tiistai 6. toukokuuta 2008

Vappua, erikoisristeilyä ja shoppailua

(muokattu 22.00, lisätty tekstiä...)

Mistähän sitä alkais. Vaikka vapusta.
Aattona siis aika rauhallista meininkiä. Käytiin Aksun kans pelaamassa ja aika ok pelattiinkin. Molemmat muutaman lyönnin päähän omasta tasoituksesta. Pelattiin punaisilta ja oma tulos oli ihan tyydyttävä 87.
Illalla oli siis grillailua appikokelaiden luona. Aika ok setti!


Vappupäivänä en jaksanu lähtee golfkisoihin, vaan nukuttiin suhteellisen ruhtinaalliset unet. Saunan kautta kasarivermeet niskaan ja Lasselle pippaloihin. Hemmetisti todella asiallisesti pukeutuneita ihmisiä, hyvää tunnelmaa, musaa, ruokaa ja juomaa! Voiko enempää vaatia? Kiitos kaikille, oli törkeen nastaa!

Perjantai meni Tavastialla talon teknikon hommissa. Lämppärinä aika kokeellinen duo ja pääbändinä japanialainen rokkibändi. Eipä oo menty lavanpäässä pitkiin aikoihin niin lujaa... Aivan holtiton mekkala. Oli pakko lähtee pari kertaa keikan aikana mikserin äärestä ottamaan happea, kun meinas laatta lentää! Basistilla oli lavalla 2 ampegin rantasaunaa huutamassa ihan perkeleen lujaa ja niiden miksaaja veteli salin puolella prossut limiteillä! Eli siellä miksanneet/talon tekniikan tuntevat tietää, et siinä kohtaa mennään jo aika railakkaasti. Huh.

Lauantai olikin vapaapäivä, joten Järvisen kanssa golfkierros oli tosiasia. Oli aivan törkeen hyvä keli ja mukava seuraa!
Ilta menikin sitten sohvalla löhötellessä, lätkää katsellessa ja savuisi skottilaisia maistellessa. Toi uus Smokehead ei oikein maistelumielessä lähde, mutta ruoanlaittoviskinä se menee todella hienosti!

Sit päästäänkin lempiaiheeseeni, eli Kuuluisa risteilyyn. Ihan mahtavaa, et tutut tyypit kirjoittelee perään ja haluaa tietää etukäteen tiedossa olleesta katastrofista tarinaa! Nyt vois laittaa suunsa kiinni, vielä kun voin. Ei pysty.
Mä olin pelkästään erään orkesterin tuuraavana äänimiehenä ja seuraavia mielipiteitä EI saa yhdistää orkesterin näkemykseen/kokemukseen aiheesta.

Epämääräistä infoa kyseisestä tapahtumasta oli tullut kautta rantain mm. paikalla piti olla Turku-Audion tekniikka ja backline. Lauantai-iltana (siis keikkaa edeltävänä päivänä) tuli tieto, että paikalla ei olisi MITÄÄN äänifirmaa, vaan omilla ollaan, koska järjestävä osapuoli ei ollut maksaneet tekniikkaa etukäteen. Myös kuulemma 2 muutakin firmaa oli feidannu keikan tämän takia... Onneksi esiintyvistä bändeistä Ancarassa soittaa iso nippu tuttuja, joten parilla puhelinsoitolla sain selville heidän tuovan jokatapauksessa oman backlinen paikalle ja niitä saisimme lainata. Huh. Suunnitelmien mukaan matkaan lähdettiin kahdella henkilöautolla, orkka ja mä. Aikatauluista oli tullut jonkinmoinen versio ja sen mukaan esiintyisimme kolmantena klo 21.10. Sopii meille hienosti, koska jos aikataulut kusahtaa, niin se kaatuu valitettavasti loppupään esiintyjien harmiksi. Soitin matkalla Europan entiselle av-teknikolle ja hän tiesi kertoa muutaman iloisemman asian! Laivalle oli hoidettu mm. L'acousticsin Kiva pa, LS9 etupäähän ja lavaakin on suurennettu! Mahtavaa!
Jonotettuamme (muiden artistien tapaan) väärissä jonoissa jonkin aikaa, niin saimme autot laivaan sisään. Voitte kuvitella mikä bordelli syntyy kun parisen kymmentä autokuntaa purkaa hätäpäissään soittimensa samaan aikaan, samaan hissiin. Kävin kurkistelemassa tilannetta ja huomaan et paikalla on L-R audion jätkiä punttaamassa PA-laitteita siihen tavarahissiin. Mitä vittua oli tietenkin eka kysymykseni? Antti kertoi, et ne oli hälytetty edellisenä iltana keikalle ja info oli se, et mitään laivan vehkeitä ei saa käyttää. Selvä. Odotellaan edelleen rauhassa, et hätäisimmät saa vehkeensä yökerhoon. Tilanteen nopea tarkastelu L-R Antin ja mm. Beats & Styles miksaaja Oskarin kanssa. Klo oli bout 18 ja Ancaran oli tarkoitus aloittaa ekana klo 19.30. Yksikään rider/info esiintyjistä ei ollut tietenkään voinut päätyä tekniikan toimittajille, joten tilanteen ratkaisu oli se, et Antti rupes säätämään niitä, loput L-R hahmot kasaili lavanpäätä ja mä ja Oskari kasattiin etupää ja stäkättiin pömpeleitä. Eräs miksaaja pyöri siinä jaloissa ja tiedusteli mihin se voi törkätä oman bassarimikkinsä. Se ei ihan siihen kohtaan kiirettä jotenkin jaksanu vielä kiinnostaa, kun olis aika paljon muutakin hommaa ennenkuin päästään siihen vaiheeseen, et signaali kulkee. Seuraavaksi tajutaan, et kaikille bändeille oli luvattu soundcheck aika ja sanoin heti, et me pärjätään linjacheckillä ja samaa mieltä oli onneksi kaikki muut paitsi joku artisti joka kieltäytyi esiintymästä, ellei saa tehdä checkiä. Sillä lailla. Onneks paikalla oli siis kokeneempia orkkia/artisteja ja ne tajus pelin hengen.
Viriteltiin nopeesti Oskarin kans stereot ja havaittiin tarpeeksi hyväksi, jotta homma saadaan käyntiin. Siinä kohtaa olikin jo aika juosta syömään jotain ja käydä vaihtamassa hieman kuivempaa ylle.
Tuun takas kattelee Ancaraa (kiitos vielä levystä!) ja vittu et se toimi. Noi jäbät on soittanu vuosikaudet kimpassa ja ei siinä kauheesti oo kysyttävää. Pakko nyt vastata hieman heidän äänimiehensä blogitekstiin, kun hän siellä soimasi mun tekemisiä kuulematta tahtiakaan. Kävin kuuntelemassa lavan sivussa ja kyllähän siellä homma toimi, mutta kannattaa muistaa, että rokkibändissä on myös kitaristit ja laulajat joita ainakin itse haluaisin kuulla tuvan puolellakin. Ottaa snadisti päähän toi asioiden "totuutena" kertominen ilman omaa kuulokuvaa aiheesta. Sitäpaitsi sen sun henkilökohtainen potkurumpumikki on turhan botneköyhä rokkihommiin. Sori. Avaudutaan sitten, kun siihen on jotain totuusperää ja sen verran kilsoja jotta tajuat millaisen säädön takana oli ylipäänsä se, että kyseinen tapahtuma saatiin vietyä läpi. Sitä ei yks bassarimikki vielä pelasta.
Meidän vedon piti päästä alkamaan etuajassa, mutta kun talon patch oli jotenkin hämmentävän sekava (ei L-R, vaan laivan kaukokaapeli jota käytettiin), niin veto alkoikin ihan ajallaan. Siitä välistä oli siis peruuntunut eräs esiintyjä. Keikan alkaessa huomataan Antin kanssa, että 4-tie pa:n jakotaajuudet ja viiveet on vissiin snadisti pielessä, joten sai raapia eq:lla aikalailla tavaraa jakotaajuuksien kohdilta. Ei vaan ollu aikaa säätää sitä. Voi voi. Väitän, että niistä pissiliisoista ei sellaista tajunnu kukaan, tai jos tajusi, niin tervetuloa alalle. Vaikka aiemmin mainittu henkilö kuinka tahansa väittää meidän soundanneen ongelmaiselta, niin kyllä siinä kaikkensa teki laitetoimittaja, orkka ja mä. Mun mielestä se kuulosti olosuhteisiin nähden hyvältä. Muutenkin tollasessa helvetissä on hyvä suoritus ylipäänsä selviytyä.
Ja vielä pitää sen verran kommentoida aiempaa blogiviittausta, ettei mulla kyllä ollu mitään ongelmia. Pa:sta kuului kyllä muutakin kuin mainitsemasi laulu ja akkari.
Vedon jälkeen kamat ripeesti pois lavalta ja nopee roudaus bäkkärille. Loppuilta meni pienen jeesailun, drinkkien, ruletin ja jonottelun merkeissä. Jossain kohtaa muistin ettei L-R jäbät ollu syöny mitään koko päivänä, joten raahasin niille kuivat sämpylät bäkkäriltä. Sorry, ei pystyny parempaan! :)
Oskari veteli biittejä ja tyylejä mun mielestä hyvällä soundilla, tosin pikkaisen se bassarisoundi ois kaivannu sitä 901:stä. ;)

Kuten tekstistä voi lukea rivien välistä, niin L-R:n jätkät oli joutuneet keskelle helvettiä. Sanoinkin risteilyisännälle, että tarvitaan ammattitaitoiset bändit ja teknikot pelastamaan nääkin kisat. Mitähän siitä ois tullu, et oltais vedelty talon LS9:llä ja etupäästä monitorit 5min vaihdoilla, ilman isoa teknikkomäärää..?
Mä en oo ihan varma, mut ainakin yks bändi ei kerennyt esiintymään ollenkaan, kun maanantain päivä oli alkanut myöhässä ja ihan ymmärrettävistä syistä myös tekniikantoimittajien pitää ehtiä laivasta ulos.
Jatkossa voisinkin toivoa, että mikäli jollain on aikeissa järjestää vastaavanlaisia tapahtumia, niin ottaisi yhteyden ajoissa esim. blogistani löytyviin ammattitaitoisiin äänimiehiin, tai äänifirmoihin, jotta voitaisiin välttää vastaavat katastrofit. Vastaavankokoiset tapahtumat ei ikävä kyllä pyöri itsekseen!
Ai niin, ens kerralla kun lupaatte Playboy malleja silmiemme iloksi, niin olisi todella kiva nähdä ne....

Kiitos tapahtumasta vielä orkestereille, teknikoille ja L-R:lle. Teitte hienoa duunia, vittumaisissa olosuhteissa.
Extra kiitos Silja Linen henkilökunnalle jaksamisesta ja siitä, että hoiditte orkestereiden riderit asianmukaisesti, kun järjestävä osapuoli ei siihen kyennyt!

Huh. Tulipahan avauduttua, eikä siitä varmasti kaikki pidä. Ei tarvitsekkaan, sanon sanottavani jotta edes vielä joskus asiat menis niinkuin pitää. Nim. kesän festareita odotellessa

Eilinen menikin aika pitkälti lepuutellessa. Kotimatkalla haettiin Peten kanssa Lohjanharjun Nesteen kupeesta ihan saatanan hyvää savulohta ja Someron savupalvia! Ai perkele et toimi!
Illalla tuli hieman jännitettyä ton lätkän puolesta. Norja pelas ihan saatanan hyvin, rikkoi Suomen pelin ihan täysin. Saas nähdä miten vanhemman Koivun mukaan tulo muuttaa asioita!

Tänään heräsin aamulla siihen kun rouva toi aamiaisen sänkyyn. Siitä lähdettiin laulutunnille ja sit meitsi kävi ostamassa itelleni synttärilahjaks kitaran.

Mä oon jo ihan törkeen pitkään himoinnu tota ja Paatelaisen suosituksesta kävin pajalla tota testaamassa ja se oli heti siinä. Toi on hieman erikoisempi versio pidemmän skaalan takia ja se istu käteen täydellisesti. Toivotamme uudelle tulokkaalle paljon soittoa!

Huomenna ois roudarien urheilupäivä! Voi luoja. Mitähän siitäkin tulee...
Torstai ois vapaa ja perjantaina lähen tuuraamaan Pyryä Ylanderiin.
Sellasta tällä kertaa!

7 kommenttia:

Riku Jaro, Lahti kirjoitti...

Liittyen tuohon

"Nim. kesän festareita odotellessa"

niin oletko sinä Egotrippien matkassa kesällä? Tehdään nimittäin tekniikkaa Lahden Öihin heinäkuulle ja ko. orkka on sielläkin...

Osaisin vaan laittaa tech. infoa sitten aikanaan oikeaan osoitteeseen. D&B:tä luivassa, mutta edes hieman enemmän kuin viimeksi Isojano / Tervomaa setissä - jos sitä headroomiakin sitten... ;-)

- riku

Tero Arnberg kirjoitti...

Juu, sinne tullaan. Laitan sulle jossain kohtaa riderin, kunhan sitä hieman päivitellään. Pitäis varmaan katella siihen joku monitorijamppakin...

Tuokaa vaan tarpeeks pömpeleitä, liika ei lopu kesken! Kyllä mä ihan maltilla osaan jo vetää. Ehkä.

Jazmanaut kirjoitti...

Jotenkin olin rivien välistä aistivani hienoista vitutusta risteilyn johdosta?

Noh jospa tuo VITUN HIENO GRETCHI jeesais.

Riku Jaro, Lahti kirjoitti...

tervetuloa Lahteen!

sillai ois ajatus PA:ssa että sille n 25m x 40m varsinaiselle yleisöalueelle ois
- 5xQ1 + Q7 / puoli
- 4 kolmen nippua Q-SUBeja (ei kuitenkaan CSA-mode, kun ei päätteet piisaa - eikä keikasta saatava korvaus :-)
- PA front- ja side fillit 4xQ7 (2+2)
- ja sit MAXeja viiveeksi FOH-teltan takse linjaan roikkumaan ehkä 4kpl

Meillä on tontilla Saarikon Pekka - eli Punk monitoripäässä ja ite aiheutan hämmennystä sit foh-teltassa kaatuillen... :-) Valopuolella häärää Kilpisen Vesku.

Mutta kunhan saan ens viikon Isojanon ohi, niin laitan sit tarkemmat speksit ja aikataulut kaikille - sullekin.

Barska kirjoitti...

Hei Terttu! Kiitti oikeesti ihan saatanasti. Ei voi muuta sanoa. Jeesus mikä veto...

Mikael kirjoitti...

Ne Playboy-tytyt olivat ainakin saaneet kyydin satamaan, mutta nähtävästi jäivät rannalle talouspoliittisista syistä.

Puukorva kirjoitti...

Hahaa. Meille(kin) (tai lähinnä kaverilleni, mutta ilmeisestikin mä olisin lähtenyt mukaan) tarjottiin tuota keikkaa parin päivän varotusajalla, mutta onneksi ei sitten päästykään lähtemään. Silloin toki harmitti, kun olisi se nyt ollut ihan kiva yksi laivasetti käydä vetämässä, mutta hyvä näin. :)

Ja ammattilaisen erottaa kyllä siitä, että mahdottomista tilanteista selvitään hengissä, eikä heitetä hanskoja tiskiin. Hyvä, että saitte kuitenkin edes jotain aikaiseksi!