maanantai 24. maaliskuuta 2008

Keikkoja, piipitystä ja erilaisia ruokakokemuksia

Viime viikko meni aika rauhallisesti.
Maanantaina ja tiistaina oltiin Broadwaylla tutustumassa lähemmin L'acoustics kaiutin maailmaan. Oppi paljon uusia asioita ja loppujen lopuksi opin käyttämään jopa kyseiselle merkille suunniteltua Soundvision ohjelmaa, jolla mallinnetaan esiintymisareenat ja suunnitellaan järkevin mahdollinen kaiutinkokoonpano tilan mukaan.

Keskiviikkona hieman laulutuntia, Porvoossa shoppailua ja Haikon kylpylää.
Peruslillumisen jälkeen olin varannut itelleni pääsiäismenun ja rouva veteli listan herkkuja.
Menusta löytyi mm.
alkupalaksi:
- Taikinoitu yrtti-kuhakäärö ja mätialkupala
Viininä ehkä paras koskaan juomani valkkari: Sancerre 2005, Lucien Crochet. Valkoviini ei tosin istunut alkupalojen kanssa turhan hyökkäävän asenteensa kanssa, vaan noin hyvä viini olisi tarvinnut hieman eri ruoan seurakseen.
Välikeittona:
- Suppilovahvero-riistaconsomme (muuten hyvä, mutta väitän että kokki oli käyttänyt riistafondia hieman oikaistakseen...)
Pääruokana:
- Paahdettua karitsankareeta, Haikon lammasmakkaraa ja yrttikaalia (voi luoja! elämäni top 3 annos!!)
Viininä mainio Château de Pennautier, tosin sekin oli mielestäni snadisti kärkäs ton kevyesti maustetun karitsan kanssa...
Jälkiruokana:
- Pashaa ja viikuna-kirsikkahilloketta (ei lempimakujani, mutta oikein toimiva päätös)
Suosittelen Haikon kartanon ravintolaa siellä vielä käymättömille. Mahtava mesta, asiantunteva henkilökunta (kiitos vielä karitsan kypsennysvihjeestä!!!) ja todella hyvä safka. Ei kysyttävää.

Torstaina maittavan aamiaisen jälkeen olikin jo melkein kiire lähteä kohti Joensuuta. Pari päivää Giant Leapin kanssa, Häkkistä tuuratessa. Joensuusta soiteltiinkin jo ja pyydeltiin hieman anteeksi, että on vähän sekalaiset kamat.
-ACHTUNG!!! PIIPITYSTÄ EDESSÄ-
Martinin jotkut mustat pienet yläkerrat per puoli, mut ihan helvetisti bassopömpeleitä. Checkissä jo sain päätteet kyykkäämään/särölle/limitoimaan, joten iltaa odotellessa... Mukana ei oo erillistä monitorijätkää, joten mä tein kulmat+napit etupäästä. A&H GL2800 tiskinä, jossa ainakin päällisin puolin on tarpeelliset asia, mikäli ne vaan toimis. Ainoa stereoapulähtö on aux 9-10. Kesken solisti huitoo, et toinen puoli kuuntelusta katosi. Katon et kaikki on suurinpiirtein ok ja hyökkään sinne postimerkin kokoiselle lavalle nenä solistin persuksiin ja katon ettei se oo vahingossa sählännyt panorointia vinoon omasta pakistaan. Ei ollu. Takas tiskille ja luurit päähän. Jaahas, aux 9-10 masterpotikka pätkii ja aiheuttaa left puolelle n. 20db vajeen. No hehheh. KAIKKI muut mahdolliset tavat ajaa stereona se signaali oli jo käytetty. Härskisti vääntelin sitä potikkaa ja yritin etsiä kohdan jossa signaali on kohdallaan. Löytyihän se sit loppujen lopuksi.
Niin ja se pa jäi jalkoihin... Tai siis yläkerrat. Botnea oli tarjolla vaikka pihafestareille.

Piipitetäänpä kerrankin jostain muusta kuin audiosta! Ruoasta, tai paremminkin palvelusta. Kyseinen Joensuun monenkin tuntema kellariravintola, jonka ruokailu on siinä yläkerran ketjuuntuneessa mexicolaista-suomalaiseen makuun tyyppisessä ravintolassa, josta saa s-etua. Ensin tuodaan "orkesterilista", joka on aika karsittu normaalilistasta, pohjalta "ei kokolihaa orkesterille". Okei, sen mä vielä hyväksyn. Jotenkin. Mut sitä en, et palvelu on samaa, kuin koirille. Kysyin tarjoilijalta annoksen kokoa, et lähteekö nälkä. Hän vastasi, että varmasti lähtee. Selvä. Otetaan sitä (valkobusilikana). Sen esanssinmakuisen kastikkeen alta löytynyt annos riitti hädintuskin alkupalaksi. Sopparista oli luonnollisesti vedetty yli yöleivät etc., joten tää oli samalla siis lounas-päivällinen-iltapala ja yöleipä (klo 22 illlalla). Edellinen ruokailu oli siis aamulla klo 9.30 siellä Haikossa. Syötyämme, tulee samainen tarjoilija kysymään et lähtikö nälkä ja vastasin että ei kyllä lähtenyt, olisiko mahdollista saada ehkä vielä jotain murua rinnan alle. Samaa mieltä oli muuten suurin osa ryhmästämme. Rahalla olis saanu vaikka mitä, muttei mitään ollut tarjolla bändille. Jumalauta et meinas palaa käämi. Oli pakko juosta alakertaan tupakille, etten olis polttanut bändiltä keikkapaikkaa tulevaisuudessa. Mikä helvetti siinä on, ettei saatana palvella, ellet lyö luottokorttia pöytään? Jos olis maksanut saman annoksen ja valittanut sen koosta, niin ravintolahan (ainakin hemmetin moni muu) olisi taatusti korvannut sen jotenkin. Ihan kohta kun loppuu into tähän meininkiin, niin perustan ravintolan, joka voisi poiketa monesta muusta esim. palvelulla? Maistuisko? Mulle on ihan sama mitä mikäkin maksaa, mikäli saan palvelua.
Hyvää palvelua sain mm. Keravan Inter Sportissa, josta ostin juoksulenkkarit. Myyjä oli erittäin asiantunteva, eikä yrittänyt kaupata mulle jotain millä en tee mitään, vaan myi juuri sitä mitä tarvitsin. Se kuunteli mun tarpeet ja toimi sen mukaan. Kävin samaisessa kaupassa ostamassa sellaisen juomapullovyön viime viikolla ja tää samainen myyjä tuli toisen asiakkaan luota kysymään miten mun lenkkeilyharrastus on käynnistynyt. Ei yrittänyt myydä mitään, vaan osoitti mielenkiintoa. Oli se sitten bisnesmielessä tehty tai ei, mut meitsi on puoleni valinnut.

Joensuusta siirryttin Kuopion Henry's pubiin. Aamulla ennen lähtöä orkka valitsi ruokapaikakseen estelyistäni huolimatta Rosson. Yritettiin ennen sitä päästä kiinalaiseen, intialaiseen ja johonkin hyvään burgermestaan, mut kaikki oli kiinni. Valitsin jonkun kebapmestan ja väitän, et se oli parempi vaihtoehto, kuin se kieltolistalla (Yli-Jyrä kyl tietää!) oleva "ravintola". Aiempia piipityksiäni lukeneet muistaa hyvin sen raa'an kanan (ja ne anteeksipyynnöt. Ai mitkä anteeksipyynnöt?? Ettehän te tästä maksa mitään!) ja Yli-Jyrän kokemukset myöskin... Se siitä.
Henkassa vastassa oli perusmeininki, tosin tänään on lämppäribändi. Ihmeteltiin talon äänimiehen kanssa, kun etupään tiskin left puoli tuli varmaan 10db:tä hiljempaa. Oli pakko vetää mono+right ulostuloista, kun ei ollu auxeja vapaana. Sama ongelmahan meni tietenkin matriiseihin, joten sieltäkään ei apuja saatu... Noh, laulu kuului... Me tehtiin check nopsaan pois alta ja paineltiin Introon syömään. Siltä löytyikin tuttuja, kun samaisessa ruokapaikassa esiintyi illalla Timo Kämäräinen & Lauri Porra. Rummuissa oli Keravan oma poika Tommi Vainikainen ja kiippareissa Okke Komulainen. Harmi vaan, et meil oli vedot samaan aikaan, niin ei päässy vakoilemaan niiden progeilua.
Ruoka oli muuten hyvää (jättirapuvarras ja nuudeli-kasvispaistos), mut taas jäi nälkä. Tällä kertaa henkilökunta toi sentään leipää.
Veto alkoi ihan kivasti, mut muutaman biisin jälkeen solisti huutaa et koko kuuntelu meni. Kesken biisin tietenkin. Joku urpo oli nojannut efektiräkkiin ja korvamonitorilähettimen virtalähde oli tippunut lattialle. Hyvin Sebu kuitenkin veti. Ei paljon haitannut virettä kuuntelun uupuminen. Seuraavaksi saikin juosta hakemaan sen akustisen kitaran kun vire ei ihan kohdannut kappaleen tunnelmaa. Nopea viritys ja takas keppi lavalle. Vedon jälkeen kamat nopeesti autoon, bisse naamariin ja painelin hyvissä ajoin selälleen.

Lauantaiaamuna ajoissa ylös ja kohti kotia. Ehdin saunaan mainiosti puol neljäks ja illalla sit baariin. Jotenkin hassusti oon viimeiset 3 viikkoa ollu joka lauantai paikallisessa yökerhossa. Viimeisen vuoden aikana ennen tätä sumaa oon käyny ehkä 2 kertaa tai jotain. Oli kivaa baarissa, kun näin tosi paljon frendejä, joita en oo aikoihin nähny! Siistii!

Eilen olikin sit perinteiset pääsiäissyöpöttelyt appikokelaiden luona. Helena oli valmistanut lampaanviulun Isä-Mitron ohjeilla. Sitä marinoidaan viikko! Asiaa! Jugurttia, yrttejä, valkosipulia, suolaa ja pippuria. Voi luoja! Reiska laitteli perinteisesti loistavat valkosipulipotut ja koko homman kruunas Hellun kastike, jonka reseptillä se voittaa vielä jonkun skaban. Meitsi on vieläkin ihan tööt siitä safkamäärästä...

Tänään kävin hakemassa Minorin studiolta loput kitarakamani ja paineltiin Salosen Samin kans treenikselle. Se modifioi mun Bossin SD-1 pedaalin muutaman osan vaihdolla kuulostamaan Tubescreamerilta! Voi luoja et siit tuli hyvä! Se otti samalla mun aika kaltoin kohdellun Big Muffin hoitoonsa. Mä taisin jäädä sille muutaman kaljan pystyyn!
Muutenkin Samin hirviöstratoa kokeillessani iski kova stratokuume... Mä oon aina jotenkin vihannu sitä mallia, kerran telemies, aina telemies. Mut nyt jotenkin taas se kuulosti ihan saatanan hyvältä.
Putsasin ja tarkistin samalla reissulla myymäni pedaalit ja huomenna ois tarkoitus ne postittaa.
Heti kun saan myytyä vielä yhden kitaran ja vahvistimen, niin lähden ostamaan uutta kitaraa...
Tein äsken suht asiallisen pasta carbonaran, tosin snadisti muokaten. Mut toimi erittäin hyvin!
Pikkaisen houkuttais lähtee mukaan maikkarin uuteen himakokkiskabaan. Oon nimittäin ollu ihan koukussa Top Chefiin ja nyt ois samantyyppinen ohjelma kotikokeille tulossa... Pitää sulatella asiaa hetki ja laittaa sit hakemus, jos se tuntuu nastalta idealta.

Huomenna ois tarkoitus täyttää veroilmoitusta, asentaa koneelle Logic Pro 7, jotta pääsee keskiviikkona miksaamaan keikkaa in-the-box ja illalla olis vuorossa taas lenkki. Yritän nyt vetää noin 1,5h/10-15km... Huh.

2 kommenttia:

Jazmanaut kirjoitti...

Siinä samaisessa "texmex=grillimaustseos" raflassa kävi viimeksi niin, että mainittuani että kokakolani maistuu esanssin puutteen johdosta kuravedeltä, tuumasi tarjoilija että: "sille ei nyt voi mitään"
Piti vähän korottaa ääntä sittenniin.

Onnee sen logicin kans. hyvin se pelaa, kun saa sen kerran tulille.

Nuori Robert kirjoitti...

Juomapullovyö? Maratoonarimeininki!