keskiviikko 30. heinäkuuta 2008

Erikoisia hommia...

Valkeakoski meni suht lungisti. Mitä se nyt sitten tarkoittaa. Ainakin sitä, et paikalla oli Akun Tehtaan tähtitiimi (Liski&Klasu), joten turha puristaminen oli aika kaukana. Paikalla oli myös sitten ihan tolkuton kasa muitakin tuttuja, joten kättelyt muistuttivat hetken aikaa jo itsenäisyyspäivän juhlia! Röyhkä&Mattila orkesterin teknikoina oli Lahden Kapa ja Viltsu, SMG:llä Jorma "onks toi sun käsitys hyvästä soundista?" Tikka ja Issakainen. Sit kun paikalla oli vielä Olavin orkesteri varaslähtöisesti ottamassa hapanta, niin se oli aika siinä. Onneks lähettiin keikan jälkeen himaan...
Vaihdettiin kanavalistasta poiketen pari sieppainta ja nehän toimi oikein kivasti. Mekkala oli melkoinen siellä teltassa ja joku vanhempi herrasmies ei siitä oikein digannu. Ekaks Mäksä huusi sille naama punaisena ja sit allekirjoittanut perässä. Turakainen lähti jupisemaan muualle. Noh, tuli siitä kakofoniasta kehujakin, joten kai se sit läpi meni.

Lauantaina olis siis vapaapäivä. Mitä ihminen tekee vapaapäivänä? Noh, se saunoo, grillaa ja pelaa kolopalloa. Tossa järjestyksessä. Tä? Sain inspiksen lähtee pelailemaan, kun rouva paineli keikalle ja mä jäin keikkaleskeksi himaan. Illalla tuli käytyä paikallisessa parilla fiksusti.

Sunnuntaina Luka Elmeri Aukusti Arnberg sai nimensä. Onnea vielä pikkuliskolle, Jannelle ja Ronjalle!

Maanantaina käytiin Knuutisen kanssa Talmassa pelaamassa. Oli niin kova drive päällä, et vedettiin oikein 2 kierrosta! Master kentällä oli viikonloppuna SM-kisat, joten se oli viritetty suht ankaraan kondikseen. Greenit varsinkin oli aika liukkaat. Kierrostulos 94 tyydytti jotenkin päin, kun muistaa et koko lyönti laitettiin uusiks viiko sitten.
Toka kierros pelattiin Laakson puolella ja siellä tulos 90 harmitti. Lounaan jälkeen tein avausreiälle tuloksen 8, lyötyäni tiiauspaikalla ensin hutilyönnin... Samaten päätösreiän avauksen painuttua outtiin, huomattuani jääväni kesän parhaasta kierroksesta, alkoi väsy jo painaa ja tuloskorttiin merkittin 9 vikalle reiälle... Ihan ok, kun muistaa et vedettiin tosiaan se 2 kiekkaa.

Eilen pidin osittaisen vapaapäivän pelaamisen kanssa, mitä nyt kävin rangella treenaamassa. Illalla käytiin palaveeraamassa stadissa ja samassa yhteydessä syöty illallinen ravintola Pannoniassa oli herkullinen. Suosittelen. Alkupalaksi otin jauhelihatäytteisen crepesin, elikkäs letun. NAM! Pääruoaksi vedin hapankaalia ja liha-riisipyöryköitä. Ei hullumpia!

Tänään heräsin kovaan kurkkukipuun ja kuumeiseen oloon... Perkele. Ei hyvä. Ei nyt. Ens viikolla sataa, niin sit vois sairastaa, tai auttaa Myllyä remontissa.
Mulla muuten hajos vanhan luottokaverini iPod (U2 malli, vuodelta 2003) toinen kuulokelähtö (+48V on kiva juttu), joten iski paniikki. Milläs nyt virität sen paskan PA:n? Onneks tsekkasin myyntipalstoja ja kävin just hakemassa lähistöllä myynnissä olleen iPod Minin. Oisin muuten ostanu iPhonen, mut 16GB versiota ei just nyt saa mistään... Ja on hyvä olla "back-up" mukana. Isoin ongelma on se, et mitä hemmetin biisejä mä mahdutan tohon neljään gigaan? 20GB:kin tuntui liian ahtaalta, niin nyt se raakkaaminen vasta alkaakin. Ehkä alkuun hieman Coldplayta, sit ripaus Beatlesia, AC/DC:tä ja kattellaan sit lisää!

Huomenna golftuntia, perjantaina Siirin kanssa Swengiin ja la Facesiin. Sillä lailla. Nyt sohvalle kattelemaan töllöä ja syömään burritoja!

perjantai 25. heinäkuuta 2008

Kesähessu liikkuu part 2

Eggaripätkä loppui siis pari viikkoa sitten. Olipas taas hauskaa!
Lahden yöt meni aika kivuttomasti, kun löi USB-tikun LS9:iin ja antoi palaa. Vedon jälkeen otettiin pari fiksusti ja ajoissa nukkumaan, koska seuraavana aamuna oli tarkoitus lähteä solistin ja tuuraavan monitorijätkän Aksun kans Messilään pelaamaan.
Mentiinhän me ja pelattiinkin. Hieno oli keli ja kenttä! Siitä bussin rattiin ja polkaistiin Seinäjoelle.
Siellä oltiin Tangovapaalla alueella. USB-tikku taas tiskin kylkeen ja syömään. Sit olikin jo veto, jonka jälkeen kamat ripeesti bussiin ja kokka kohti Iisalmea! Tuli päivälle mittaa: golfkierros, ajo Seinäjoelle (340km), veto ja ajo Iisalmeen (300km). Aksu ajeli ton yöpätkän, mä otin pari märkää, toimin kartturina ja huoltomiehenä. Yön korjaussaldo: pakoputken kiinnityksen korjaus.
Ai niin, Seinäjoelta löytyi takuuvarmasti Suomen nuorin pro-teknikko. Ilmeisesti Keskisen Joukon poika, 12vuotta. Ei siis alalla 12 vuotta, vaan iältään! Mahtava sälli, jolla todellakin oli homma hallussa!

Aamusta (klo 14) kun heräiltiin Iisalmen todellisesta helmestä, Seurahuoneelta, olikin jo hieman nälkä. Päätin kokeilla todellisen kekkosmestan keittiötä. Menin sinne alakertaan istumaan ravintolan pöytään ja n. 7min odottelun jälkeen kampesin itseni keittiön ovelle huhuilemaan henkilökuntaa. Ei vastausta. Menin respaan kyselemään, et onko ravintola kiinni? Ei kuulemma, yritti lähtee metsästämmään henksuja. Vihdoinkin löytyi joku nuori, vapiseva tarjoilijatyttö, jolla oli ilta ilmeisesti hieman venähtänyt. Ei se mitään, kunhan vaan saisin lohikeiton ja kylmän pullon Sandelsia. Sainhan mä. Keitto oli ihan peruskauraa, mutta se olut! Hyi sattana! Päivätty vanhaksi meneväksi viime keväälle ja makukin kertoi samaa... Taas sai kävellä keittiöön asti ilmoittamaan asiasta. Eihän siitä tietenkään mitään hyvitetty. Heh.
Siitä sitten pystyttämään romut Olusille. Vastassa Jäppinen&co ja homma toimi. Ainoa asia mikä ei toiminut, oli keli alkukeikasta. Egotripin historia ei tunne kuin yhden aiemman keikan, jonka aikana on tiputellut vettä. Nyt tuli sit 15v edestä! Puolessa välissä keikkaa keli sit parani aurinkoiseksi. Säiden haltija ei ilmeisesti ehtiny mukaan.
Ennen keikka tuli taas korjattua bussia: tällä kertaa ilmanputsarilta lähtevä letku oli irti. Roudiksella paikalleen...
Keikan jälkeen alkoi karonkka. Huh.
Kiitos poppareille, Kurviselle, Aksulle, Yli-Jyrälle ja tietenkin koko Suomen ihanimmalle maskotille, Huukille!
Kotimatka meni hieman hitaasti, kun bussi ei oikein kulkenu... Matkalla vielä huomasin, et öljysäiliön toinen kiinnike on irti... Jollain ihmeellä päästiin himaan asti. Syyhän tohon bussin savuttamiseen ja nuhaisuuteen oli se helvetin letku, minkä mä ihan itse korjasin päin helvettiä... Sehän ei saanu tarpeeks ilmaa, kun letku oli pikkaisen mennyt kasaan... Noh, oppipahan taas jotain uutta dieseltekniikasta.

Viime viikolla olikin hieman vapaata ja päätettiin rouvan kanssa viettää hetken yhteinen kesäloma. Sillä oli 4:n vkon loma ja mulla 4:n päivän loma. ;) Tarkoitus oli lähtee alunperin Poriin jazzeille, mut eihän sieltä löytyny hotellia. Paitsi Yyteristä. Siellä normaalihuone maksaa 128€ yö ja nyt jazzien aikaan heillä on omien sanojensa mukaisesti "pieni" jazz-lisä huonehinnoissa. Huonehinta jazzien aikaan on 220€. Pitäkää tunkkinne.
Rouvan kuningasidea oli lähtee Tallinnaan kylpylään. Varattiin kahden päivän paketti johon kuului: 2 yötä kylpylähotellissa ja molemmille, molempina päivinä tunnin hieronta yhteishintaan 220€. Sillä lailla. Lauttamatkan vielä päälle, niin yhteishinta jäi reilusti alle 300€. Halvempaa kuin Porissa. Heh.
Tuli syötyä hyvin (mikähän siinä on, et noi taitaa keittiöhommat NIIN hyvin? Suolan käyttö?), levättyä ja shoppailtua. Huippua!

Perjantaina tultiin sielt veks ja sit pitikin lähtee samoin tein kohti Hämeenlinnaa, jossa olin tuuraamassa Ojalan Vesaa Vartiaisen monitoripäässä. Pikkasen jännittää lähteä toisen ruuvaamalla tiskillä, pelkällä linjacheckillä. Kaikki meni kuitenkin varmaan ihan kivasti, koska halailtiin toisiamme baarissa yöllä. Alkoholilla ei ollut osuutta asiaan.

Lauantaina starttasimme (juu, rouva lähti jänikseksi mukaan!) kohti Kauhajokea, jossa oli yksi mun kesän kohokohtia. Kaustisten kansanmusiikkijuhlat ja Jonna Tervomaan erikoiskokoonpano: Juho Viljanen rummut; Jape Karjalainen pystybasso; Jussi Jaakonaho sähkis, akkari ja barintoniakkari; Ville Riippa pystypiano ja urkuharmooni; Olli Haavisto pedalsteel ja dobro ja sokerina pohjalla Janne Viksten mandoliini, akkari, viulu ja banjo. Sillä lailla. Ennen keikkaa orkesteri treenasi vanhassa leffateatterissa ja kylläpä kuulosti hyvältä!
Illalla oli sit tunnin vaihtoaika ja linjacheck. Miksauskoppi (juu, virallinen puuhökkeli mallia nakkikioski) ei oo ihan paras mahdollinen mesta vedellä tollasta herkkää tunnelmointia. Varsinkin kun sen sijoittelu on right puolen pa:sta vielä oikealla, joten left puolta käytännössä ei kuule. Monomiksaus kunniaan! Puolet keikasta meni ihmetellessä balanssia ja yksittäisiä soundeja. Huh. Ei se paskalta kuulostanut, mut ei ihan timanttiakaan. Onneksi eräs kollega kävi sanomassa, että kyllä kaikki instrumentit kuului ja laulusta sai selvää. Tämä riittää. 8+ käy tällä kertaa ihan hyvin.
Hieman keikan jälkeistä keskustelua ja muutama olut. Sit alkoikin Mory Cante ja voi luoja et tummilla toi rytmipuoli toimii! Myös yllättävintä oli se, et koko täysinäinen areena tuulipukukansaa alkoi jorata ihan hulluna! Näin se käy valailtakin!
Yön pimetessä olikin aika siirtyä majoitukseemme, Vetelin legendaariseen, jo monta kertaa nimensä vaihtaneeseen hotelliin. Viimeksi kun siellä kävin, mua heitettiin kesken keikan tuopilla päähän. Sillä lailla.
Nyt ravintola olikin kiinni, mut ystävällinen respan täti hoiti meille safkaa! Se kävi lämmittämässä jumalaisen hyvää lasagnea, jauhelihapihvejä ja kaikke muuta kivaa! Nää kaikki safkat oli siis itsetehtyjä, ei valmiskamaa! Kiitos ja kumarrus! Kaikille!

Sunnuntai ajeltiinkin sit rouvan kans kotiin. Hieman aamupalaksi kotipizzaa ja matkalla ensimmäistä kertaa pysähdyttiin Karoliinan kahvimyllyyn, Joutsan alapuolella. Voi tsiisus! Mä en ymmärrä miten me ei olla koskaan siellä kenenkään orkan kanssa käyty, mut tästedes aina, mikäli on aikaa. Aivan järjettömän kokoiset leivokset, leivonnaiset ja suolaiset. Taivas!

Maanantaina otin härkää sarvista ja alisuin golfopetukseen. Mä en oo käyny sitten green cardin hankkimisen jälkeen opetuksessa ja siitä saan nyt kärsiä. Kun kompensoi huonoa swingiä toisella huonolla asialla, niin metässä ollaan. Kirjaimellisesti. Jokeri Mikkola on yksi Talman pro:sta ja nyt otetaan ainakin 5 tuntia ja laitetaan lyönti uusiksi. Kroppa on aivan paskana uudesta liikeradasta... Lihaksia särkee toudella paljon, mut se kuuluukin asiaan. Eilen kävin toisella tunnilla, jonka jälkeen mentiin Jonten kans pelaamaan kierros. Etuysillä ei yhtään huonoa lyöntiä! Opit alkavat pikkuhiljaa purra. Varsinkin pitkät raudat (5-6) toimi törkeen hyvin! Kyllä se siitä...

Tiistaina kävin 6. Linjalla miksuuttelemassa Latebirdseja ja Irina Björklundia. Irinan bändin haastavuus tulee lähinnä Irinan sahan soitosta, mutta sen sahan alle kylvetty B57 pelasti illan. Siitä saa törkeen paljon asiallista ääntä ennen kiertoa. Kaikki ylä- ja alakerta vaan veks ja se on siinä.
Latebirds keikka lähti hienosti käyntiin, mut sit katkes Maren akkarista kieli, mikkiständi ei pysyny kasassa ja jotain muuta pientä säätöä oli. Mut orkka veteli hienosti! Hyvä bändi, suosittelen!
Kiitos vielä Antille avusta. Ja Epulle kans. Pa nimittäin ei ollu viivästetty oikein, toinen subbanen oli paskana ja rightpuolen toisen (sisemmän) yläkerran pilli räki vittumaisesti. Maaliin päästiin.

Keskiviikkona olöikin tapahtunut kesän ja koko vuoden ensimmäinen patch-virhe! Luulin olevani menossa Valkeakoskelle Vartiaisen kanssa, mutta sinne menikin Vesa. Onneks ei menny niin päin, et olisin tuplabuukannut itseni johonkin...
Kemppainen soitteli ja kertoi Pyryn olevan kipeenä ja näin ollen Kaivolle tarvittais äänijätkä. Kävipäs hyvä tuuri.
Käytiin lyömässä dv-dosc pystyyn ja rapsuteltiin Kristiina Wheelerin keikka menemään. Ihan hauska meininki. paitsi vedon jälkeen. Lyötiin kamoja kasaan kun joku tulee ilmoittamaan et lavalla lakaa joku Miss märkätpaita tai Miss vitusmäoon skaba. Hikoiltiin nyytti kasaan todellisella hopulla ja sit mentiin kyttäilemään pariks tunniks bäkkärille, et sais töniä kamat pihalle. En ees käyny kattomassa sitä skabaa, mut kuulopuheiden mukaan sen voitti joku, jolla oli helvetin isot kannut ja läpinäkyvät stringit. Sillä lailla. Olin aamulla klo 5 himassa.

Nyt onkin jo kiire suihkun kautta stadiin, josta ois lähtö Valkeakoskelle Tervomaan kanssa. Huominen oliskin vapaa, kun ei pääse mitenkään järkevästi Jyväskylään... Sunnuntaina ristitään pikkusiskon poika ja maanantaina pelataan kolopalloa!
Sillä lailla!

keskiviikko 9. heinäkuuta 2008

Kesähessu liikkuu

Kerkesin miltei mainiosti Imatralta Vantaa hotelliin, jossa olikin jo melkein 45% kamoista pystyssä. Tuli aika kiire check, mut kaikki män hienosti.
Keikkaa oli katsomassa selän takana Pööki, joten oli pakko vetää hyvin.
Pari uutta biisiä kuultiin, mm. Hyvästi naiset ja toinen biisi millä ilmeisesti ei oo vielä nimeä, mut tunnelma on niin haikea, että sille nauraisi tuo Putron Samulikin. :)
Keikan jälkeen aavistuksen verran rentouduttiin ja nukkumaan pääsi pilkun nurkilla. Asusteeni herätti pelonsekaista kunnioitusta siinä Seppälän katalogin täyttämässä ympäristössä!
Aamulla ylös ja kamat bussiin.

Imatralla oli keikkapaikkana Woodoo ja hetken ihmeteltyämme lavan sotkuisuutta se olikin jo siistitty. Kamat pystyyn ja check.
Pikkaisen tuli ikävä edellisen päivän Alphaa, kun tarjolla oli Turboa. Turbolla on kiva vedellä rokkia ja heavyä, mut tollaiseen laulelmamusiikkiin toi ei ihan yhtä hyvin istu. Vaihdettiin Knipin laulumikkiä ja nyt osui! Se on alkanu laulaa enemmän leadeja, joten piti saada parempi soundi, kuin siinä e935:ssä on. Beta 87 on nyt parran edessä ja toimii loistavasti, vuodosta huolimatta. Kyllä se vaan on niin, että hyvä soundi & vuotosoundi on parempi kuin se toinen vaihtoehto.
Checkin jälkeen kipaistiin Mikin kans Imatran golfkentälle hieman treenaamaan. Rangella lyötiin hieman palloa ja treenattiin lähipeliä. Siitä sit hotlan edestä kadulta hieman kalalautasta. Ai että!
Keikka meni kivasti ja partasuun laulumikrofoni puolsi paikkaansa. Sillä lailla. Vedon jälkeen kamoja nippuun ja selälleen, vaikka siel ois ollu Hölttää ja kumppaneita... Ei auttanu, rattiin piti hypätä aamulla.

Matka Kuopioon kävi "maisemareittiä", eli Puumalan kautta Juvalle ja sieltä 5-tielle. Aikamoista kiharaa, eikä juurikaan maisemia. Virhe.
Perille Henkkaan päästiin aikataulun mukaisesti eli vartti myöhässä. Oltiin sovittu aikainen check klo 14 eteenpäin.
Check meni nätisti, orkka treenas aloituskappaleeksi uuden Maailmanloppua odotellessa. Jumaliste miten hienoa soitantaa komppiparilta ja muutenkin mahtava meininki!
Checkin jälkeen olikin jo kiire syömään ja pelaamaan Tarinagolfiin Siilinjärvelle. Mahtava keli pelata ja erittäin hieno kenttä! Pelattiin se Vanha Tarina, joka oli oikein mielenkiintoinen ja haastava. Seuraavalla kerralla osaisi varoa muutamaa pahaa paikkaa (lue: jätä driver bägiin!).
Kerkes käymään vielä suihkussa ja sit alkoikin keikka. Paikalla oli mm. koko Vartiaisen porukka, eli taaskaan ei voinu vedellä vasurilla. Henkka on mahtava fiilikseltään, mut aika hankala mesta äänimiehelle. Noh, ne tietää, ketkä tietää.
Keikan jälkeen lava piti tyhjentää discoilijoiden tieltä ja sit paineltiin baariin. Mä olin Kurviselle muutaman drinkin pystyssä, joten parit maidot oli tosiasia.
Intouduttiin matkalla hotellille hieman painimaan Huukin kanssa ja mulla on vieläkin niska aivan paskana! :) Semmosta.
Huuhtanen oli kuulemma vielä lähteny skeittilaudan kanssa herättämään pahennusta aamuyöllä. Videonauhaa on kuulemma todisteena. Itellä loppu paukut täysin, ei jaksanu lähtee jatkamaan...
Aamulla oli tarkoitus lähteä pelaamaan se Uusi Tarina, mut eihän sitä päässy mihinkään... Nukuttiin Yli-Jyrän kans pitkään ja lähettiin aamupalalle satamaan, mut eihän siellä tietenkään oo yksikään koju auki klo 14 lauantaina! Tä?
Torilta naamariin maailman rasvaisin atomi ja mansikoita. Vartiaiset veteli siinä torilla Ray:n teltassa muutaman biisin settejä ja
mä kävin vakoilemassa monitoritonttia, kun tarttis mennä pari keikkaa tuuraamaan. On siinä vaan hieno bändi!

Klo 17 bussi starttasi kohti Sysmää, jossa viikonlopun päättäisi Pajula-rock. Matka alkoi kivasti, kun jäniksenä Sysmään matkustanut Vartiainen tarjosi orkesterillemme Partasen lohikukkoa (muikkukukko oli loppu koko kaupungista...). Jumaleissönen et kalakukko ON HYVÄÄ!!! Nam. Pakko tehdä ite himassa.
Sysmään saapuessamme päätimme käydä syömässä ja meille oli varattu ruokailu ravintola Uotista. Kuoriperunat, riistakäristys ja ylikeitetyt vihannekset. Perushommaa. Koko kaupunki näytti aivan mahtavalta, varsinkin matkahuollon seutu! Todella seiskaria ja paikka päätyikin mun ja Kurvisen arviossa Kekkosmestoihin.
Epäuskoisena piti oikein kävellä tarkistamaan reitti, kun ei kehannu ajaa linjuria sinne, kuin piti. Ensin hieman jalkakäytävää, sitten hiekkapolkua, jonka jälkeen TODELLA pienen ja heiveröisen sillan yli saareen. Siellä oli iso teltta ja rokki pauhasi.
Hieman venähti keikan alku, pienen säädön takia. Kaikki kuitenkin meni kivasti ja Kekkosen Tommi oli virkannu (n)aura-setin kuulostamaan jo suht järkevältä. Silti siinä loppuu pahvi kesken. Ei oo kauheen lämmin, mut maaliin päästiin.
Lähettiin, tai siis Kurvinen lähti ajamaan kohti stadia ja me katteltiin SImon&Garfunkelin liveä nykistä. Aivan käsittämätön meininki!
Perille kun päästiin, niin jäätiin hetkeks bussiin kuuntelee musaa ja lipittelemään olutta. Huuhtasen bussi turkuun lähti vast tunti siitä, kun oltiin perillä. Tuli kuunneltua omia demoja ja hyvää rokkia. Siitä sit taksilla Kurvisen kautta kotiin.

Sunnuntai menikin aika väsyneesti, mutta onnellisesti. Rouva kun oli siellä Bulgariassa, niin kissa oli ollu hoidossa Mimosalla. Ne toi kisun illalla himaan ja sitähän sai rapsutella koko illan.

Maanantaina hieman asioiden hoitoa, kauppareissua ja golfia. Pelasin masterin etuysin 41 ja takaysin hieman enemmän. Perkele, kun se on niin pienestä kiinni! Ei oo enää paljosta kiinni, kun pelaan koko kierroksen alle 80.

Eilen oli tarkoitus pelata 2 kierrosta jossain, mut enhän mä saanu peliseuraa kuin vasta illalla. Käytiin huippukuntoisella Tuusulan golfkentällä pelaamassa kierros. Voi hyvää päivää miten hyvässä kunnossa oli greenit! Nopeat ja haastavat. Meitsi diggas hulluna. Siellä meinas tulla kesän paras kierros, mut taas takaysillä romahti. Perskeles.

Rouvan piti tulla viimeyönä reissusta, mut niiden kone oli vaatimattomat 7h myöhässä. Aamulla kerettiin nopeesti nähdä ja käytiin anoppikokelaan luona hieman grillaamassa. Sieltä tulin semifinaliin tuuraamaan Rööninkiä My First Bandin kanssa. Eli siis Mr. Sushi, mut omilla biiseillä. Helvetin hyvää ja hauskaa kasaripoppista! Suosittelen tutustumaan!

Huomenna eggareiden kans Lahteen, pe aamuna Messilään pelaamaan, sieltä Seinäjoelle, josta yöajo vielä Iisalmeen, jossa on lauantaina keikka. Sellainen viikko. Ens viikolla helpottaa ja silloin annetaan vihdoinkin aikaa parisuhteelle, kesälle, pelaamiselle ja nauttimiselle! Kesä, tule jo!

Ai niin, piti muistaa edellisessä kirjoituksessa kiittää ja mainostaa Savonlinnan torilla olevaa Liekkilohi ravintolaa! Käväisin siellä silloin checkin jälkeen itekseni syömässä. Söin jumalaisen hyvät muikut ja superystävällinen henkilökunta patisti vielä jälkiruoaksi maistamaan maailman parasta kalakeittoa! Kyllä se top-3:een pääsi, heittämällä! Siinä ilta-auringon paistaessa, järven rannalla oli todella kaunista, eikä siitä puuttunut kuin oma kulta (menipäs herkistelyksi, mutta sitä tää teettää!). Kiitos vielä ja palaamisiin

keskiviikko 2. heinäkuuta 2008

Sillä lailla

Jaahas, paljon on taas tapahtunut. Puretaas pään sisältö kronologisessa järjestyksessä ja livetään siitäkin vastuusta. Saakelin Tipi, kun muistutti, etten oo päivittänyt blogia aikoihin... Tää on sit Sulle!

Eggarikesä alkoi 6.6. Kivenlahtirockista ja sehhän meni ihan kivasti. Palomäki oli kesän ensimmäinen monitorijätkä ja ilmeisesti se pärjäs siellä mainiosti. Saispa sen takas näihin hommiin...
Vedon jälkeen paineltiin loistavaan Rotterdamiin ja sieltä Virginiin kattelemaan Olavin keikka. On se Rööninki kova jätkä.

Seuraavana aamuna (7.6.) olikin sit Luxissa kässäreiden kans kanavien tarkistus klo 11, josta paineltiin Riksuun johonkin ratsastuskilpailuun keikalle. Oli jonkin verran odottelua, joten orkan kans hieman rentouduttiin boolin ja auringonoton merkeissä. Loppujen lopuks itse keikkaa oli kattomassa bout 10 ihmistä ja niistäkin 6 istui 50m päässä "lavasta", jonka isä oli tehnyt puusta.
Sit paineltiinkin jo kiireellä Luxiin keikalle firmabileisiin, jossa törmäsin vanhaan soittokaveriin Kaitsuun. Kiva keikka ja himassa olin jo ennen klo 23, vaikka takana oli 2 keikkaa. SIllä lailla.

Sunnuntaina 8.6. aamusta Keravasaliin, jossa oli Kerava Jazzin päätöspäivä. Ekana hieno quartetti veteli Charles Mingusta ja mä koin herätyksen!
Toka "orkka" oli improvisoitua älämölöä. Viulu, lyömäsoittimia ja ihmisääntä. Tuli sit ajeltua villiä autopanorointia, säröä, flangeria ja phaseria siihen ihmisen päästämiin ääniin.
Illan päätti Jukka Gustavson-Raoul Björkenheim quartet.
Hauskaa, helppoa ja kivaa.

Seuraava viikko olikin hieman rauhallisempi, kun rouva oli lastenvahtina leirillä koko viikon. Se menikin golfin ja löhöilyn merkeissä torstaihin asti, jolloin oli lauluyhtye Viiden keikka Painobaarissa. Hieno meininki ja loisto keikka!
Okei, tulihan sitä käytyä kattomassa ikisuosikkiani Joe Lynn Turneria ja Graham Bonnettia. Voi luoja missä vedossa Turner oli! Ja Miki veteli helvetin hyvällä soundilla ulospäin! Ei kysyttävää!

Perjantai 13. päivä ei osoittautunutkaan ongelmaiseksi. Mentiin klo 10 lautalla Suokkiin, jossa oli Huban kanssa firmakisakeikka. Checkin jälkeen haettiin brunssi/tapas välineistö ja suunnattiin nurmikolle ottamaan aurinkoa.
Keikka oli jo klo 17, joten taas pääs ajoissa himaan. Jos ette vielä viime kesänä lukeneet näitä allekirjoittaneen avautumisia, niin ottakaa nyt hyvät ihmiset haltuun toi Huba. Sielukkaampaa soulia et löydä, ellet kaivele 70-luvun levyhyllyjä. Etkä aina silloinkaan.

Sunnuntaina otin yllättävän äkkilähdön kohti provinssia. Oli pakko nähdä Foo Fightersin keikka. Kannatti keikan puolesta lähteä, vaikkei niiden etupään jätkältä ihan lähteny bändin tasolla. Onneks se tuli kuitenkin sen verran lujaa, et pysty nauttimaan täysin siemauksin. On se vaan ehkä maailman paras livebändi...

Maanantaina tultiin liian täydessä junassa kotia kohti, kävin nopeesti nukkumassa parin tunnin unet ja suuntasin stadikalle kattomaan toista ikisuosikkia Bon Jovia. Ihmeteltiin kun ameriikan pojat olivat päättäneet näyttää suomalaisille, missä menee 2000-luvun äänentoistoteknologia. Siellä oli 114 kaappia Trap5:ttä. Hehheh. Takakaarteen kaljabaarissa oli ehdottomasti paras soundi.
Sieltä piti mennä suoriltaan himaan, mut rouva olikin frendiensä kanssa baarissa Tallinnan reissun jäljiltä. Pilkkuun astihan se meni.

Juhannuksena olikin sit taas eggarihommia. Perjantaina Himokselle, jossa oli Tehtaan B-tiimi vastassa. Ja oli muuten meidän toisen kesäpojan, Kurvisen eka keikka monitoripäässä.
Hommat meni hienosti, vehkeet huippuvireessä ja orkkakin kovassa terässä. Ei kysyttävää. Uusi etupään tuttavuuskin tuli vastaan. Mahtavaa!
Vedon jälkeen ajeltiin Tampereelle yöks, kun seuraavana aamuna olis klo 11 load-in RMJ:n stagelle.
Osa orkasta lähti kattelemaan futista johonkin baariin, mut me tultiin Kurvisen kans selälleen hotlalle. Kannatti.

RMJ... Noh, tästä vois kertoa paljonkin.
Teknisessä mielessä kaikki sujui mallikkaasti. Ei se kauheen paskasti voi mennä, kun on sellaiset sepät hommissa. Kiitos vielä!
Mut sit se muu... Miten vitussa joku kelaa, et orkesteri, teknikot ja talon teknikot/stagemanagerit/lavatassut jaksaa tehdä työpäivän, jos eväänä on vettä ja juustosämpylä!! Häh!? Sedu, herätys! RMJ on nauttinut jo vuosia hyvää mainetta takahuonetarjoilun puolesta, mut hei haloo! Säästö alkaa S:llä? Toi oli mun mielestä ihan puhdasta vittuilua.
Onneks kotimatkalla käytiin Humppilan lasissa, josta saatiin pizzaa, burgereita ja leikkeitä. Humppilan lasissa ei menty "RMJpohjalta".
Illalla kun päästiin stadiin, niin rouva tuli isukkinsa kanssa hakemaan mut Emäsaloon mökille. Oli aivan mahtava ilta hyvän ruoan, juoman ja saunan parissa. Ja seurakin oli mitä mukavinta. Kiva päätös jussille!

Maanantaina Tavastialla talon jätkänä ja orkkana MGMT. Tein niille monskut ja en muista diggailleeni niin paljon ikiaikoihin! Voi luoja mikä bändi! Sellainen Pink Floyd meets Motown. Todella härö bändi. Levyyn verrattuna huomattavan luomu ja Karisalmen sanoja lainatakseni "aivan mahtavaa, kun ei tiennyt mitä seuraavaksi tapahtuu, ei kai tienny orkesterikaan".

Keskiviikkona taas sama mesta, mut olin etupäässä ja lavalla legendaarinen singer-songwriter jenkeistä Bonnie "Prince" Billy. Hienoa meinikiä Nashvillehengessä. Oli kiva vedellä.

Torstaina kävin hieronnassa ja korvakynttilähoidossa, kun rouva oli sellaisen ostanut synttärilahjaksi. Ai että kun toimi! Suosittelen tota korvakynttilähommaa kaikille. Se nimittäin kerää alipaineella kaiken skeidan veks korvista.

Perjantaina olin jotenkin ajautunut Rocksiin talkkariks. 2 bändiä, joista pääbändiä, Firenotea miksasi Huikka ja se kyllä veteli törkeen hyvin! Mä miksasin sen Mänttäläisen meteliorkesterin, joka avasi illan.

Lauantaiaamuna olikin aikainen lento Ruotsiin, johon lähdin tuuraamaan Viltsua öögien monitoritontille pitkästä aikaa. Matka johti Borlängen kaupunkiin, johon oli rakennettu kaupungin keskustaan n.15000-20000 hengen festarit! Oli hieman jännitystä ilmassa, kun ei oo tullu tehtyä tota tonttia vuosiin ja ymmärrettävästi rutiini oli hieman hukassa. Vaihtoaikaa oli kuitenkin reilu tunti, joten jäi 20min ylimääräistä aikaa panikoida ennen keikkaa. Karri ja Mehti oli backlinereina ja Tumppia tuurasi etupäässä Kirvesmäki. Ei se niihin kundeihin kaatunu. EIkä varmaan muhun, koska ekan biisin jälkeen Jussilta tuli toive nostaa riden puoleista överiä. :)
Oli tarkoitus hieman doukkaloida, mut Waspin kattelun jälkeen lähin heittämään reppua huoneeseen ja nukahdin golfin katteluun...
Sunnuntaiaamuna olikin herätys jo klo 06, koska sielt oli se reilu pari tuntia ajoa Arlandaan.
Kerkesin käydä himassa suihkussa ja sit pitikin lähteä Tavastialle teknikoimaan Tuska jatkoklubille. Siel oli Blake ja niiden teknikoina hörhöili Kride ja Antti. Mahtavia hahmoja! Illan avasi Judas Priest tribuutti ja oli pakko käydä kuuntelemassa tuvan puolella, kun Wahlsten näytti kuka on tän maan kovin hevimiksaaja. Ei mul ois varmaankaan pokkaa vetää sellaisella soundilla, mut ei kysyttävää.

Maanantaina piti olla viel hämiksellä, mutta sain Olavan tekemään sen päivän. Muuten ois tullu 11 päivää putkeen hommia. Rouvakin lähti eilen viikoks Bulgariaan Iran kanssa, joten oli ihan kiva viettää vapaapäivä himassa. Tosin siitäkin meni osa työntekoon ja golfiin...

Eilen lähettiin vitosten kans Savonlinnaan keikalle. PA:na oli tollaseen lauluyhtyehommiin oikein sopiva EV:n läjä (2x18" ja 2x12"+pilli puolellaan).
Vaikka sitä kuinka hieroi, niin sellasta kuulasta laulusoundia ei saanu aikaan mitenkään. Noh, läpi meni.
Vedon jälkeen ajeltiin yöks Imatralle, koska sieltä lähti tänään aamulla kyyti Lappeenrantaan, josta lähtee IBBF laiva, jolla mennään takas Imatralle. Häh?
Mun pitäis olla vielä illalla eggareiden kanssa Tulisuudelmassa keikalla ja check ois klo 19. Laiva on Imatralla satamassa klo 16, joten siks jätettiin autot sinne, et pääsee kaahamaan asap. Kiire päivä. Hyvin ehtii....

Huomenna eggareiden kans takas Imatralle (jep jep), sieltä pe Kuopion henkkaan ja la Sysmän Pajularockiin. Pe ja la pääsis vielä harrastamaan kolopalloilua, joten aika tappiin vedetty viikko tulossa.

Sillä lailla.