluun lähtee paikan päälle katsomaan ja nauttimaan ehkä yhden kurant roscan talon piikkiin (niinkuin viimeyönä).

Keikan jälkeen kamat bussiin ja kerettiin just baaritiskille ennen pilkkua. Siitä sit mökkiin (kyllä, positiivinen mökkimajoitus!) jatkoille kuuntelemaan Dj J.J. Ahon i-Podia. Lähinnä Sorsakosken aikaista Agentsia. Mikään ei voi olla parempaa. Paitsi ehkä Beatles. Anteeksi, The Beatles.

lauantai 2. kesäkuuta 2007

Ja kerran vielä pojat

Matkalla Himos Areenalle. Oltiin siis hetki sitten Kaisaniemen puistossa Yle-X konsertissa. Yöllä tultiin Kuopiosta stadiin ja bussi parkkeerattiin Kaisaniemeen aamulla klo 06...
Oli ihan järkyttävä olo eilen. Järjetön flunssa. Ihan tukossa ja kävi niin hitaalla...
Vedin kaikki mahdolliset tropit yöllä huiviin ja menin kuolaamaan/hikoilemaan bussin sängyn läpimäräksi.
Aamulla olikin ihan eri fiilis. Nuha jäi, mut muuten ihan on olo.

Kaisaniemessä checkissä oli aika hassu fiilis, kun leadlaulu meni jostain syystä särölle! Mulla on siis oma etuaste ja siitä tullaan tiskiin sisään, joko linjatasoisena tai insert returniin. Muutenkin pa kuulosti aika "tunkkaiselta".
Veto meni ihan kivasti, tuli jopa kehuja. Ne mitään tiedä... Mistään!

Vedon jälkeen tuli se yks sankari kameroineen ja mikkeineen kyselemään tyhmiä... Toivottavasti paska fiilis välittyi! :)

Reilu 100km jäljellä, sit kamat nopeesti pystyyn ja saunaan!