sunnuntai 12. elokuuta 2007

Hauska viikko!

Tullu otettua tää viikko lomailun kannalta. Golfia on pelailtu ahkerasti, kävin ekaa kertaa 20min ajomatkan päässä Kullo-Golfissa perjantaina (niin, tällä viikolla ei töitä!). Tuli pelattua siellä elämäni toiseks paras kierros ja tasoitus tippui nyt 15,1:een. Mahtavaa!
Osteopaatilla laitettu ruotoa taas kuntoon ja olo on hyvä.
Eilen oltiin serkkuni Tommin ja hänen puolisonsa Virven häissä. Onnea vielä kerran! Vihkiminen Säynätsalon kirkossa ja jatkot oli Tikkakoskella Kuikan lavalla. Ihan hauska päivä, vaikkakin pienien ongelmien takia odoteltiinkin kuivin suin tilanteiden edistymistä.
Ite siis en joutunut kärvistelemään, sillä olin autolla liikenteessä ja ajoin yöllä sieltä himaan.

Ruokaakin on laitettu ja nyt ajattelin aloittaa vihdoinkin tän reseptikikkailun, mistä ollut jo monesti puhetta.

Pla Phad King (tai oikeastaan tutustuin tähän ruokaan nimellä Pla Phad Charr, mut se tais olla ravintolan erikoinen...)
Tarvikkeemme ovat:
- Vaaleaa kalaa fileenä (esim Pangasus)
- Vitusti thaiyrttejä (inkivääri/galangal, valkosipuli, kevätsipuli, thai chiliä maun mukaan, sitruunaruoho, thaibasilika, thaiselleri, korianteri, tuore viherpippuri (ei kuivaa!!), korianteria ja ihan kaikkea mahdollista mitä vaan löytyy esim. thaimarketeista...
- Osterikastiketta ja soijakastiketta
- sokeria
- glutamaattia, elikkäs aromivahvennetta
- öljyä
- Jasminriisiä

Valmistus:
Pilko yrtit valmiiksi. Ei tarvitse silputa, vaan voi jättää niihin hieman kokoakin...
Kalan kanssa sit onkin ihan tekijästä kiinni. Alkuperäinen resepti, mihin totaalisesti rakastuin, meni jotensakin niin, et fisu oli pilkottu fileestä hieman pienemmiksi paloiksi ja paneroitu.
Panerointi:
3 lautasta. Ensimmäiseen vehnäjauhoja, suolaa ja pippuria. Toiseen kananmuna, riko rakenne. Kolmanteen korppujauhoja. Helppoa kuin heinänteko! Fisu kulkee 1,2,3 ja pannulle. Tai itse asiassa, anna sen hetki olla ennenkuin paistat. Ja JOS haluut tehdä kuoresta superhyvää, niin raasta korppujauhojen sekaan hieman limen tai sitruunan kuorta...
Toinen vaihtoehto on jättää kala ihan au natural ja kypsentää joko deep fried pohjalta, tai nopea paisto. Jos käytät jotain hennompaa kalaa (siika, kuha), niin suosittelen panerointia ettei kala mee ihan murusiksi...
Freesaa yrtit, lisää kypsä kala, lisää osteri- ja soija kastiketta reippasti ja hieman vettä.
Sit glutamat, sokeri ja maistat onko kaikki viisi perusmakua (hapan, tulinen, makea, suolainen ja kirpeä) esillä. Jos ei, niin tee hyvä mies jotain!
Ainiin, muista keittää riisi.

Ei kommentteja: