torstai 27. maaliskuuta 2008

Henkseleitä paukutellen...

Aika harvoin saa noin niinku median puolelta kehuja tai muuta positiivista palautetta. Ja näköjään ne harvat kerrat on osuneet tuurauskeikkoihin/talon äänijätkänä ollesna. Niin nytkin. Avauduin aiemmassa kirjoituksessani siitä, kuinka joka kerta pitää osata suhtautua ammattimaisesti omaan duuniinsa, oli artisti-keli-kuun asento mikä tahansa. Näin on tullut muutaman kerran sitten erehdyspäissään tehtyä ja Soundi-lehti kirjoitti uusimpaan numeroonsa, livearvostelun puolelle Devin The Dude-räppärin Tavastian keikasta seuraavaa:
"Fantastinen miksaus piti huolen siitä, että Devinin jokainen tavu ja scratch-emulaatio erottui viimeistä yksityiskohtaansa myöten"
En keikan aikana keksinyt muutakaan tekemistä (2 langatonta ja DJ miksattavana), kuin analysoida millä tavoin saa tollaisen höpöhöpön asettumaan DJ-pohjien eteen luonnollisesti. Hyvällä kompressorilla (BSS DPR 402) sopivasti lytätty laulu (ei liikaa ettei mee ihan tukkoon) ja masterkompurana oli se TLA:n C 5021 putkivehje. Itekkin kyllä diggailin ameriikansoundia, mutten nyt sitä fantastiseksi ois kehunu, mut mitäpä mä ton genren miksauksesta muutenkaan tietäisin. Teen työni niin hyvin kuin osaan ja katsotaan mihin se riittää (vanha suomalainen urheilusananlasku).
Ainoa kerta kun oon oikeesti kuullu jonkun miksaavan höpötysmusaa helvetin hyvin, niin sekin oli Tavastialla vuosia sitten kun Luukkosen Junnu leipoi Palefacea bändin kera. Voi luoja että toimi. Harvoja kertoja kun jonkun keikan soundi on jääny mieleen. Oon siitä monta kertaa yöllä keikan jälkeen kaljapäissäni Junnulle avautunutkin ja taidanpa taas ens viikon Tervomaa keikan yhteydessä avautua uudestaan.

Eilen oltiin vitosten kanssa yksityistilaisuudessa ravintola Pörssissä. Alunperin mun piti vedellä toi keikka in-the-box Logic Prolla miksaten, mutta Jasselta saamat filet eivät auenneet jostain syystä... Joten analogisella mentiin. Eipä tosin menoa haitannu, koska onpas muuten helvetin iso ero soundissa, vedelläänkö jammun digitiskillä (millä yleensä teen tätä bändiä), vai Crestin lämmöllä. Miksaus asettui kohdalleen todella helposti oman monialuekompressorin kanssa. Kivaa.
Paikalla oli myös meidän jälkeen esiintynyt jazzahtava tanssiorkesteri, joilta lainasin keikallemme stereoita. Kiitos vielä siitä! Ilman heitä olisin joutunut kökkimään siellä pitkään ennenkuin bileet loppuu, mutta nyt laitoinkin tiskiin kannet kiinni ja tönin sen pihalle takaovesta!
Ennen keikkaa käytiin safkalla sen Pörssin vieressä Pregossa. Mahtava italialainen ravintola, jossa tuntui olevan hinta-laatu aika kohdallaan. Täytyy käydä uudestaan. Ite vedin 2 alkupalaa (carpaccio ja pieni antipasto) ja toimi kyllä törkeen hyvin!

Tiistaina kävin juoksemassa pääsiäisen roinat ulos kropasta. 50min ja n. 8km oli lenkin mitta. Siitä taloyhtiön lenkkisaunaan, pieni venyttely ja uni tulikin aika kivasti. Se voi kuulkaa olla, et se puolimaraton vielä taittuu toukokuussa!

Tänään siivousta ja kokkausta. Kalaa tekis mieli... Taidan käydä ratsaamassa uuden ison Citymarketin kalatiskin, josko sieltä löytyisi jotain kivaa!

Ei kommentteja: