keskiviikko 30. huhtikuuta 2008

Lentäen olisit jo perillä...

Viikonloppu meni hieman pylly puuduksissa. Mentiin siis pe-la Ouluun ja Rovaniemelle kahdella henkilöautolla ja vehkeet (pa, valot, backline) tuli Event Worksiltä. Onneloita molemmat.
Menomatkalla otettiin Yli-Jyrä Jyväskylästä kyytiin ja käytiin lounaalla keskustan ulkopuolella olevassa thaimaalaisessa. Todella hyvä safka! Suosittelen. Banthai tais olla sen nimi.
Perille päästiin hieman myöhässä, mut kuitenkin.
Hetken aikaa meni ihmetellessä d&b:n Q1 kytkentöjä ja EW:n kaukokaapelin merkintöjä. Sit sai homman supattamaan ja check käyntiin. Kaikki meni hienosti, mut kello raapi jo puolta kymmentä...
Majoitus oli Scandicissa, jossa myös ruokailu. Söin poron Osso Buccoa! Jumalauta et oli herkullista! Nopeesti huoneeseen vaihtamaan puhtaampaa päälle ja sit pitikin lähtee könyämään bäkkärille. Onnela yllätti sisääntullessa todella ripeällä apukannolla, takahuonetarjoilulla ja ulosroudauksella! Mahtava palvelu. En mä edelleenkään niihin baareihin menis omilla rahoillani, mut töiden puolesta hommat meni hienosti.
Pieni episodin poikanen tapahtui checkissä, kun Sakulle tilattu marshnallin vahvistin pätki, paukkui ja pärisi. Laitetoimittajatyttönen lähti ajamaan Tornion kavereita vastaan, josta tuli uus styrkkari. Ei ois kannattanu. Ylinopudesta lähti kortti ja tuli roimat sakot.
Keikalla oli kyl meitsin mielestä ihan törkeen hyvä soundi! Ai että mä diggaan tota d&b:tä! Ja bändiä! Siinä sit vedon jälkeen hieman rentouduttiin työporukan kanssa. Löydettiin samalla meille uusi punaviini!


Lauantaina heräilin aika myöhään ja suuntasin kohti Tomo Sushia aamiaiselle. Oulussa on aina pakko käydä siellä. Hyvä palvelu, tuore kala ja mukava henkilökunta. Ai että. Nappasin myös Jokisen lihatiskiltä pussillisen poron kuivalihaa, jos sattuu hiuko yllättämään. Yllättihän se sit.
Siitä kamojen roudaukseen ja kohti Rovaniemeä.
Matkalla pysähdyimme hiukopalalle Lohikellariin. Ostin savustetun siian ja 22€ palasen kylmäsavulammasta! Kalan söin heti, lihan säästin himaan. Yli-Jyrä otti erittäin herkullista savulohta ja niinpä nautimme mukavan brunssin auringon paistaessa!


Rovaniemellä vastassa suhteellisen haastava roudaus, mutta apukanto toimi rasvatun salaman lailla. Kamat meni sisään et heps vaan. Lavalla oli tilaa, sähköä riittävästi ja mestakin vaikutti oikein passelilta soitantaa varten. Ainoa miinus tulee lavan etureunan lipasta. Jouduttiin vetämään vaan 2:lla yläkerralla, kun kolmas osui siihen lippaan... Sekä myös isosta, kantavasta palkista tanssilattian etuvasemmalla. Muuten kaikin puolin ihan jees. Se on muuten kumma homma, et kun fasiliteetit on kunnossa, niin keikkapaikka ei oikein voi olla kauheen paska.
Bändi kasas backlinen ja ilmoitti ettei ne jää odottelemaan checkiä. Selvä. Laiteltiin YJ:n kanssa vehkeet pystyyn ja tehtiin sit kimpassa check! tä? Joo, Mika naputteli mikkejä ja mä huolehdin, et linjat toimii. Sit Mika tiskin taakse tekemään monitorit ja meitsi lavalle popparoimaan. Mulla oli siis M7 ja tein monskut keulilta. Homma toimi hienosti. Mikassa on ihan ainesta äänimieheksi! Oli se kuulemma opetellut jo LS9:nkin! Lähtisköhän se kesäks eggareihin monitorijätkäks, kun sellainen vielä todnäk uupuisi..?
Sit olikin jo aika ruokailla. Lordi-ravintola oli mesta ja syötiin aivan sieluttoman hyvät, mutta järjettömän isot burgerit!
Sit meinas lähtee taju. Yritin torkkua hetken, mut huonolla menestyksellä.
Takahuoneessa oli taas komea tarjoilu, joten narautin oluen auki jännityksen vuoksi. Se on aina hieman hassua vedellä ilman soundcheckiä, varsinkin kun oot tuuraamassa. Keikka lähti hienosti käyntiin ja ainoastaan kiipparisti Pete halus koko kulmaryhmän volaa isommalle. Helppoa. Soundikin oli aika kohillaan (ravintolapäällikkö kehui parhaaksi koskaan siinä talossa! kröhöm...) ja bändi veteli hienosti. Keikan jälkeen purettiin kamat todella ripeesti ja apukanto raahas ne autolle. Pääs nukkumaan joskus puol 5.
Sunnuntai aamuna autot liikkui etelään päin klo 10. Matkalla perus huoltispysähtelyä, Jyväskylän thaikkulaa jne. Himassa olin n. 21 illalla.

Eilen heräiltiin rouvan kanssa aamu-uinnille. Siitä nepalilaiseen lounaalle ja sit meitsi paukas Votkinin lihatukkuun ostamaan vappugrillattavat. Mukaan tarttui porsaan baby-ribsejä, corleone tuoremakkaraa, lammasgrilleriä ja maissikananrintaa.
Voi luoja, et huomenna halkee maha! Lisäksi laitan hieman pekonilla ryyditettyä parsaa, fenkoli-kylmäsavuporo-yrtti-vuohenjuustotäytteisiä paprikoita.
Aattelin marinoida ribsit: öljy, coca-cola, savuwhiskey, valkosipuli, sipuli, rosmariini, salvia, sitruunankuorta ja mehua ja kait sinne vielä tippa worchesterkastikettakin menee. Ja ei saa unohtaa chiliä!! Maistelen illalla oikean keitoksen ja jos kiinnostaa, niin voin laittaa reseptin, kunhan seos saavuttaa halutun lopputuloksen.
Maissikanalle menee öljyä, vinegaria, rakuunaa, inkivääriä, limeä, valkosipulia, sipulia. Taitaa toimia!

Kävin vielä viemässä mun putkireverbin huoltoon, kun se tiputtaa signaalia aika tavalla ja signaalissa on vielä pieni pirinä. Toi kone on Uraltonen osista kasattu vehje, jonka eräs Järvenpääläinen muusikko/pellepeloton on kasannut. Ostin samalla siltä jampalta Voodoo Labin Sparkle Drive särön. Ai että se on hyvä! Testasin myös Bossin RE-20:stä, joka soundas ihan mielipuolisen hyvältä. Varsinkin toi rautalankasoundi oli niinku heti siinä. Ei kysyttävää. Taitaa Line 6:n delaymodeller vaihtua toiseen. Täytyykin soittaa Rolandille ja kysellä hieman tarjousta aiheesta.

Tänään Broadwayn keikalla iltaan asti. Jonkinmoinen rekrytointitilaisuus... Veto ois ohi jo klo 18, joten kerkee hienosti vielä ruoan laittoon kotio. Ehkä ehtis imuroidakkin, niin ei tartte huomenna rykiä.
Ja muuten vitut. Kirjoittelin tätä joskus klo 17 nurkilla ja vetohan venyi sit klo 20 asti. Perkele. Tulin himaan tunti sitten, alkuperäisen klo 20 sijasta... Jäi sit imuroimatta, mut lihat on marinoitumassa. Juurikin edellisten ainesten kera! Jumalauta, et tuli hyvät marinadit. Kanalle laitoin lisäksi marinadiin hieman teryakia... Ai että!

Huomenna aamulla Aksun kanssa kolopalloilemaan Talmaan ja sit grillausta. Torstain kasaribileitä odotellessa vois ottaa rauhassa ja antaa nuorison huliganisoida! Ja jos jaksais, niin torstaina aamulla ois kauden avauskilpailu Talmassa klo 10.

Hyvää vappua, tyypit!

tiistai 22. huhtikuuta 2008

Eräänlainen ennätys tämäkin

Norjasta selvittiin hengissä (tosin isolla rahalla) ja samalla saatiin pakettiin UrbanDplayground. Eli nyt sit äänestämällä saa suosikkinsa voittoon. Ihan kiva rundi, tuli uusia tuttavuuksia ja sai hieman tutustuttua Osloon, joka oli mulle eka kerta siinä kylässä.

Sunnuntaina kun kone laskeutui kotimaan kamaralle, niin ilma oli sen verran hyvä, et pakkasin kamat ja lähdin kevään ekan golfkierroksen pariin Talmaan. Aika kaukana oltiin. Kesäkunnosta nimittäin.

Eilen tuli oltua ilta Tavastialla ja ohjelmassa oli 10 bändiä... Tuli miksattua mm. legendaarista Havanna Blackia!
Tänään Tavastialla vain 5 bändiä.
Laskin just tossa, et kun lauantain keikka loppuu, niin oon 3:n ja puolen viikon aikana miksannu yhteensä 68 eri bändiä! Huhhuh.
Semmosta.

Huomenna Giant Leapin kanssa Lahteen, pe Ouluun ja la Rovaniemelle.
Torstaina ehkä kolopalloa Aksun kanssa.

tiistai 15. huhtikuuta 2008

Ruottista selvittiin

Siellähän hommat meni aika automatiikkapohjalta. Muutama hemmetin hyvä bändi, joista toivon mukaan kuullaan vielä. Käykää katsomassa ja äänestämässä suosikkejanne täältä!
Oma suosikki oli ehdottomasti Soul Seduction. Tosta nettiklipistä ei saa välttämättä täytä kuvaa orkesterista, mutta sellaista 70-lukulaista rokkia vetelivät. Hyvin arrattuja biisejä, hyvä bändi ja loistava solisti. Sit kun koko ryhmällä oli kova meno päällä, niin se oli aika siinä!
Hyviä ruokapaikkoja löytyi roppakaupalla ja maistoin jopa muutaman tölkin mellanööliä. Enemmänkin tuli lipiteltyä suosikkiani Ramlösaa! Ai että se on hyvä vichy!

Sunnuntaina mul oli aamulento ja kerkesin käydä himassa pienillä päivätorkuilla ennenkuin piti lähtee jäähallille. Kelly Clarkson oli starailemassa ja me oltiin legendaarisen XL5:n kanssa lämppäämässä. Infona oli se, et vedellään staran kamoilla, joten ei viety mitään mukana. Niillä oli meille mikit, kulmat ja etupäässä Midas Venice, muutama kompura+gate ja pari efektiä.
Saatiin tehdä ihan oikea check, mut hieman hassulta kuulosti se niiden pa. Oiskohan taas tehty lämppärille oma "presetti" pohjalta "katotaan miten poika pärjää". Kyllä mä ihan suht hyvin pärjäsin. Vetelin masterit punaisella niin lujaa, kuin uskalsin. Mul ei ollu mitään master eq:ta, joten hieman rosoa ja muhjua oli ilmoilla. Noh, me oltiin lämppäreitä. Bändi veti siis vasta ensimmäisen sähköisen keikan ja siitä he suoriutuivat hyvin. Meitsi diggailee kovasti niiden uudesta "Tuulee" biisistä. Siinä on hemmetin hyvä kertsi ja hyvä meininki. Muutenkin oli törkeen kivaa olla ryhmän kanssa keikalla. Ovat vaan NIIN nastoja tyyppejä että! Kiitos vielä!
Eli keikka hoidettiin Junnun sanoin; nopea input-temput-output.
Elastinen on feattaamassa niiden uudella sinkulla ja se kävi vetämässä biisin siellä.

Kuvan otti Kristian Maukonen.

Eilen heräilinkin yli 12h unien jälkeen aika sekavissa tunnelmissa. Ei oo tullu jostain syystä nukuttua viime aikoina kauheen pitkiä unia ja siltä se hieman tuntuikin. Jotain on pahasti vialla, kun ei ees viina maistu. Tekee mieli nukkua, liikkua ja syödä hyvin. Höh. Kriisi.
Käytiin illalla rouvan kans leffassa kattomassa Juno. Oli hemmetin hyvä leffa, jonka casting ja varsinkin musiikki oli törkeen hyvä! Suosittelen tarkastamaan ton leffan, niin pääsee vielä kärryille siitä, millaisessa jamassa on nuoriso.
Siitäpä saadaankin oiva aasinsilta. Takanamme istuneet nuoret tytöt terrorisoivat elokuvanautintoa mm. heittelemällä popcornejaan vieressämme istuneen pariskunnan päähän. Vittu. Halusivat myös jutella elokuvan aikana omista asioistaan. Perkeleen varhaisteinit. Jos yksikin popcorn ois osunu muhun tai rouvaan, niin oisin syöttänyt sen saatanan laatikon sille pikkublodille. Tosin sitä kautta mistä se syöty ruoka yleensä poistuu.
Mä mielummin maksan tollasille "tulevaisuuden toivoille" niiden leffalipun hinnan et pysyis poissa. Ugh.

Tänään oli tarkoitus lähtee uimaan, mut ei pystyny. Uni vei voiton.
Herättyäni olikin jo melkein kiire lähtee tänne Vanhaan satamaan lauluyhtye Viiden keikalle. Ne oli käyny jo eilen illalla (ku meitsi oli leffassa...) tekemässä checkin Knuutisen Peten ja Hompan kanssa. Ihan hyvissä säädöissä oli DM1000:t.
Meillä on siis veto kahdessa eri mestassa ja eka veto ois takana. Söin äsken helvetin hyvät lihapullat, mut kahvia eivät antaneet. Vetosivat siihen, et ravintola on jo kiinni. Sen tarjoilijan takana tosin oli täys pannu sumppia ja meidän takahuoneena toimii tää samainen ravintola. Meinas hermot mennä.
Samaten meinasin innostua, kun tiedusteltuani langatonta nettiä ilmoitettiin tunnusten hinnaksi 150€! Siis mitä!!?? Aika hassu hinnoittelu, pakko sanoa.
Mun kännykän kautta tää ei maksa käytännössä mitään, joten saahan tän blogin päivitettyä näinkin.

Vedon jälkeen nopeesti himaan pakkaamaan kamat, kun aamulla ois 7.35 lento Osloon. Siellä ois tän bändiskaban viimeinen rykäisy.
Jengi ei oo kauheesti innostunut tosta Oslosta, ainakaan äänestyksen perusteella, mutta katsotaan nyt! Säätiedotus on luvannut reilua kymmentä astetta ja aurinkoista!
Sunnuntaina takas himaan ja ens viikko meniskin Tavastialla ja Giant Leapin kanssa. Maanantaista lauantaihin olis siis menoa tiedossa. Huh.
Nim. ahneella on paksu lompakko

perjantai 11. huhtikuuta 2008

Ruottissa on muuten...

- hemmetisti kebapmestoja
- hymyileviä ihmisiä
- talvisempaa kuin Suomessa
- luomuruokaa ja luomuolutta hienossa hotellissa (isolla rahalla tietenkin)
- livemusiikkia ym. kylttyyriä
- Södermalm (mahtava kaupunginosa!)
- yllättävän paljon sushiravintoloita (positiivista)
- sähköistä tietämättömiä ihmisiä (eläköön pikasulakkeet ja ylimääräiset työtunnit!!!)
- kaikki-käy-asennetta
- 70-lukuun kallellaan olevia rockbändejä
- vintagekitarakauppoja (perkeleen rahatilanne...)
- aamupala-aikataulusekoilusta kärsiviä hotelleja, joissa olisi tarjottu luomuaamupalaa
- paljon asiallisia vaate/kenkäkuppoja
- hyvä meininki noin muutenkin
- koti-ikävääkin löytyy (koetaan sekin negatiiviseksi positiiviseksi asiaksi) (eikä kun positiiviseksi negatiiviseksi...)

raporttini Medborgarsplatsenin kupeesta päättyy tällä kertaa tähän. Nej den likväl! Mera skit byxor.
ps. aloitin ruåtsinkielen opiskelun/puhumisen tänään. Meinaan puhua kaikille paikallista kieltä, kunnes he ymmärtävät asiani.

maanantai 7. huhtikuuta 2008

Äänestystulos xxxxxx

Okei, jengi siis vetelee banaania ja melonia.

Uusi äänestys alkaa! Vaikuta!

Kiirettä piisannut urbaanin leikkikentän tiimoilla

Huhhuh, mikä viikko.
Tiistaina oli siis Tervomaan levyjulkkarit. Vetelivät pelkästään ekan levyn biisejä+pari coveria. Hemmetin hauska keikka! Tuli vedeltyä pitkästä aikaa ihan saatanan kovaa. Vanhojen aikojen kunniaksi tuli myös luikautettua parit stemmat tiskin takaa! :)

Keskiviikkoaamuna olikin jo semmoinen olo, et eilen oli kivaa. Kävin kasaamassa alkavan rundin Kampin aukiolle.
Pointtina on se, et bändi vetää sisällä todella hiljaa ja pihalle ajetaan pikkupömpeleillä vai haiku sitä musaa. Meillä on oma radiolähetin, jolla ajetaan matsku pihalla oleviin autoihin omalla taajuudella. Homman kasaus menee niin, et eka lyödään ne merikontit vastakkain, sit autot katolle ja muu roipe pystyyn. Me pultattiin osa backlinesta suoraan lattiaan kiinni, joten kasuakseen/purkuun ei mee niin paljon aikaa. Tosin eihän tota tarvii kasata/purkaa ku pari kertaa, mut silti...
Tällainen siitä tuli:

Ja hieman kuvaa aktista.


Torstaina oli eka vetopäivä. 6 bändiä per päivä, eli kolmeen päivään yhteensä 18 bändiä. Kaikki vetää tunnin setin ja sit on puolen tunnin vaihto. Käytännössä kerkeen miksaamaan hyvän balanssin jo check vaiheessa (kiitos kompressorin keksineelle!), joten ekan biisin aikana homma on yleensä kunnossa. Sit mä patsastelen, kahvittelen, lounastan tai lämmittelen. Ostin 12€ maksaneen radion, joten pystyn kuuntelemaan tauoilla ollessa et kaikki on hyvin. Jos joutuisi miksaamaan jokaisen bändin jokaisen biisin joka päivä, niin voi olla, et jossain kohtaa käpy käryäisi. Varsinkin kun päivät venyy muutenkin aika pitkäks, eikä oikein kerkee lepuuttamaan. Sai alkaa taas vetää magnesiumia, kun koivet meinaa krampata... Mut ei se siitä.
Toi idea on mun mielestä todella hyvä ja mielenkiintoinen, eikä tollasta oo ikinä vielä tehty! Jokainen bändi arasteli tietenkin alkuun sitä, et on sähkörummut ja pienet vahvistimet, mut aina vedon jälkeen on palaute ollut positiivinen mm. "ei jumaliste, ekaa kertaa kuuli miten me soitetaan!". Toivottavasti suurin osa bändeistä saisi tästä pienen kipinän tohon volahommaan. Monet bändit kiittelikin sitä, ettei virveli tai sen ego-ongelmaisen kitaristin vehkeet pauhaa kaiken yli.

Perjantaina kävin starttaamassa homman ja mua tuli loppupäiväksi tuuraamaan Kajauksen Immo.
Mä lähin hakemaan Eggareiden backlinea, kun illalla olis kevään ainoa keikka Grand Casinolla.
Broadway oli kalustotoimittajana, joten dv-doscia stereoina ja äläsysit tiskeinä. Hieman se esiintymissali oli hankala akustisesti sen julmetun lasikattonsa kanssa, mutta checkissä oleellinen välittyi jotenkin. Talon tarjoaman huikaisevan pyttipannuelämyksen jälkeen suuntasin hotelli pressaan selälleen. On melkein samanhintaista ajella yöllä orkesterin piikkiin taksilla himaan, tai ottaa huone hotlasta, joten aikaisen herätyksen vuoksi päädyin jäämään keskustaan yöksi.
Veto alkoi tasan 22 ja kesti reilu tunnin. Vasta loppukeikasta asettui palat suunnilleen kohdalleen ja viimeisenä kuultu uusi kappale "Hyvästi naiset" soundas mun mielestä jo hyvältä.
Maailman nopein ulosroudaus, kamat kaapelille, auto Karin varastolle ja orkka olikin kerenny siinä kohtaa tilaamaan mulle ja Santulle pizzat Manalassa. Pizza (vege salamilla) naamariin pienen Hoegaardenin saattelemana ja sit olikin jo aika valmista kamaa nukkumiseen.

Lauantaina yritin kömpiä aamiaisen kautta hommiin, mut ei pystyny. Kattelin ulos verhoja availlessa ja pääs muutama ärräpää. Lämpömittarin mukaan +3 astetta ja vettä sataa. Perkele. Ei siinä mikään auttanu. Hymyä naamaan, räkää nyrkkiin ja hommiin. Kasattiin mun toimistoon sadesuoja ja Ilkka kävi ostamassa sadeasuja koko ryhmälle. Meitähän on siis mä (tekniikka), sit on pari hahmoa järjestäjän tuottajia, videokuvaaja, still-kuvaaja ja jokaisen auton luona on promotyttö antamassa infoa autoista ja siitä, miten voi äänestää suosikkibändiään.
Päivä meni inhottavasta kelistä huolimatta nopeesti ja sit olikin vuorossa purku. Mun osalta purku meni hieman hitaammin, kuin suunnittelin, koska kontit oli täynnä kaikennäköistä pahvilaatikkoa ym. esteitä. Pääsin kuitenkin sit jossain kohtaa lähtemään ja himassa käytyäni päätin lähteä käymään nopeasti Robinsissa ottamassa pari lämmikettä. Onneks menin, koska siellä esiintyi PARAS bluesartisti ameriikan ulkopuolelta. Jo Buddy ja Down Home King III. Voi luoja miten kova duo! Raulamon Jussi on siis tää Jo Buddy ja sit tää toinen seppä on rumpali. Käykää nyt hyvät ihmiset kattomassa mitä tahansa ton miehen keikkaa. Mä maksan sun illan kaljat+pääsyliput jos lähet keikalta pois niin, ettet hymyile seuraavaa viikkoa. Autenttisempaa soundi ja soittotyyliä et kuule missään. Aivan mahtavaa!

Eilen tulikin sit käytyä illalla Hyvinkäällä Levelissä. Siellä oli salakeikalla ensi sunnuntaina julkisen comebackin tekevä XL5. Mä olin hetken aikaa niiden valomiehenä vuonna 95. Itseasiassa se oli eka bändi kenen rundille mä lähin. Olin silloin 16-vuotias. Huhhuh. Ens sunnuntaina mennään lämppäämään Kelly Clarksonia ja meisti vetelee saliin. Hommat on vielä hieman avoinna, kun ei tiedetä mitä kaikkea sinne pitäis viedä mukanaan... Eiköhän sekin selviä jossain kohtaa.

Tänään makoilen karvakasan kanssa sohvalla ja hieman siivoilen. On nimittäin kertynyt digiboxin muistiin useampikin ruoka-aiheinen ohjelma. Illalla kokeilen tehdä japanialaistyyppisiä Gyoza nyttejä. Nam!
Huomenna olis tarkoitus viettää parisuhdepäivää, kun tässä kuussa ois vaatimattomat 23 keikkaa... Uintia, safkaa, leffaa, laulutuntia, kesärenkaiden vaihtoa (!?) ja mitä niitä nyt oli...
Keskiviikkona toi UrbanD Playground jatkuu kasauksen merkeissä Tukholmassa. Siellä ois vedot to-la ja sunnuntaina oiskin sit kiire sinne jäähalliin heti kun kone laskutuu. Toinen ryhmä menee muistaakseni Rigaan ja sieltä ensviikolla Vilnaan. Meillä jatkuu viikon päästä vielä Oslossa toi homma ja sit se ois siinä.

Nyt lepäilemään.