perjantai 7. maaliskuuta 2008

Viikko on vierähtänyt ihmetellessä...

erikoisia bändejä ja langatonta maailmaa.

Aika Tavastiapainotteisesti on mennyt viime viikko.
Viime perjantaina siis oli Devin the Dude niminen höpöhöpömies dj-kaverinsa kanssa. Jotenkin hieman mitäänsanomatonta rappia. Varsinkin kun joka toinen sana oli weed/butt/hash/high/ass (aika hyvä riimi vai mitä! meitsissä on ainesta!)...
En muuten oo nähny ikuna noin röyhkeätä yleisöä! Jengi vetää ihan hulluna hatsia sisällä. Eihän siinä saakutti muutama järkkäri kerkee tekee mitään. Mä bongasin sauhuttelijoita ja ohjasin poket mestoille. Mun muistaakseni laki kieltää sauhuttelemasta sisällä. Eikä muuten mun korviin oo kantautunut ainakaan vielä tietoa kannabiksen laillistamisesta. Semmosta...

Lauantai tuli vietettyä vapaan merkeissä! Perus päiväkävely, kauppareissu, sauna, pihviä ja olutta. Pubissa tuli vietettyä hetki kun heviarin tekniikka oli kotiutunut lapista. Meikäläisellä oli aikamoinen kiinniotettava (mitä ei saanu kurottua millään), kun sepät oli kiskonu aamusta asti. Pikkaisen alkoi lähteä lapasesta ja Mylly ja Peki lähtikin sit nukkumaan ja niin muuten Kurvinenkin. Viltsu liittyi kans seuraan ja lähettiin isommalla remmillä legendaariseen Tinatuoppiin jossa oli karaoke. Heh. Joku vanhemman oloinen "keravan ruusunen" yritti lähestyä mua ja vaati suutelemaan. Pahimpina sinkkuaikoinakaan en olisi pystynyt siihen. Sen verran tanakasti tuoksui kurkusta tuleva, vuosikausia ahnaasti kerätty "kokemus". Tiniksestä mentiin vielä Cosmopoliin, sieltä Caravan kebapiin hakee pizzat. Viltsu tuli meidän sohvalle pötköttämään ja ainakin Vilma diggas kovasti. Sitä ei näkyny meidän makuuhuoneessa koko yönä. Oonkohan mä mustis meidän kissasta..?

Sunnuntaina heräilin ja oli sen verran tukka kipeänä, joten kattila käteen ja parantavaa tom yam keittoa väkertämään. Viltsu lähti hakee keskustasta autoa, kun rouva paineli töihin. Mä makoilin sohvalla koko päivän. Illalla alkoi tulla pieniä flunssan oireita ja kun rouva tuli töistä, niin se oli kuumeessa.

Maanantaina sinnikkäästi (alilämpöä 35,5) Tavalle, jossa esiintyi loistava Jon Spencerin tahdittama Heavy Trash. Pari lämpäribändiä alkuun ja sit alkoi rock'n'roll show! Olipas aika asiallinen meno. Vaihtelin ison herran kitaraan kieltä, korjasin kitarahihnaa ja kääntelin kulmamonitoreita. Niiden miksaaja soitteli baritonikitaraa, urkua ja lauloi etupäästä. En valitettavasti kuullut, miltä se kuulosti, mut kai se sit toimi.

Tiistaina takas ja Pääbändinä japanialainen Electric Eel Shock. Soittivat sellaista Peer Günt henkistä rokkia. Hyvä bändi. Hyvä meininki.
Lämppärinä oli taas "yks näitä" nykypäivän orkestereita. Mun työpanos on aina sama, oli siellä lavalla kuka tahansa, älkää käsittäkö väärin. Tarkoitin siis että kyseinen bändi soittaa älämölöä, johon joku huutaa jotain päälle. Tätä kutsutaan siis nykypäivän rokiksi. Orkesterin levy-yhtiöstä (kotimainen, kuuma nimi) on tullut muutamia ihan okei bändejä, mut nyt on ollu muutama aika moido-ryhmä. Tämä siis taas vain minun mielipide, joka ei vaikuta työasenteeseen. Pikemminkin päinvastoin. Sellaisia bändejä miksatessa pitää kelata asioita ilmeisesti hieman eri tavalla. Kuitenkin ainakin 95% populäärimusiikista painottuu melodiseen laulantaan ja siinä pätee mun mielestä aina yks ja ainoa sääntö. Laulun pitää kuulua. Toi älämölö homma on todella hankala saada kuulostamaan hyvältä, tai edes järkevältä. Ehkä ei ole tarkoituskaan. Kitarat ja basso soittaa eri laatikosta (vai mokailikohan ne..?) ja laulussa ei ole sekuntiakaan minkäännäköistä melodiaa tai toistuvaa rytmitystä. Siihen ei oikein pysty vetelee mitään hienoja efektejä tai nyanssipelleilyä. Kompressorit limitteriasentoon ja ekvalisoidaan jokainen kanava omaan lokeroon, jotta ne erottuisi jotenkin. Tää nyt on ollu mun vallitseva näkemys. Joku varmaan osaa kertoa miten noita pitäis miksata... Hankalaa on, eikä kyseinen musiikki tule päätymään mun levyhyllyyn/i-Podille, mutta niitä pitää palvella ihan yhtä lailla, kuin kaikkia muitakin.

Keskiviikkona olikin toistaiseksi tän vuoden haastavin keikka. Kerava-salissa Arto Joutsimäen järjestämä konsertti jossa esiintyi hänen musiikkiluokkalaisten kuoro ja bändi, Susanna Haaviston koreografialla varustettuna.
Tarve oli 16kpl langatonta headsettiä ja 4kpl langatonta kapulaa. Samantien (kun kuulin keikasta) soitto isoimpiin äänentoistofirmoihin apua kysymään. Eastway toimitti lopulta koko kattauksen ja melkein kaikki saatiin supattamaan. Toi monen kanavan langatonsekoilu ilman kunnollista skanneria/apuvälinettä/tietotaitoa ei oo ihan mikään pikkujuttu. Oh boy, I can tell you... 14 headsettiä ja kaikki kapulat supattivat ja onneks ne 2 headsettiä oli pelkästään spareks. Huh. Checkissä kaikki pelas hienosti, mut kun yleisö tuli sisään, niin muutama kanava alkoi oirehtimaan. Eihän siinä kohtaa voi tiskin takaa juosta rappuja alas lavalle ja alkaa vaihtamaan taajuutta, ettei muut langattomat tykkäis siitä pahaa.
Himmailin ne muutamat kanavat ja keikka saatiin menemään loppuun. Semmosta.

Eilen aamulla olikin pitkästä aikaa murhaherätys. 6.15. Ainoo hyvä puoli oli se, että yöllä olin hikoillut pahimman sairauteni pois, mut nuha jäi. Nopee suihku, kamojen pakkaus ja kävelin lähi Teboilille mistä mulle oli vuokrattu auto. Broadwayn pikkukeikka ja niiltä oli autot menossa. Toyota Yariksen päivävuokra on aika asiallinen, joten täytynee jatkossa vakavasti harkita kyseisen huoltoaseman vuokrauspalvelun käyttöä!
Varatolta 7 kanavaa langatonta, pikkumikseri ja letku mukaan. Scandicin ballroomissa oli seminaari ja paneelikeskustelu. Tarkastin langattomat (okei, unohdin toisen vastaanotinräkin varastolle...) kun Pellikka toi ton puuttuvan palan. Kaikki hyvin. Veto alkaa ja aluksi käytössä 2 headsettiä. Ei ongelmia. Sit tarvitaan käyttöön kolmas headset. Toimii, ei ongelmia. Paneelikeskustelu alkaa ja kaikki 7 kanavaa yhtäaikaa käytössä, niin alkaa se kolmas headset pitämään ärsyttävää vinkunaa. Onneks se oli ainoastaan kommentointikäytössä, joten sitä tarvitsi avata vain pari kertaa keskustelun aikana.
Mikähän siinä on, et toi langaton maailma muuttuu, vaikka kuinka tarkistaisi ja tupla varmistaisi asiat..? Vaikuttaako jengin kommunikaattoreiden wlanit niin paljon, et toi langattomien mikkien taajuskaista ei sitä kestä? Vai mikähän on... Harmittaa kovasti, että missasin eilisen keikan takia Sennheiserin langaton seminaarin... Olis taas ehkä hieman fiksumpi.
Veto oli ohi klo 16.15, joten kamat nippuun ja autoon.
Olinkin klo 17 taas Tavastialla, jossa oli (vain) yks bändi, mut sitäkin parempi! Venäjän Pietarista kotoisin oleva ska-punk ryhmä Spitfire. Rummut, basso, kitara, kiipparit, pasuuna, trumpetti, foni ja 5 laulua. Ei lappuihin tuijottamista tai epäröimistä. Toi bändi on tehnyt TODELLA paljon keikkoja ja sen kyllä huomasi.
Meitsi veteli ulospäin ja pakko sanoa, et meni meikäläisen Tavastia top-3 osastolle oman kädenjäljen puolesta. Voi luoja miten hyvä bändi. Harmi vaan että paikalle ei ollut tullut kauheesti ryhmää... Huomasin taas sen, että siitä paskasta ei tehdä konvehtia. Tässä on ollu näköjään viimeaikoina aika monta ryhmää joiden kanssa on tuntunut, etten osaa enää miksata, mut onneks tuli Spitfire ja antoi taas hieman itseluottamusta! Hitto kun jäi hyvä fiilis siitä ryhmästä, suosittelen!

Tänään piti mennä miksaamaan Kalle Aholaa (Tavastialle, ylläri), mutta sillekin oli iskenyt ilmeisesti kova flunssakuume.
Tuli vapaapäivä. Harmittaa se ettei oo itekkään kunnossa. En oo nyt viikkoon kuntoillut ollenkaan ja hinku lenkille ois kova...
Lepo tekee hyvää.
Oli tarkoitus tänään käydä ostamassa tallentava diiggiboxi ton vanhan laatikon tilalle, mut ei taida jaksaa. Eikä oikein tiedä mitä sitä ostais... 160GB vai 500GB, HD vai ei HD,wlan vai ei, Topfield vai joku muu kiinalainen? Miten niistä nyt vois saatana valita. Ei oo HD telkkaria, eikä kotimaiset valtakanavat aio lähettää HD tavaraa vuosiin. Canal+ sen sijaan jotain taitaa jo lähettää, mut maksanko siitä huvista 400€ vuodessa ja samalla joutuisin ostaa HD telkkarin. Perkele että kyrpii. Tekisivät nyt oikeasti jonkun päätöksen tostakin asiasta. Ylelläkin ois kapasiteettia jouduttaa HD-asiaa, varsinkin kun ne kerää edelleen paikoitellen katteetonta lupamaksuaan.
Taidan sittenkin pitäytyä vanhassa televisiossani ja ostaa Topfieldin TF400PVRc, jotta rouva saa kotikatunsa tallennettua.
Ostetaan sit toi HDMI helvetti, kunhan asiat järkeytyy.

Huomenna taas Tavastialle Slackersien pariin, sunnuntaina sama mesta, mutta iltapäivällä esiintymässä Radio Helsingin lastenkonsertissa Paukkumaissi.
Heti konsertin päätyttyä meitsi ponkaisee Loviisaan, josta alkaa kahden päivän pikkujoulut a'la Noise House!
Raporttia tulee sieltä, kunhan hengissä selviää kotiin.

1 kommentti:

Jazmanaut kirjoitti...

Autonvuokrauksesta tuli tällanen mieleen:
http://www.o2media.fi/html/idea.html
Ei tolla paljo roudailla, mutta kuitennii.