maanantai 30. heinäkuuta 2007

Viikkoraportin aika

Meni koko viimeviikko aikamoisessa härdellissä, joten ei jaksanu/ehtiny kirjoitella. Varsinkin kun kotimaisten hotellien internjet palvelu on todella mallikasta...
Viikkoraportti sisältää aika paljon audioläppää ja pientä piipitystä siitä, kun kaikki 4 keikkaa tehtiin törkeen pienillä lavoilla, eli crash pelti oli max metrin päästä solistista...

Ke 25.7. Murphyn lakia stadissa...
Heräiltiin aamu 7 aikoihin rouvan kanssa Yyterin kylpylästä. Aamusauna ja aamupalalle. Siitä ajettiin Tampereelle hakemaan Junnu kyytiin ja Keravalle Lahden Karin varastolle. Pakko muuten sanoa, et Poriin on huomattavasti nopeempi reitti ajaa Tampereen kautta. Melkein puolet matkasta motaria ja 11-tie on suurimmaks osaks 100:n rajoitusta...
Yllätysyllätys varastolla ei oltu meidän settiä pakattu, joten piti sekin ite taas laitella. Meidän piuhacaset oli purettu etc... Samaan aikaan pihalla oli vielä heviarin tekniikka hakemassa vehkeitä ja säätö oli kova. Illan keikkapaikkana on Dubrovnik, jossa mun mielestä pitäis olla ainoastaan jotain akustista soitantaa, maltillisella volumella. Sinne on aika mulkku roudaus, eikä bussilla oikein järkevästi pääse, ellei sit haluu tukkia koko Eerikinkatua, joten päätettiin viedä kamat pikku kuorkilla. Päästiin lähtemään hieman myöhässä liikenteeseen ja edessä oli vielä backlinen haku bussista. Bussi oli Leppäsuon hiekkakentällä, mut avaimethan oli luonnollisesti solistilla... Onneks se asuu ihan vieressä ja oli kotosalla.
Dubrovnikissa piti olla ainakin 2 aputassua, mut ei ollu ku 1. Jep. Kamat nopeesti alas ja mä vein kuorkin parkkiin. Pääsen takas, niin kamat olikin jo alakerrassa.

Siitä alkoikin aikamoinen tetris... Koko tekniikkaryhmällä alkoi verensokerikin jo tipahdella, kun kaikki energia oli menny aamun sekoilussa. Tilanne haltuun toasteilla ja kahvilla.
Piti oikeesti kelata ja tetsata, et kaikki vehkeet mahtuis tupaan jotenkin. Niin ja yleisökin...

Pientä ongelmaa oli siinä, kun varastolta otettiin vehkeet ominpäin, niin otin pääteräkiksi Nexon Geo-S räkin vaikka räkit rakentanut Kurvinen sanoikin et kyl se käy. Siinä oli vaan sellanen ongelma, et kaikki prossujen sensevalot (haistelee signaalia) vilkkuivat ja samalla vilkkuivat protectleditkin... Jotain hassua se tekee soundille. Jotain hassua tekee soundille myös toi mökki. Vaikka miten muljutti eq:lla pois komotusta ja kiertoa, niin ei oikeastaan mitään tehtävissä...
Keikalla vetelinkin ekan biisin aikana eq:n suoraksi ja ruuvasin sit vast asioita pois. Vitutti ihan saatanasti, kun on tupa täynnä ja bändillä helvetin hyvä meininki, niin joku saatanan pelle huutaa baaritiskin toisella puolella (sellaisen lipan alla...) tarjoilijalle naama punaisena et "tehkää nyt saatana jotain, kuin mikseri ei oo tilanteen tasalla! Laulu ei kuullu ja sanoista ei saa selvää, sellaista kauheeta mössöä!" Ensinnäkin, se herra oli aivan oikeassa. Ei sinne lipan alle mitään kuulukkaan, varsinkin kun seinäpinnat heijastaa kaiken muussiksi jokatapauksessa. Toisekseen, herra oli aivan oikeassa mikserin laadusta. Soundcraftin K2 on hieman aikansa elänyt, onneksi oli mukana tupla virtalähde, kun toinen niistä piti sellaista kahvinkeittimen loppuryystön tapaista meteliä. Onneks sekin huomattiin checkissä... Huusin hänelle takaisin, et miksaaja on niin paska et sille pitää antaa potkut, mikserissä ei sen sijaan ole toistaiseksi ongelmia.
Keikka meni kärvistellessä ja vedon jälkeen nopea kamojen purku. En muista et vichy ois lentäny ihon läpi ikinä niin vahvasti.
Kamat kuorkkiin ja siitä bussille pakkaamaan. Kaaduin aika suoriltaan sänkyyn, kun sain eka auton varastolle...

To 26.7. Savonlinna (taas)
Heräsin aamulla ja lähin palauttamaan loman ajaksi (!) vuokraamani auton stadiin. Oli kyl kiva vedellä "omalla" autolla noi lähikeikat, kun oli melkein 2h nopeemmin selällään, kuin jos olisi tullut bussin kyydissä stadiin ja sieltä taksi himaan...
Haettiin matkalla varastolta toinen pääteräkki ja sit siitä Savonlinnaan. Matka tuntui kestävän ikuisuuden, varsinkin kun oli aivan saatanan kuuma ja hiostava ilma. Matkan ajanviete oli tällä kertaa kortin pelaaminen. Ensin pelailtiin casinoa 2€ kierrospanoksilla, mut Kuoppala osas huijata jotenkin kaikkia (sil oli jokaisella kierroksella pata-2 ja ruutu-10 + ässät), niin yht´äkkiä sil ei ollutkaan enää peliseuraa. Kävin vaihtamassa huoltiksella 10-sentin pötkylöitä pelimerkeiksi ja siitä lähtikin texas hold´em turnaus. Otin pikkaisen hävittyjä rahoja takaisin. :)
Perillä meitä odotti jälleen kerran törkeen mukava henkilökunta ja Reino-Audion pa. Me vietiin kaikki muu ite paitsi pa ja kaukokaapeli. Ois pitäny viedä se kaukokaapelikin, kun niiden viuhkan liittimet oli ihan hapettunu, mutkalla ja jonkinmoisen hiekkaryönän peitossa. Se seppä sai tuhottua meidän lavarasiasta yhden liittimen, kun yritti väkisin tunkea mutkalla olevaa liitintä sisään... Piti myös tehdä erikoisratkaisu, kun solistin kanavaan tuli joku mystinen napsuminen ja signaalin katkeaminen lavanpäähän. Etupään signaali oli mulle ihan normaali, mut ilmeisesti vika oli niiden monitorihaarassa. Y-piuhalla pystyy pelastamaan paljon.
Keikka oli ihan kiva, tosin eihän mulla paljon taaskaan ollu hommia, kun miksattavia kanavia ulospäin oli bassari, basso ja laulut... muut tuli vähän liiankin kivasti lavalta.
Vedon jälkeen kamat nopeesti bussiin ja yöpymään parin tunnin ajomatkan päähän Joensuuhun, kun oopperajuhlien takia ei löytynyt majoitusta bändille.
Matkalla otettiin maisemakuvia

Syötiin Junttipiirakkaa

Ja kaikki i-Podin omistavat soittivat vuorotellen kappaleita! Oli hemmetin nasta matka!
Päästiin Joensuuhun aamulla kuuden jälkeen ja respassa olikin kiva yllätys! Yöpäivystäjä kysyi haluanko savullisen vai savuttoman huoneen. Sanoin et haluaisin internet yhteydellä varustetun huoneen. Noh, kaikki ne huoneet jossa on langallinen, maksuton netti, olikin jo täynnä mutta langaton 15€ maksava yhteys löytyisi. VITTU! Minkä helvetin takia, jotkut toiset saa sen ilmaiseksi, mutta toiset saa maksaa siitä toudella luotettavasta homerunista sen 15€? Valitin Kimmelin respaan vielä seuraavanakin päivänä, sanomalla että tämähän on kuluttajasuojalain vastaista, mut ei auttanu.

Pe 27.7 Joensuu
Muutaman tunnin unien jälkeen (jo varmaan 25. yö melkein 30 asteisessa huoneessa...) lähdin kaupungille tallustelemaan. Orkka tuli kans hengailemaan ja käytiin safkalla ihan ok kiinalaisessa. Sieltä suoriltaan roudaamaan. Onneks ne on saanu luvan käyttää keittiön lastauslaituria, kun bussilla ei pääse sitä luiskaa alas kellarin lastauslaiturille. Apukäsiäkin oli kokonaista 1 kappale... Nopeesti kamat kasaan, tai no... Runkkasin ainakin tunnin verran etufillejä ensin pa:n kylkiin superclampeilla vain todetakseni et ei toimi. Sit laitoin ne lavan eteen keskelle talon trussia, mut ei lähtenytkään pystyasennossa. Käänsin (nexo ps8) pillit monitoriasentoon ja sit sai ne oikeaan asentoon. Otin näille loppuviikon keikoille yläkerroiksi M3 pitkäheittokaapit. Ne aukeaa 35x35 astetta, joten ei tarvitse miettiä seinille roiskimista. Checkissä sai tänään ajella jo lähes koko bändin stereoiden kautta! Mahtavaa! Soundikin oli ihan kiva.
Keikan aikaan joku rouvashenkilö tulee antamaan palautetta. Sen mielestä lavan edessä ei kuulu laulu yhtään, mut heti kun tulee taaksepäin, niin sit kuuluu. Romahdin ihan paskaksi. Vittu, kun hikisenä virkkaa niitä fillejä sitä eturiviä varten, niin sekään ei riitä. Kovempaa niitä ei pystyny ajamaan, kun niiden prossu vilkuttaa jo protectia...
Kävin siinä eturivissä itekki yhen biisin aikan ja mun mielestä ne fillit toimi helvetin hyvin. Mut mä en olekkaan kuuntelija. :) Vedon jälkeen kiitosta bändille ja soundille kävi antamassa Sari Kaasinen. Tuli hyvä fiilis.
Pikkaisen kamojen purkamista ja rahojen siirtämistä RAY:n tukemalle toiminnalle.

La 28.7. sukujuhliin Viitasaarelle
Aamulla bussin pakkaus ja päivän ekat vichyt läpi ihosta. Ollu kyl ihan järjettömän hiostava viikko.
Matkalla koitin hieman nukkua ja onnistuin siinä huonosti.
Perille päästiin aikataulun mukaan klo 17. Viitasaari on mulle aika tuttua seutua, kun muksuna tuli täällä pörrättyä kaikki kesät. Faijan puolen sukua asuu täällä pilvin pimein. Eli heinähommat, tupakan poltto ja kiljunkeittämisen salat on opittu täällä! :)
Taas hieman tetristä lavan koosta johtuen...

Checkin jälkeen saunaan ja uimaan. Oli ihan mahtavaa kun sauna on järven rannassa! Muutenkin hotelli Pihkurin tunnelma oli kohdallaan. Ruoka oli hyvää, huoneet ihan asialliset ja yleisökin näytti nauttivan keikasta!
Ennen keikkaa oli ihan mahtava tilanne! Noin 10 ihmistä tulee kättelemään ja esittäytymään mun serkkuina! Osan tunnisti vielä helposti ja osaa oon nähny joko silloin kun ite oli liian pieni, tai sit ne serkut oli pikkuisia. Keikan jälkeen tulikin sit pidettyä sukukokous ja vaikka sukulaisia olikin paljon, niin silti sai melkein jokaisesta muutaman tiedonrippeen niiden elämästä. Parin viikon päästä olisikin yhden serkun häät ja sinne odotetaan sukulaisia ja vieraita 120... Huh. Siitä tulee aikamoinen juttutuokio. Piäisköhän tehdä joku infolappu itsestään, sellainen cv jonka ne vois lukee ja kysellä sitten..? Vitsi miten hyvä idea! Pakko käyttää joskus!
Pilkun jälkeen olin jo menossa maate, mut Junnu ja solisti raahas mut väkisin jatkoille ravintolan viihdepäällikön asunnolle. Pelattiin minuutin verran autotallissa pingistä, jonka jälkeen mulle lyötiinkin jo mikki eteen ja piti kiekaista kotikaraåkessa Hetki Lyö. Sen jälkeen loppuyön juttelinkin rouvan kanssa, kun sille oli käyny pieni vahinko. Joku tyyppi oli kaatanu Keravalaisen Volmari Iso-Hollon allaspatsaalle pullollisen fairya ja siellä oli aikamoiset vaahtokarkelot. Rouva oli tietenkin halunnu mennä sinne ja frendi ottaa kuvia. Mitäs siellä pohjalla olikaan..? No lasinsiruja tietenkin. Toinen jalka pahasti auki.
Siinä naurettiinkin sitä, et kumpikin meistä olis toiminu ihan samoin aamu 4 aikohin. Tietenkin!
Seuraavana aamuna heräsinkin siihen kun bussikuski Ile oli menossa aamupalalle 10 yli 10. Meidänhän piti olla roudaamassa jo klo 10... Mul oli puhelin kädessä, herätyskello oli soinut ja Junnukin oli jo soittanut ja herätellyt. Ei millään päässy ylös. Anteeksi. Junnu olikin purkanu jo puolet munkin vehkeistä ja olin aika nöyrää poikaa... Reppu oli unohtunu yön tiimellyksessä sinne jatkoille, mut onneks Jape (tuuraava basisti ja huipputyyppi!) oli jääny sinne yöks. Sit kun sain repun ja avaavan astmalääkkeen, niin alkoi kama lentää! Kamat bussiin ja sänkyyn odottelemaan kotiinpääsyä.
Kotiin pääsinkin ja edessä oli mukavaa sohvalla löhöämistä illan verran.

Mutsi soitti illalla ja kertoi hieman ikäviä uutisia. Isoisäni on joutunu sairaalaan aivoverenvuodon takia. Toinen puoli kropasta on halvaantunut ja ennuste on synkkä. Mitä ilmeisemmin viimeinen sairaalareissu edessä. Se on sairastellu jo vuosikymmeniä, mutta aina keplotellut hengissä. Oon kohtapuolin menossa sitä kattomaan Meilahteen.

Huomenna Tampereelle kukkaisrokkiin Tervomaan kanssa. Sit pari päivää vapaata ja perjantaina 69:en kanssa Liettuaan, lauantaiksi Tervomaan kanssa Ankkarockiin, sieltä heti vedon jälkeen Eggarisolistin häihin ja sunnutaiksi takaisin ankkaan miksaamaan 69:t... Sekoilua siis edessä.

Ei kommentteja: