sunnuntai 3. kesäkuuta 2007

Olipas taas

Nimittäin aika kuraa toi Himos areena.
Paikan pa on pikkaisen liian pieni line-array kattaus. Eli kääkättää ihan perkuleesti jos sitä vähänkin joutuu kurittamaan. Ja joutuuhan sitä. Se mökki soi ihan sieluttoman lujaa ja pitkään. Neumann vaihdettiin senkkuun jo reilusti ennen kun solisti kerkes siihen huutelemaan.

Ennen kun edes ehdin kuunnella sitä pa:ta niin joku nainen tulee mulle kovaan ääneen sanomaan että tässä paikassa on useasti tullut valituksia liian kovasta äänenvoimakkuudesta. Lava kuulemma soi niin hyvin, että ei välttämättä tarvitsisi vahvistaa juuri ollenkaan... Sanoin aika ilkeästi takaisin. Ensiksikin kerroin närkästykseni siihen että joku tulee esittäytymättä valittamaan asiasta ennen kuin pihaustakaan on kuulunut. Hän esittäytyi ravintolapäälliköksi. Sanoin että mökki soi aika lujaa. Hän totesi että jossain kohtaa asialle tehdään jotain. Sanoin että talon pa on ehdottomasti liian pieni ja perustelin asian hänelle. Hän sanoi, että ainoa bändi minkä kanssa ei ole ollut äänenvoimakkuuden kanssa ongelmia ja kehui konsertin vielä kaikenlisäksi kuulostaneen todella hyvältä, oli Sillanpää. Sanoin että minä sen keikan miksasin. Keskustelu loppui siihen.

Muutenkin toi miksaajalle vartavasten rakennettu oma koppi on aika jees. Ääni tulee sinne koppiin n. 50cm aukosta...
Yritä siinä botneloukussa sit tehdä jotain. Varsinkin kun paikalle tilatun etupään tiskin luurijakki pätkii. Niin juuri, kuulokkeiden varassa se miksaaminen tapahtuu...
Yleisöhän oli ihan mahtavaa! 18 vuotiaita, juuri valmistuneita ylioppilaita tai muuta corollan takapenkkijengiä.
Eikä niitä bändi kiinnostanut. Multakin tuli pari tyttöä toivomaan parempaa musaa. Kesken keikan. Muutama yritti epätoivoisena tilata multa lonkeroa/siideriä jäillä ja pari fizuu...
Ravintolapäällikkö tuli myös kesken keikan kysymään muita parannusehdotuksia. :)
Kerroin, että ihan ensimmäisenä siirretään talon FOH kioskin päältä katto ja korkeat seinät veks. Rakennetaan kerralla hyvä karsina, johon ei tulis sitä alakerran summaa. Sit lisää pa kaappeja ja joku luiska sieltä lavalta alas, ettei tarvii niitä rappusia kantaa painavaa tiskiä. Mikäli nää muutokset joskus tulee, niin mä haluun lähtee paikan päälle katsomaan ja nauttimaan ehkä yhden kurant roscan talon piikkiin (niinkuin viimeyönä).

Keikan jälkeen kamat bussiin ja kerettiin just baaritiskille ennen pilkkua. Siitä sit mökkiin (kyllä, positiivinen mökkimajoitus!) jatkoille kuuntelemaan Dj J.J. Ahon i-Podia. Lähinnä Sorsakosken aikaista Agentsia. Mikään ei voi olla parempaa. Paitsi ehkä Beatles. Anteeksi, The Beatles.

1 kommentti:

Oksu kirjoitti...

Eikös siellä vielä se RCF-"linearray" roiku? Se on parhautta se....