keskiviikko 13. helmikuuta 2008

Pientä päivittelyä

Iskee aika kova laiskuus, kun on vapaapäivä. Tai siis vapaapäivä ja vapaapäivä... Ei siis oo jostain syystä jaksanu päivitellä blogia. Rouvan vanhemmat lähti just meiltä syömästä ja rouva halus kattoo hetken nelosen g-piste ohjelmaa. Katoin sitä hetken ja halusin äkkiä pois. Omasta mielestäni mä oon aika avoin kaikelle seksiin liittyvälle puheelle jne., mut toi ohjelma sai mun karvat pystyyn. Tai ehkä enemmänkin semmoisen myötähäpeän aiheuttaman vilunväristyksen. Kattokaa ite ja tehkää omat johtopäätöksenne.

Niin siitä ruoasta! Ai että! Tuli blogattua (heh!) jostain lehdestä resepti, jota hieman mukaillen tein illan aterian:
-Reseptii-
Tonnikalaburgeri wasabi-inkiväärimajoneesilla

- 1 kpl n. 2cm paksuinen tonnikalapihvi per lätty ja laitat ne teryakikastikkeeseen marinoitumaan n. tunniks.
- Burgerin lisukkeeksi leikkaat ohkaisia siivuja punakaalia, valkokaalia ja porkkanaa. Maustat ne suolalla, pippurilla ja limellä. Pyöräytät ne ja jätät maustumaan.
- Majoneesia tarviit n. 2dl 4:ää burgeria kohti. Samaan kippoon majon kanssa lisäät sushi-inkivääriä (ite tein tuoretta inkivääriä riisietikkaliemi+sokeri marinoituna...) muutama ruokalusikallinen, hieman soijaa, wasabia oman maun mukaan tarpeeksi, limemehua ja hieman seesamöljyä.
- Jotain hyvää sämpylää (ei höttöisiä paskoja, vaan kunnon tavaraa!) hieman grillattuna. Voit hieman voidella pintaa...
No niin, kun kaikki ainekset on kasassa, niin grillaa tonnikalapihevjä n. 2min per puoli. Varo liikaa kypsyttämistä ettei se rupee maistumaan liikaa purkkiversiolta... Liha SAA jäädä punaiseksi sisältä.
Kasaa leivän päälle majoneesimössöä, kaalisekoitusta, pihvi ja lisää kaalia.
Lisukkeena toimii erittäin hyvin esim. nuudeli-kaali-porkkana-papu-paprikasalaatti. Laittele noita tuoreita aineksia sopivassa suhteessa kulhoon ja mausta suolalla, pippurilla, makealla chilikastikkeella ja sesamöljyllä.
Ruokajuomaksi suosittelen kuivaa valkkaria, kepua, vichyä, vettä tai oikeastaan ihan mitä vaan.
-Resepti loppui-

Näin ensimmäisen kerran perusteella pakko sanoa, et toi majoneesisysteemi toimi ihan järjettömän hyvin! Pitänee suositella tätä jonkun ravintolan listalle. Tai itseasiassa ei sittenkään. Tonnikalahan on vaarassa kuolla sukupuuttoon sushin takia. Katoin joskus taannoin greenpeacen tietoiskun jossa kerrottiin mitä kaloja voi syödä ilman huonoa omaatuntoa kalakannan tappamisesta. Tonnikala on erittäin isossa vaarassa, koska sen pyynti kohdistuu pääasiassa sushihommiin ja kalastahan ei siihen voi käyttää kaikkea. Paska juttu, onhan se ihan oikeesti helvetin hyvä fisu. Ruvetkaamme kaikki hieman säännöstelemään ja vaihdetaan se tonnikala vaikka mahtavaan silakkaan joka toinen kerta. Jookos..? Silakka on meitsin lempparikaloja myöskin! Anoppikokelas oli tehnyt viikonloppuna jotain elämää parempaa silakkarullaa, jossa oli täytteenä aurajuustoa ja piparjuurta. Kovasti ne sitä kehui, mut ei antanu mulle maistiaisia. Saatana. Mitäs pitää työskennellä viikonloppuna...

Viime perjantaina kävin tuuraamassa Häkkistä Giant Leap orkan keikalla Lohjalla. Juu, siellä surullisen kuuluisan Rosson yläkerrassa. Rossosta sai tällä kertaa ihan kypsänä kanaa, joten mistään talon tavasta ei vissiin edellisellä kerralla ollut kyse. "Liipparit" veteli hemmetin hyvin, hyvällä meiningillä, joten aika hyvältä kuulosti. Ammattibändi, ammattimeiningillä ja hyvillä biiseillä. Aika siinä. Nopee sisäänmeno ja poistuminen. Ylijyrä oli lamputtamassa ja oli taas kivaa olla ees hetki sen kans hommissa! Kesällä superdiscoa!

Lauantaina heräilinkin jo puolenpäivän nurkilla ja aamiaisen jälkeen rouvan kanssa kerettiin taloyhtiön saunavuorolle! Aivan mahtavaa! Sinne ei oo ollu tän parin vuoden aikana kauheen montaa kertaa asiaa. Edellisessä kämpässä oli siis sauna ja ihan takuuvarmasti myös seuraavassa. Saunanraikkaana lähin ajelemaan kohti Hyvinkään klubia, jossa esiintyis Amberian Dawn. Tää alkuvuosi on tehty pelkästään mulle uusia bändejä. Aika hassua.
Klubilla oli vastassa toi "ikisuosikki" kv2 ja dm1000. Ilouutinen oli se, että Hyvinkääsalin vastaava ääniteknikko, legendaarinen Seppo Airisto oli tulossa monitoreihin. Ja onneksi tuli. Seppo on nimittäin mahtava hahmo joka ei sorru tyttömäiseen hätäilyyn. Ei, vaikka kaukokaapelissa ei olisi monitorihaaraa ja ei olisi kuin 2kpl xlr y-haaroja. Prkl. Alettiin rakentamaan itsellemme isoa miinaa kaikennäköisistä adaptereista. Paras oli bassari monitoritiskiin ja sieltä direct outista erilaisten adapterien kautta kaukokaapeliin. Huh. Meni yhteensä 5h siitä kun tulin sisään naputtamaan tiskiin setupin, siihen että ravintolapäällikkö ilmoitti että baari on auki ja check on lopetettava. Jostain kumman syystä KAIKKI meidän erittäin arveluttavat splittaukset toimi ekalla yrittämällä ja saatiin vedettyä bändin kanssa jopa 1,5 biisiä. Bändissähän siis on rummut (2xBd, sn, 4xtom, pellit), basso, 2 kitaraa, kiipparit, kovalevyä 4ch ja solisti. Ekaa kertaa kuulin bändiä livenä ja aika kompromissimiksauksella joutui menemään. Silti kuulemma keikan jälkeen yleisöä oli soundista pitänyt... No huhhuh. Mentiin Sepon kanssa kyllä ihan ammattitaitojemme (ja sietokyvyn) äärirajoilla. Vedon jälkeen kamat nopeesti nippuun ja himaan. Uus yritys sit jossain kohtaa. Toivottavasti.

Sunnuntaina aikainen herätys ja backlinen haku 4:stä mestasta stadista. G-Agent merkkinen bilebändi Lappeenrantaan. Siellä oli paikallisen äs-ryhmittymän jonkin sorttiset kekkerit.Tuli sen verran kiire iltapäivällä (kukaan ei muistanu sanoa, et check pitää olla tehtynä 18.00 mennessä...) Tähtäsin perille klo 17, kun luulin, et aikaa on ainakin 21 asti. Ei ollu. Vetelin Häkkisen vanhalla presetillä (LS9) ja hetken arvottuani tiskin ulostuloja sain kaiken supattamaan ja bändin lavalle. 11 hengen orkesterin monitorointi voi olla välillä haastavaa, kun ei tiedä mitä kukakin haluaa. Tein kaikille sopivan balanssin ja päätin keskittyä salimiksaukseen sitten keikalla.
Aika uusiks meni asetukset, koska jokaisella miksaajalla on kuitenkin aina ihan oma visio soundista. Balanssikäsitys voi olla samantyyppinen, mutta ei ne hertsit vaan mee samalla lailla kaikkien korvissa. Eikä koskaan voi tietää jonkun toisen jätkän edellisestä keikkamestasta, lavamekkalasta, mikeistä etc. Siks tää ammatti onkin niin pirun mielenkiintoista.
Ainakin yleisöllä oli mahtavaa Krisse-shown aikana, kun kävin pihalla tupakilla (saatanan laki...) ennen ekaa vetoa klo 19.40., niin toisesta ulko-ovesta pamahti pihalle tuskin tolpillaan pysyvä neitokainen, oksentaen täydessä juoksussa, isolla kaarella. Ties heti, et jengi diggaa bändistä. :) Orkka veti ekan setin euroviisuhistorian komeimpia ralleja ja tokan setin enemmän tollasta r'n'b/soul meininkiä.
Kaikki sujui hyvin, vedon jälkeen ne laittoikin baarin kiinni (klo 22) ja käskivät jengin muualle jatkoille. Löin vehkeet nippuun aamua varten ja painuin pehkuihin. Joskus näinkin!

Maanantai menikin Lappeenrannasta poistumiseen. Terveisiä muuten Viltsulle ja Oksulle. Ette te oo ainoita Lappeenrannassa kävijöitä. Saatana.

Eilen oli jälleen uus bändi. Clifton Sextet on kitarapoppibändi, jota eggareiden rumpali Sampo on tuottanut levyllisen verran. Oltiin hieman väärässä paikassa, hieman väärän bändin kanssa, mut mukavaa oli!

Kuva on siis Suomen Säätytalosta, jossa oli puolustusvoimien tilaisuus.
Erittäin nasta ryhmä ja oikein hyvä meininki. Vaikka bändi oli treenannut biisit ihan erilaisiksi kuin levyllä,kun siellä piti oikeesti hissutella, niin hyvistä biiseistähän aina on musiikissa kyse. Se välittyi. Orkka muuten treenaa treeniksellä korvamonitorien kanssa niin, että rumpali kuuntelee omaa miksausta ja muu bändi yhteistä miksausta, jossa kitarat ja taustalaulut on levitetty laitoihin, solisti, piano ja basso on keskellä ja rummut siellä jossain. Helvetin hyvä kela! Tollai vois moni bändi opetella kuuntelemaan hyvää balanssia! Ottakaas oppia siellä treeniksellä! Samalla setupilla on aika perkuleen helppo tehdä keikkoja!

Pakko vielä sanoa, et tää kirjoittaminen on hankalaa ilman motivaatiovaikeuksiakin... Toi meidän Vilma osaa ottaa tilan haltuun! Kuva otettu macbookin omalla kameralla.

Ei kommentteja: