keskiviikko 3. lokakuuta 2007

It's a long way to the top if you wanna rock'n'roll!

1.10. München, Tonhalle

Eka keikka Münchenissä meni miten meni. Kun ei oikein keretty tekemään mitään checkiä, niin tollasessa kaikuhelvetissä ei kauheen järkevää soundia saanu taiottua, vaikka L'acousticin V-Doscia oli riittävästi. Tosin ei saanu kyl se toinenkaan lämppäri, eikä pääbändi. Positiivisimpana asiana voi todeta että se etutomtom saatiin supattamaan, kun vaihdettiin kaukokaapelin (tai mikä kaukokaapeli, ku kuitua pitkin kulkee info) kanava.
Nopee peräkärryn pakkaus ja olut huiviin. Sen jälkeen tulikin uni nopeesti ja olin sängyssä heti puolenyön jälkeen. Nukuin sellasta koiranunta, et heräilin kaikkeen mahdolliseen töyssyyn, heilahdukseen, pysähdykseen ja liikkeellelähtöön. Sain kuitenkin ihan kivasti nukuttua ja heräilin aamulla joskus 8-9 aikoihin kun saavuttiin Sveitsiin Zürichiin.

2.10 Zürich, X-tra

Koska roudaus oli vasta klo 14, päätettiin Viltsun ja parin popparin kanssa lähtee ottamaan keskusta haltuun. Aurinko paistoi ja oli ihan shortsikeli! Mahtavaa! Shoppailin sellaset kevyet monitaskuhousut (emmie osaa selittää...) kun olin vahingossa jättäny toiset housut himaan ja kireet farkut alkoi ahistaa. Käytiin Viltsun kans sit syömässä Japanialaisessa ja se alkoi aika hauskasti. Katottiin et siel on lounas aika ja mentiin sisään. Tarjoilija ohjasikin meidät pöytään ja toi ruokalistat. Katteltiin niitä hetki hissukseen ja mietittiin hintatasoa. Tollanen alku/pää/jälkiruoka kompleksi oli halvimmillaan euroissa noin 50... No huhhuh. Päätin kysyä tarjoilijalta, et onko niillä erillistä lounaslistaa. Se hieman pahoitti mielensä ja käski meidän mennä toiseen huoneeseen, jossa on erillinen lounasosasto noin 20€ hintaan. Aah, niinpä tietenkin. Mentiin toiseen huoneeseen, mut sekään ei ollu oikee aan joku kabinetti. Siitä vielä kerran väärään mestaan ja sit löydettiin suljettu ovi, jonka takaa löytyi miellyttävästi sisustettu lounashuone. Valittiin listalta sashimia alkuun, kasvistempura+riisi pääruoaksi ja tottakai misokeittoa.
Toimi ihan törkeen hyvin!
Siitä mentiin roudimaan ja WT:n miksaaja meni virittelemään niiden rumpusettiä ja sanoi, et haluunko mä virittää PA:n? Mitä! Haluunko? No totta munassa haluun! Virittelin mieleni mukaan ja tein muutaman muutoksen mikserin setuppiin, jotta sai esim. täysparametrisen eq:n masteriin, rumpukaikuja hieman säädyllisemmäksi ja jotain muuta tuli vielä sekoiltua. WT teki checkin ja me sit nopeesti niiden perään. Tilaa oli lavalla vielä vähemmän kuin eilen, mut kyllä me sinne jotenkin mahduttiin. Checkin jälkeen juoksin suihkuun kun oli hetki ylimääräistä aikaa. Suihkunraikkaana käytiin Viltsun kans hakemassa viereisestä thaikusta safkaa mukaan ja mentiin bussiin syömään. Sit olikin jo kiire keikalle. Bändi veti hyvin, Sveitsiläinen yleisö näytti pitävän ja soundikin oli ihan kohtuu hyvä. Hyvä hyvä. Meillä ois ollu melkein kärry pakattuna siinä kohtaa, kun WT aloitteli, mut apukädet oli hieman hitaita. Siis ulosviennissä. Kamathan poistui lavalta hieman liiankin ripeesti ja innokkaat aputassut tiputteli muutaman mikin siinä riemuitessaan. Ei jaksanu käydä vieläkään kattomassa ite pääbändiä, ehkä sit tänään tai sit joku muu päivä. Kun saatiin paitamyyjämme Topi pois keikkapaikalta (sehän myy rättejä niin kauan kuin on jengiä mestoilla...) niin lähettiinkin kiireesti ajamaan Itävältaan, kohti Wieniä. Olikin hyvä et lähettiin ajoissa. Otettiin lähdön jälkeen pari olutta ja jauhettiin kakkaa. Sit kun kömpi nukkumaan, niin tapahtuikin ihme! Mä nukuin klo 9.30 asti kuin pieni lapsi!

3.10. Wien, Gasometer
Heräsin ja laitoin kahvit mulle ja kuskille. Saksalainen rumputeknikkomme Jürgen heräili kans kun oli kuullut jonkun pamauksen. Kuski siinä kohtaa vetelikin jo tien reunaan ja sanoi, et jotain on vialla. Savua nousi perästä ja haju oli aika tymäkkä. Epäiltiin joko jarruja, fillarin laakeria tai öljypohjaa. Soitettiin huoltomiehet paikalle ja reilu puolen tunnin päästä ne tulikin mestoille ja eka diagnoosi oli vaihdelaatikko. Perkele. Sen korjaaminen ei ookkaan mikään pikkujuttu. Sit ne ilmoittikin, et vika onkin paskaksi menneessä kytkimessä. Eihän senkään laittaminen nyt oo mikään pikkujuttu, mut huomattavasti helpompi fiksata kuin koko laatikko. Ollaan siis nyt (kun tätä kirjoitan, postitan tän kunhan saa nettiyhteyden...) 70-80km Wienistä ja odotellaan toista kulkupeliä, jolla saadaan ryhmä ja peräkärry keikkapaikalle ja pian. Tulee aika kiire päivä. Onneks huomenna on välipäivä, niin ei oo ton bussin kans ihan hengenhätä. Otamme siis täksi yöksi hotellin ja kattellaan huomenna, miten elämä jatkuu. Ylihuomenna pe 5.10 ois vasta seuraava keikka Leipzigissa, mikäli saadaan auto kuntoon, tai korvaava kulkupeli.
No nyt tuli hinausauto hakemaan tän yhdistelmän, joten matka jatkuu...

Noniin, päästiin perille ja checki tehty. bussimme siis hinattiin huoltoon. Viimeisin tieto on se, et bussia ei saada ajoissa korjattua, joten mahdollisesti on tulossa korvaava auto. Tällaista vaan sattuu tapahtumaan aina välillä...
Keikkamesta on iso halli ja PA:na on L'acousticin Kudo. Mulle eka kerta ton setin kanssa. WT:n miksaaja Guus on ihan huippujätkä! Se on todella avulias ja ystävällinen, kaikki käy periaatteella. Tänäänkin se kertoi virittäneensä stereoita aika pitkään ja kertoi miinapaikat ja meidän pikainen check lähtikin sen master eq:lla. Pakko sanoa, et aika moni ulkomaanelävän mmiksaaja on NIIN tarkka omasta paikastaan, että jättää lämppäriryhmälle pieniä miinoja. Täällä ei oo sitä meininkiä ollenkaan. Näiden produktio haluaa, et asiat menee hyvin ja kaikki viihtyy. Meitsi kyllä komppaa täysin!
20min päästä olis keikka ja sit hotellille suihkuun ja ehkä käymään jossain pubissa rentoutumassa.

Täältä taas tähän ja kullalle suukkoja!

Ei kommentteja: