torstai 6. joulukuuta 2007

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Käytiin tänään pienessä kankkusessa rouvan sukulaisten luona syömässä itsenäisyyspäiväateria. Ai että! Mahtava kalapöytä alkuun ja loistavaa karjalanpaistia! Masu pömpöttää vieläkin...
Rouva meni vielä illaksi töihin, mut sitä ennen käytiin hautausmailla viemässä isoisiemme haudoille kynttilät.

Ei oo oikein jaksanu/ehtiny kirjoitella blogiin melkein viikkoon, joten puretaan tää kronologisesti:
Perjantaina oltiin siis Tampereen Klubilla. Tiskinä siellä on väliaikaisesti M7. Miksauskiska on viime käynnin jälkeen palautettu vanhaan sijaintiin. Checkissä vaihettiin neumann om-6:een kun ne pa:n virkaa hoitavat kulmamonitorit ei oikein supata isoilla gaineilla. Päätin jättää jonkinverran pelivaraa, kunhan jengiä tulee mökkiin. Juoksin siitä pikaisesti stokkan herkulle ostamaan pienen tapas lautasen ja alkosta testiin uuden sadon viiniä. Meitsi jäi ihan koukkuun vuos sitten DJBB:n reissulla Marseillessa tohon beaujoilais hommaan ja ehdin vasta nyt mukaan maisteluihin. Jaakonahon kanssa maisteltiin ja rupateltiin hetki ennen keikalle lähtöä. Niin ja kuunneltiin Policea.
Veto alkoi ja pikkaisen haikeesti sai sitä laulua esille. Tai siis saihan sitä, mut tuntui et vaikka sitä kuinka kompressoi, niin ei vaan saa tasantumaan sitä. Kerkesin syyttää siitä jo sitä järjestelmäprossua, jonka jarruja vasten ajettiin koko keikka. Focusriteni neula heiluu kuin heikkopäinen, mut keikan puolivälissä huomasin vasta, et kannattaa muuten painaa se comp. in nappula päälle. Sen koneen miina on toi, et jos sähköt lähtee, niin koko vehje "nollaantuu" potikoita lukuunottamatta. Eli siinä pitää laittaa sähköisin painonapein KAIKKI phantom, eq, comp, de-esser, lim. etc päälle tai pois. Noh, sattuuhan sitä. Sen jälkeen olikin sitten ainoa ongelma saada hyvä laulusoundi ja ajaa sitä kovempaa, kuin jj-ahon kitaravermeet puski lavalta. Vedon jälkeen kamat bussiin ja rentouduttiin hetki. Tai itseasiassa rentouduttiin aamuun asti, kun bussi lähti kohti rovaniemeä klo 06. Suoraan dösään nukkumaan ja heräsin joskus iltapäivällä, kun tun tultiin Ouluun palauttamaan 45:een pöllimämme mikkiständi. Siitä juostiin pikaisesti kauppahallin loistavaan Tomo sushiin hakemaan aamiaista. Todella loistava palvelu, ruoka ja meitsi saa jo kantishintaan annokset. Kröhöm. Huippua!

Rovaniemellä olikin suht iloinen yllätys, kun olivat hankkineet uudet subbaset mestaan. Nyt on 2kpl 2x18" JBL laatikoita per puoli. Riitti. Yläkerrat on edelleen ne Zeck pömpelit, mut noiden subien kanssa se kuullosti ihan suht asialliselta. Laulu ainakin erottui hyvin. :) Tiskinkin olivat vaihtaneen uuteen äläsysiin. Olin vaan jättäny muistitikun himaan, eli ei saanu ladattua valmista failia, joten joutu tekee ihan oikeen checkin. Höh...
Checkin jälkeen safkalle aivan mahtavaan Comicoon! Ihan törkeen hyvä mesta. Varsinkin se cajunburgeri sai meitsin "vuoden burgeri 2007" top-3 sijoituksen. Sinne pitäis mennä ihan vapaallakin (jos sattuu kulmille) maistelemaan pihvit...
Veto meni ihan kivasti, bändi on huikeessa vedossa. Ihan okei soundikin oli, tosin oisin halunnu viedä sinne oman pa:n, mut kun on ollu kaikkee bussisäätöä yhden aiemminkin mainitun firman kanssa, niin tälle vkonlopulle ei mahtunu kuin backline kyytiin. Vedon jälkeen kamat roudauskuntoon ja nukkumaan.

Matka kohti Rukaa alkoi joskus puolenpäivän aikoihin kun saatiin kamat bussiin. Yritin käydä paikallisessa kiinalaisessa ostamassa ruokaa mukaan, mutta jo toisen kerran sama homma (Lappeenrannassa sama meno...)! Ei suostu myymään seisovasta pöydästä mukaan kun se kuulemma niin hankalaa. MITÄ!? Ne ei halua, että asiakas saa liian vähän ruokaa, kun paikan päällä syödessä saa mahan täyteen. Yritin kysyä, josko ne sitten vaikka antaisi toisen astian, niin ei varmaan lopu kesken. Ei, ku sekin on hieman liian hankalaa, voiko sinä tilata luoka listalta? EN! Mulla on kiire, bussi lähtee ja haluaisin nopeasti ruokaa mukaan ja olen valmis maksamaan siitä sen 13€ ja ottamaan vaikka riisiä kolikkopussiin, kunhan saan jotain syötävää! Mina ei valitettavasti pustu muumaan sina bufee mukaan, ottaa listalta huva luoka? Nyt juuri menetitte asiakkaan. Kiitos ja näkemiin. Ajeltiin jonkin matkaa ja ensimmäinen matkalle osunut stoppipaikka oli kauppa. Rieskaa, savujuustoa, maksamakkaraa ja poron kuivalihaa. Ai että! Katteltiin matkalla joku leffakin...
Rukalla olikin sit erikoisroudaus: lumihangessa 40m työntöä, porras, ruokapöytälabyrintti ja nosto lavalle. Jep. Paikalle oli tilattu Event worksin ääniromppeet ja ite tirehtööri oli kamoja tuomassa. 3kpl Q7/Qsub per puoli. Että mie diggaan tosta d&b:n soundista! Venice ja tarpeeks räkkitiluja hommien hoitamiseen. Checkin jälkeen erittäin maittavaa poronkäristystä ja saunaan. Veto meni ihan kivuttomasti, afterskijengi ois halunnu et ois tullu hieman hiljempaa, mut se lasikoppi missä bändi soitti ei oikein antanu mahdollisuuksia siihen. Vedon jälkeen kamat nopeesti bussiin (hehheh, siinä hangessa) ja odoteltiin jonkin aikaa taksia, jolla päästiin majapaikkaan. "Vuoden burgeri 2007" top 3:een pääsi myös Pisteen vieressä olevan ravintolan seinästä löytyvä aukko, josta sepät tekee burgereita. Otin yöpalaksi burgerin, jossa oli lisukkeena savujuustoa ja kylmäsavuporoa sen pihvin ja muiden hyödykkeiden lisäksi. Meinas järki lähteä! SUOSITTELEN! Joku jurrinen urpå sekoili niin pahasti ennen mua, ettei ne ees muistanu veloittaa mua siitä 7,50€ burgerista. Muistin sen vast kun olin jo hotlassa sitä ahmimassa. Kiitosta vaan sinne!
Aamulla lähettiin ajelemaan himaan joskus 9 aikoihin. Matkalla katteltiin muutamat leffat, pysähdyttiin Mikkeliin lounaalle ja olin himassa joskus ennen kymppiä.

Maanantai menikin metsästettäessä kadonneita firman papereita ja illalla bilebändin treeneissä.
Tiistai samalla sykkeellä juoksin kirjanpitäjällä, shoppailemassa ja hoitamassa rästiin jääneitä asioita.

Eilinen sit menikin mukavasti. Oltiin siis J.R. & the Ewingsien kanssa Cosmopolissa keikalla. Eka setti omiin verrareihin ja toka setti Keski-Uudenmaan Idols kisan voittaneen Nitte Valon kanssa. Oma setti meni enemmänkin showhengessä, kun mul oli jotain hassua ääneni kanssa. Tulee ylärekkariin sellainen terssin kokoinen katkos... Hmmm. Sen alle ja ylle meni komeesti, mut tosiaan ei vaan ääni soinu siinä kohtaa. Sellasta M.A. Nummista tuli kyllä. :)
Santtu oli miksaamassa, joten ei tarvinnu murehtia sitäkään puolta, vaan sai vedellä ihan rauhassa. Tuuraavana rumpalina oli Juha Räsänen ja pakko sanoa, et se jätkä ei kyllä hävinny kenellekkään! Ihan törkeen kova soittaja ja ihan umpimulkku tyyppi, niinkuin lähes kaikki muutkin ammattilaiset. Ei perkele, toivottavasti senkin kanssa sais joskus vielä jatkaa yhteistyötä.
Niten setissä kävin soittamassa vaan yhden biisin kitaraa, kun Still gloving you vaatii kahden kitaristin panosta. Vetelin erittäin nololla chorussoundilla yläastetyyppistä näppäilykitaraa. Ihan vitun siistiä! Ihan kuin ois palannu lapsuuteen! Nitte veteli hevinsä hienosti ja sen jälkeen kamat kasaan, pakattiin autoon myös Heikki ja Juha, jotka lähti siis Santun kans roudaamaan vehkeet. Muu orkka jäi nauttimaan parempien puoliskoidensa kanssa lasilliset sihijuomaa.
Kiitos, hauskaa oli!

Huomenna ois taas Heikin kans studiopäivä ja lauantaina minäpoika elän herroiksi, kun rouvalla on menoja. Makaan koko päivän munasillaan sohvalla ja kattelen eurosporttia. Käyn saunavuorollamme tottakai saunomassa ja laitan hieman lammaspataa. Ai että! Ainoa, mikä tän saattaa munata on jonkun ystävän soitto. Tai ei se sitä munaa, tervetuloa sohvalle vaan! Tilaa on!

Ei kommentteja: