perjantai 17. elokuuta 2007

Mistä näitä tulee...

VAROITUS: audioläppää ja piipitystä...

Tänään ois keikka täällä Kalastajatorpalla joidenkin armeijaan liittyvien heppujen vuosijuhlan muodossa.
Korkalainen nakitti mulle tän vedon, sanoi et helppoa hommaa, meet mestoille ja miksaat Sami Pitkämön bändin. Kuulostaa hyvältä, eikö? Aikataulun piti mennä niin et Kaartin äänijärjestelmä on pystyssä klo 15.45, jolloin on bändin check. Kiisken Ako soitteli kolmen jälkeen ja sanoi vieneensä kamansa mestoille, eikä tuu checkiin. No eipä hätää, lennosta taittuu aina. Se sanoi samalla et siellä ei oo ees lava vielä pystyssä ja mitään äänikamoja ei ees näy... Mä tulin mestoille 15.50, eli 5min myöhässä ruuhkan takia (saatanan pääkaupunkiseudun autoliikenne...) ja siinäkohtaa paikalle oli tullut jo osa äänikamoista. Kaartilaisten kuski oli kuulemma koko päivän ajellu harhaan ympäri stadia. Yritän hoputtaa kundeja, et laitetaan kaikki muu valmiiksi ja vedellään letkut sit kun seuraava lasti tulee. Kyselen et kukas tekee monitorit, niin vastauksena oli et ei oo ketään monitorimiksaaja, eikä edes erillistä monitoritiskiä. Just just... Otin kupin kahvia ja päätin mennä polttamaan savukkeen ja rauhoittumaan. Tiskinä mulla olis jammun 01V96 (12 inputtia ja 8 auxia, mut vaan 4 ulostuloa+masterit) ja siihen b&#€%#?€r merkkinen etari 8ch sisään ja ulos adattiväylään. Pa:na on JBL:n pikku line-array, 2 komeroa ständinnokassa. Mä kuulin ton setin yläkerrat muutama vuos sitten yhessä demossa ja olin itseasiassa aika yllättynyt siitä, et toi kahen komeron systeemi toimi yllättävän hyvin mikäli ollaan jossain pienemmässä salissa. Sen setin subit nyt on aika kuraa... Ei alinta alakertaa ollenkaan ja aikamoinen bojoing kumu siinä 100hz päällä. Noh, ei voi mitn, mennään niillä. "Kulmamonitoreina" on 2kpl jbl aktiivia, 2kpl Alton aktiivia ja 2kpl jotain fbt pikkupurnukkaa. Kylvetään ne lavalle ja sit tuleekin se äänikuorma. Kaiken pitäis olla valmista klo 18.30 mennessä ja kello on tossa kohtaa 17.36. Saadaan vehkeisiin sähköt ja alan konfata tiskiä ja etaria. Vihdoinkin saan ne supattamaan kimpassa ja alan ottaa hapet vehkeistä. Siinä kohtaa tulee herra Hovi ja sanoo t nyt pitäis olla 10min hiljaista, kun briiffataan henksua illan ohjelmasta. Tupakkatauko.
Selviää muuten samalla, et me ei ollakkaan ainoo bändi, vaan kaartin orkka+jousikvartetti vetelee ennen meitä. Tavallaan pieni helpotus, koska meidän orkka ei tullutkaan tekemään checkiä. Nopee linjojen tarkistus ja kulmien virittely. Yhessä jbl:stä on pillissä jotain hätää... Ei auta, 5min aikaa. Teen samalla niille jousille checkin, koska eihän nillä tietenkään oo mitään äänimiestä. Itseasiassa näistä 10:stä apukäpälästä KUKAAN ei tienny niiden äänivehkeistä mitään. Se ainoo tyyppi joka jotain tietää on lomalla jossain ulkomailla, eikä sitä kuulemma saa häiritä. Yks noista tyypeistä ties jotain ja oli eniten avulias (se kuski=suulas) ja ilmoitti kovaan ääneen lähtevänsä kohta dokaamaan. Sanoin sille et anteeksi vaan, mutta ei oo mun vika/ongelma jos te ootte myöhässä ja sinä et lähde mihinkään ennenkuin mä annan luvan ja hommat toimii.
Yleisö ja bändi ei saa kärsiä sen takia.
Nyt sit venttaillan pari tuntia et sais safkaa ja veto vois alkaa.

Huomenna olis oman bilebändin ewingsien keikka Porvoon Tolkkisissa. Jonkun firman 25v ja dirikan 50v synttärit tanssiladossa . Pawe lähtee miksaamaan ja Rikalaa tuuraa Tannisen Juha. Eilen käytiin kattelee biisit läpi ja Tannisen 70´s komppi groovas ihan helvetin hienosti! Mahtava haitsukäsi sillä! Siitä tulee kivaa!

Sunnuntaina viedään Lahden Karin ja Valo Virtasen kanssa PA ja lyhdyt Valkeakoskelle, uudelle Idolille. Näkeepähän miten Mylly, Kurvinen ja Pefu vetelee, vai helvetin hyvin?

Innolla odotan myös tätä iltaa...

Ei kommentteja: