keskiviikko 30. huhtikuuta 2008

Lentäen olisit jo perillä...

Viikonloppu meni hieman pylly puuduksissa. Mentiin siis pe-la Ouluun ja Rovaniemelle kahdella henkilöautolla ja vehkeet (pa, valot, backline) tuli Event Worksiltä. Onneloita molemmat.
Menomatkalla otettiin Yli-Jyrä Jyväskylästä kyytiin ja käytiin lounaalla keskustan ulkopuolella olevassa thaimaalaisessa. Todella hyvä safka! Suosittelen. Banthai tais olla sen nimi.
Perille päästiin hieman myöhässä, mut kuitenkin.
Hetken aikaa meni ihmetellessä d&b:n Q1 kytkentöjä ja EW:n kaukokaapelin merkintöjä. Sit sai homman supattamaan ja check käyntiin. Kaikki meni hienosti, mut kello raapi jo puolta kymmentä...
Majoitus oli Scandicissa, jossa myös ruokailu. Söin poron Osso Buccoa! Jumalauta et oli herkullista! Nopeesti huoneeseen vaihtamaan puhtaampaa päälle ja sit pitikin lähtee könyämään bäkkärille. Onnela yllätti sisääntullessa todella ripeällä apukannolla, takahuonetarjoilulla ja ulosroudauksella! Mahtava palvelu. En mä edelleenkään niihin baareihin menis omilla rahoillani, mut töiden puolesta hommat meni hienosti.
Pieni episodin poikanen tapahtui checkissä, kun Sakulle tilattu marshnallin vahvistin pätki, paukkui ja pärisi. Laitetoimittajatyttönen lähti ajamaan Tornion kavereita vastaan, josta tuli uus styrkkari. Ei ois kannattanu. Ylinopudesta lähti kortti ja tuli roimat sakot.
Keikalla oli kyl meitsin mielestä ihan törkeen hyvä soundi! Ai että mä diggaan tota d&b:tä! Ja bändiä! Siinä sit vedon jälkeen hieman rentouduttiin työporukan kanssa. Löydettiin samalla meille uusi punaviini!


Lauantaina heräilin aika myöhään ja suuntasin kohti Tomo Sushia aamiaiselle. Oulussa on aina pakko käydä siellä. Hyvä palvelu, tuore kala ja mukava henkilökunta. Ai että. Nappasin myös Jokisen lihatiskiltä pussillisen poron kuivalihaa, jos sattuu hiuko yllättämään. Yllättihän se sit.
Siitä kamojen roudaukseen ja kohti Rovaniemeä.
Matkalla pysähdyimme hiukopalalle Lohikellariin. Ostin savustetun siian ja 22€ palasen kylmäsavulammasta! Kalan söin heti, lihan säästin himaan. Yli-Jyrä otti erittäin herkullista savulohta ja niinpä nautimme mukavan brunssin auringon paistaessa!


Rovaniemellä vastassa suhteellisen haastava roudaus, mutta apukanto toimi rasvatun salaman lailla. Kamat meni sisään et heps vaan. Lavalla oli tilaa, sähköä riittävästi ja mestakin vaikutti oikein passelilta soitantaa varten. Ainoa miinus tulee lavan etureunan lipasta. Jouduttiin vetämään vaan 2:lla yläkerralla, kun kolmas osui siihen lippaan... Sekä myös isosta, kantavasta palkista tanssilattian etuvasemmalla. Muuten kaikin puolin ihan jees. Se on muuten kumma homma, et kun fasiliteetit on kunnossa, niin keikkapaikka ei oikein voi olla kauheen paska.
Bändi kasas backlinen ja ilmoitti ettei ne jää odottelemaan checkiä. Selvä. Laiteltiin YJ:n kanssa vehkeet pystyyn ja tehtiin sit kimpassa check! tä? Joo, Mika naputteli mikkejä ja mä huolehdin, et linjat toimii. Sit Mika tiskin taakse tekemään monitorit ja meitsi lavalle popparoimaan. Mulla oli siis M7 ja tein monskut keulilta. Homma toimi hienosti. Mikassa on ihan ainesta äänimieheksi! Oli se kuulemma opetellut jo LS9:nkin! Lähtisköhän se kesäks eggareihin monitorijätkäks, kun sellainen vielä todnäk uupuisi..?
Sit olikin jo aika ruokailla. Lordi-ravintola oli mesta ja syötiin aivan sieluttoman hyvät, mutta järjettömän isot burgerit!
Sit meinas lähtee taju. Yritin torkkua hetken, mut huonolla menestyksellä.
Takahuoneessa oli taas komea tarjoilu, joten narautin oluen auki jännityksen vuoksi. Se on aina hieman hassua vedellä ilman soundcheckiä, varsinkin kun oot tuuraamassa. Keikka lähti hienosti käyntiin ja ainoastaan kiipparisti Pete halus koko kulmaryhmän volaa isommalle. Helppoa. Soundikin oli aika kohillaan (ravintolapäällikkö kehui parhaaksi koskaan siinä talossa! kröhöm...) ja bändi veteli hienosti. Keikan jälkeen purettiin kamat todella ripeesti ja apukanto raahas ne autolle. Pääs nukkumaan joskus puol 5.
Sunnuntai aamuna autot liikkui etelään päin klo 10. Matkalla perus huoltispysähtelyä, Jyväskylän thaikkulaa jne. Himassa olin n. 21 illalla.

Eilen heräiltiin rouvan kanssa aamu-uinnille. Siitä nepalilaiseen lounaalle ja sit meitsi paukas Votkinin lihatukkuun ostamaan vappugrillattavat. Mukaan tarttui porsaan baby-ribsejä, corleone tuoremakkaraa, lammasgrilleriä ja maissikananrintaa.
Voi luoja, et huomenna halkee maha! Lisäksi laitan hieman pekonilla ryyditettyä parsaa, fenkoli-kylmäsavuporo-yrtti-vuohenjuustotäytteisiä paprikoita.
Aattelin marinoida ribsit: öljy, coca-cola, savuwhiskey, valkosipuli, sipuli, rosmariini, salvia, sitruunankuorta ja mehua ja kait sinne vielä tippa worchesterkastikettakin menee. Ja ei saa unohtaa chiliä!! Maistelen illalla oikean keitoksen ja jos kiinnostaa, niin voin laittaa reseptin, kunhan seos saavuttaa halutun lopputuloksen.
Maissikanalle menee öljyä, vinegaria, rakuunaa, inkivääriä, limeä, valkosipulia, sipulia. Taitaa toimia!

Kävin vielä viemässä mun putkireverbin huoltoon, kun se tiputtaa signaalia aika tavalla ja signaalissa on vielä pieni pirinä. Toi kone on Uraltonen osista kasattu vehje, jonka eräs Järvenpääläinen muusikko/pellepeloton on kasannut. Ostin samalla siltä jampalta Voodoo Labin Sparkle Drive särön. Ai että se on hyvä! Testasin myös Bossin RE-20:stä, joka soundas ihan mielipuolisen hyvältä. Varsinkin toi rautalankasoundi oli niinku heti siinä. Ei kysyttävää. Taitaa Line 6:n delaymodeller vaihtua toiseen. Täytyykin soittaa Rolandille ja kysellä hieman tarjousta aiheesta.

Tänään Broadwayn keikalla iltaan asti. Jonkinmoinen rekrytointitilaisuus... Veto ois ohi jo klo 18, joten kerkee hienosti vielä ruoan laittoon kotio. Ehkä ehtis imuroidakkin, niin ei tartte huomenna rykiä.
Ja muuten vitut. Kirjoittelin tätä joskus klo 17 nurkilla ja vetohan venyi sit klo 20 asti. Perkele. Tulin himaan tunti sitten, alkuperäisen klo 20 sijasta... Jäi sit imuroimatta, mut lihat on marinoitumassa. Juurikin edellisten ainesten kera! Jumalauta, et tuli hyvät marinadit. Kanalle laitoin lisäksi marinadiin hieman teryakia... Ai että!

Huomenna aamulla Aksun kanssa kolopalloilemaan Talmaan ja sit grillausta. Torstain kasaribileitä odotellessa vois ottaa rauhassa ja antaa nuorison huliganisoida! Ja jos jaksais, niin torstaina aamulla ois kauden avauskilpailu Talmassa klo 10.

Hyvää vappua, tyypit!

1 kommentti:

Nuori Robert kirjoitti...

Jauza! Se Jyväskylän thaikkumesta on ihan mahtava!

http://www.banthai.fi/