keskiviikko 20. helmikuuta 2008

Must on tullu...

urheiluhullu. Voihan perkele millaisen potkun sain persiille. Hynninen houkutteli mukaan juoksemaan toukokuussa Helsinki city run. 21km, elikkäs puolimaraton. No huhhuh... Alkoi ajatus houkuttaa!

Maanantaina kävin illalla salilla. Viime vuonna taisin käydä siellä 3 kertaa, joten jokainen kerta maksoi n. 80€. Heh. Tänä vuonna vois koittaa hieman tiivistää tahtia. Enhän mä siellä mitään pelkkää penkkiä tee, vaan tollaisen kuntopiirityyppisen harjoituksen. Kaikki lihasryhmät läpi kevyillä painoilla. Ja en, mä en rupee vastaamaan koiranleuoille paljonko nostan penkistä. En itseasiassa oo ees testannu, enkä aiokkaan. Puoltoista tuntia menee suunnilleen treeniin ja sit sauna päälle! Ai että!

Eilen aamuna heräsin ja päätin jatkaa. Taloyhtiömme alakerrassa on pikkuinen punttis, josta löytyy muutaman painon lisäksi kuntopyörä, soutulaite ja crossing-vehjes. 50 minuuttia hikoilua polttaa rasvaa aika hyvin! Sen jälkeen saakin syödä sit aamupalaksi vaikka hevosen. Ja on muuten aiheellistakin syödä. Muuten tulokset voi kuntoilun osalta olla aika huonot, jos tankkaus ei oo kunnossa. Toi on muuten ihan nerokas juttu, kun yön jälkeen kroppa on tehnyt pikapaaston ja ei syö aamulla heti mitään vaan lähtee samantien liikkumaan. Noin 30min jälkeen alkaa loppua elimistöstä polttoaine ja se ylimääräinen rasva alkaa palaa sen tilalla.
Oli niin päräyttävä kokemus, että kun Santtu haki mut lounaalle loistavaan nepalilaiseen (käykää ihmeessä!!), niin itku meinas tulla silmään! Ol hyvvää!
Safkan jälkeen kävelitiin Inter Sporttiin, josta mukaan tarttui ihka oikeat juoksukengät ja alusasu, joka siis pitää ihon kuivana ja lämpöisenä. Santtu aloitti varovaisemmin ja osti salibandymailan.

Tänään herättyäni vedin lenkkiasun niskaan ja lähdin kattomaan mitähän tosta juoksusta tulee... I-Podille laitoin tunniks hyvää rokkia ja suuntasin vajaan kilsan päähän pururadalle, joka tietenkin oli lumen peitossa ja jäätä alla. Sinnikkäästi kuitenkin vedin sen tunnin oman kuntoni mukaan. Juoksin siitä ajasta noin puolet, kun alkoi vetää reidet hapoille ja vatsanseudulla tuntua pientä pistoa. Ihan hyvä aloitus. Hapoille meno saattoi johtua jo siitä, että oon jo 2 päivää putkeen tehnyt tosi paljon reisien lihaksilla hommia, eikä kroppa oo siihen vielä tottunut. Huomenna pidän lepopäivän, kun pitäis mennä taas Tavastialle talonmieheksi.
Nyt rouvan kans shoppailemaan, syömään ja ehkä leffaan!

ps. tuntuuko musta siltä, että ystäväni, joiden linkkejä on tossa sivussa, ei päivitä blogejaan entiseen tahtiin?
Kun kerran ette soittele ja kysele kuulumisia (kukas sen ekan kiven heittääkään...), niin haastankin teidät päivittämään blogianne tiuhempaan. Sitähän varten nää on keksitty?

4 kommenttia:

Jazmanaut kirjoitti...

Tai sitten kellekkään ei oo alkuvuonna tapahtunu mitään?
As if!

Nuori Robert kirjoitti...

Urheilu... hyvä!

Kandee hommata joku perus sykemittari ja juosta lenkkiä semmosella max 130 sykkeellä ja mahdollisimman pitkään. Ja tosta aamulla tyhjällä vatsalla urheilusta ei muuten oo todistetusti laingan enempää hyötyä kuin normipötsein liikkumisesta. Fiiwis on vaan eri.

Palamis-asiahan menee silleen, et ensin alkaa palamaan verensokerit, sit vatsalaukun sisällöstä hiilarit, seuraavaks nopeammin palavat rasvat ja vasta viimeisenä se vararavinnoks säilötty oikea kessi-rasva. Ne polttoaineen vaihtumiset tunnistaa esim juostessa siitä et vähän aikaa tuntuu melko vittumaiselta ja sit taas helpottaa kun on uudet benziinit kehissä. Kunnes taas tullaan siihen seuraavaan vaihtoon :D

Ainii, paljo siit penkistä nousee?

Tero Arnberg kirjoitti...

Penkistä on noussut jo perse. Se riittää tässä vaiheessa.

Toi on muuten hassu juttu toi fat burning. Oon nyt kuullu monen suusta mielipiteitä ja aika tasan menee mielipiteet. Jonkun mielestä toimii ja jonkun mielestä ei... Pikapaasto (yön yli) kuulemma kuluttaa noi sokrut ja hiilarit, sit ekan puolen tunnin aikana kuluttaa loppuun kaiken muun ja n. puolen tunnin (n. 120 syke) jälkeen alkaa palamaan makkarat. Tiiä sitten... Ainakin ite huomaa hyvin ton käyttöbensan vaihtumisen. Hetken aikaa luulee kuolevansa ja sit taas mennään hyvällä vireellä!

Meinasin ostaa sykemittarin, kun intersport tarjos jotain gps-syke-personal training yhdistelmää. En uskaltanu viel ostaa, kun ei tiedä kestääkö paikat/riittääkö innostus... Se ois kuitenkin kustantanu 200€. Huomenna yritän vetää 10km lenkin ja katon sit tilanteen uudestaan.

Nettihän on pullollaan hyviä vinkkejä juoksemiseen ja kuntoiluun. Ainoo vaara on vaan malttamattomuus. Ei haluis lepäillä vaan antaa mennä kun on into päällä!

Nuori Robert kirjoitti...

Koita pitää kuitenki sikäli into hanskassa ettet mee ihan romuks :D Semi-kävelyvaudilla kondis nousee alussa parhaiten.

Mä pääsen muuten huomenna nauttimaan Aura-audiosta ekaa kertaa ikuna, katotaan miten käy!