perjantai 20. maaliskuuta 2009

päivittelyä ja päivittelyä

Puretaan taas pääkoppaa ja avaudutaan.

Aloitetaan vaikka autoilijoista. Voi saatana. Niinkuin mainoksessa sanotaan; "mikä meihin fiksuihin suomalaisiin menee liikenteessä?" , vai miten se meni? Aivan käsittämättömä hanuja nykyään liikenteessä. Ei osata ryhmittäytyä, ajaa (edelleenkään) liikenneympyrässä, ajaa moottoritiellä (ja muuallakin) tasaista vauhtia ja huomioida sekä raskas liikenne, että jalankulkijat.
No huhhuh.

Viime päivityksen jälkeen on tehty talon teknikon hommia Goom-risteilyllä, tuurailtu mm. Jannassa ja Giant Leapissa , aloitettu Eggareiden kans "Viikonloppua odotellessa" -kiertue, äänitelty studiossa ja livenä, sekä tietysti Viiden kanssa keikkoja.

Nyt on pakko avautua hieman myös ihmisten käytöksestä. Mä tuen erittäin mielelläni erinäisien orkestereiden toimia, varsinkin uran alkutaipaleella. Vaikka (varsinkin joidenkin mukaan) pidänkin liksaani korkealla, niin kyllä hinnoista pääsee aina sopimukseen, varsinkin hyvillä perusteilla. Mutta EI jälkikäteen. Oon vuosien varrella käynyt useaankin otteeseen miksaamassa jallupullomatkakuluselkääntaputusliksalla. Mutta AINA näistä on sovittu etukäteen, ei koskaan jälkeenpäin. Jos sovitaan liksa etukäteen, niin siitä pidetään sitten kiinni, tai kompensoidaan jollain muulla tavalla. Saatana et mua risoo tapella jälkeenpäin tollasista jutuista. Menee mukavat ystävyyssuhteet (jos niitä ees olikaan?) aika hänelleen.
Lauluopettajani sanoi, että tutuilta pitäisi laskuttaa tuplahinta, kun niitä joutuu kattelemaan työajalla. ;)
Ugh, olen puhunut.

On tässä elämässä mukaviakin asioita! Todella kivoja keikkoja on matkan varrelle osunut. Kävin pari päivää sitten miksaamassa loistavaa BOB (Boys of the band) orkkaa. Bändi on siis Mr C, mut omilla biiseillä. Sellasta Sex Pistols meets Queen, tai jotain.
Samalla keikalla sain testattua studion "ylijäämäkamoista" koostettu mobiiliäänityssetti.
Ens vkolla sais sen miksattua ja ainakin editoinnin perusteella homma toimi mainiosti!
Studiolla oon tehny myös Viiden kans yhden biisin. Äänitettiin pari päivää ja mä oon sitä pikkuhiljaa editoinut ja tehnyt automaatioita. Mä oon viel suht hidas ton toolsin käytössä, joten sen takia aikaa kuluu tuhottoman paljon. Seuraavassa sessiossa on sit taas fiksumpi. Eilen sain illalla miksattua kyseisen kipaleen ja annan siitä itselleni toistaiseksi kiitettävän arvosanan. Eka kerta kun tekee acapulco-laulantaa, joka ei ollutkaan ihan niin yksinkertaista, kuin oletin. Varsinkin kun kyseessä on 5 naista, joiden luonnollinen rekisteri on aika kapoinen, jolloin kaikenlaiset vintitkvartitjaresonoinnit alkaa puskemaan läpi, johtuen vaan ihan siitä, et ollaan äänien kans hyvin lähellä toisia. Mahtava ala, kun aina oppii uutta. Eikä tietenkään koskaan voi olla mikään täydellisesti. Eikä kauheesti kukaan taputtele suorituuksen jälken kännipäissään selkään.
Samaten onnistumisien kerhoon meni eggareiden kans Virgin Oilin veto. En oo siellä mökissä kertaakaan saanut mitään pumppua kuulostamaan edes siedettävältä. Nyt osui. Paitsi ainahan sieltä se yksi nainen löytyi kyselemään et pitäiskö laulun sanoista saada selvää... Paluu maan pinnalle.

Alkuviikosta tuli pyörähdettyä ulkomailla asti kyselemässä erään digimikserin käytöstä. Nyt on vihdoinkin äläsysille kilpailija, tosin huomattavasti runsaammilla, laajennettavilla ominaisuuksilla, joissa on jotain järkeä. Mä otan kyseisen pulpetin kohtapuoliin testiin ja annan lopullisen lausunnon sitten. Pitää aina kuitenkin muistaa, että vertailua ei voi tehdä esim. Digicoon, kyse on kuitenkin täysin eri hintaluokan/kalöibeerin tiskistä.

Tänään oli hieman lähtövaikeuksia, kun meidän bussin vaihteet ei menny sisään. Bussissamme on siis sähkölaatikko ja sinne oli vissiin kondensoitunut nesteitä. Ojalan Vesku oli onneks ite stadissa ja tuli tarkastelemaan tilannetta. Kolme varttia siihen meni, kun pyörittiin ympäri kisiksen parkkista ja arvottiin toimivia vaihteita. "Vanha rouva" vaati vain hieman lämmittelyä, ennen aktia, siinä kaikki.
Kouvolan possuhotellissa oli checkissä liian hyvä soundi, joten keikalla se sitten muuttuu kakofoniaksi. Nyt tukka kuntoon ja jännittämään äänentoiston ylijumalan Saarisen tuomiota!

1 kommentti:

Samba hhh kirjoitti...

Hyvä Terde! Liksat kuntoon ja jos ei meinaa tulla töllit ajallaan niin tuun avuksi niistämään niskasta ja kyselemään "mistä näitä senttejä nyt tulisi?"