lauantai 25. elokuuta 2007

No huhhuh nimittäin mielettömät fiilikset!

-VAROITUS! PAHAA PIIPITYSTÄ!-

Olipas eilen aika sekoilu päivä... Toissapäiväiseen lauluyhtye Viisi keikan jälkeen tuntui aika erilaiselta. Niiden kanssa menin torstaina keikalle Ducatolla (ois riittäny henkilöautokin...), 2kpl HK aktiivipömpeleitä, DM1000 ja letkut. Mimmit tuo ite langattomat mikit ja korvamonitorit. Hieno ryhmä, hyvä meininki ja keikat on aina inhimilliseen aikaan, inhimillisissä paikoissa ja inhimillisellä liksalla.

Eilen oli siis aivan toista. Heräsin 9 nurkilla kattomaan Serranon perhettä ja Junnu tuli hakee mut mittarilla 11 aikoihin. Siitä Karin varastolle pakkaamaan pa kuorma-autoon ja liikenteeseen. Meillä oli tänä viikonloppuna kuorkki Karilta ja bändi meni sprinterillä, koska ohjelmatoimisto oli unohtanu buukata bussin... Eka mentiin Moving Lightiin hakee Iken lamput, Nosturille hakemaan kiippari ja bassokamat, siitä HitsVilleen hakemaan rummut ja Jaakonahon kitaravehkeet... Tosin reitti muuttui sen verran, et movarista oli unohdettu et valomies tarttis jonkun valopöydänkin. Sellainen löytyi Ruusulankadun keilahallilta.
Sit kun kamat oli kyydissä, niin suunnattiin Lohjalle, ravintola Loheen. Roudausaikataulu oli sovittu klo 15, koska roudaus tapahtuu S-Marketin pihalta ja oli kuulemma järkevintä mennä ennen perjantain ruuhkaa. Junnu oli soitellu paikalle neljää apukättä, mutta ravintolapäällikkö oli eri mieltä. Koska Kotiteollisuus oli pärjänny kahdella, niin kaks tassuparia saatiin mekin. VIRTANEN PERKELE!!!! Noh, sehän tietää parhaiten. Kuulemma hissi olis. Ihan vitun hyvä et oli hissi, mut ku ei sinne mahtunu meidän backlinehäkit, subbaset, eikä etupään tiski. Apukantajat sanoivat että kyllähän ne kamat jotka ei mahdu hissiin, kantaa neljä jätkää helposti. Totta, mutta mistäs sais teille avuksi ne 2 muuta kantajaa? Sopimuksessa lukee selvästi, että apukantajat tarvitsee olla, mikäli on portaita jne. Todettiin Iken ja Junnun kanssa, ettei kukaan meistä kanna nitä portaita. Okei okei, kitaroita taidettiin raahata... Ike jätti lähes koko valosetin autoon, koska se ei saanu lediverkkoa roikkumaan mitenkään ja näin ollen ne martinin tw-1 lamputkin jätettiin ja mentiin pelkillä hehkulampputolpilla.
Kasattiin kamat ja mentiin syömään kun popparit saapui. Tilasin annoksen missä oli possuleike aurajuustokastikkeella, talon makkaraa ja ranskalaisia. Leikkasin pihvistä palasen ja haukkasin. Kattelin samalla sitä annosta ja meinas oksu lentää, kun huomasin pihvin olevan raaka. Kaikella kunnioituksella, mut mä mielellään söisin porsaan kypsänä, en mediumina, enkä al dentenä. Kiitos. Hain sen tilalle jotain kanaa ja sen kokki kyl paistoi oikeinkin kypsäksi.
Kysyttäessä etupään paikkaa mut opastettiin etupään kanssa sellaisen tolpan ja baaritiskin väliin. Kun aloin checkin jälkeen tekemään siihen pientä barrikaadia, niin joku nuorempi tarjoilijatar tuli sanomaan, et ei sitä saa tukkia, koska siitä pitää olla kulku takana olevaan kokoustilaan, joka on myös asiakkaiden käytössä. Siitä alkoi kauhee sota, kun sanoin, ettei sitä etupäätä voi jättää ilman suojausta tai portsaria (tanssilattian vieressä ja kulkuväylällä...), ellei baari halua välttämättä maksaa vahinkoja. Siitä jatkui äpätys ja vertailu mm. Kotiteollisuudella oli ollut paljon pienemmät vehkeet (miten sä Virtanen oikein vedät?) ja tilanne ei edennyt mihinkään. Kun tarjoilija sanoi ettei sillä ole mitään valtuuksia, vaan kaikesta pitää keskustella ravintolapäällikön kanssa, niin sanoin sille et miksi se ylipäänsä puuttu koko asiaan, kun se ei sille kuulu millään tavalla. Me oltiin ite keretty jo sopimaan muun henkilökunnan kanssa jo toi asia, mut sen piti päästä sörkkimään sitä... Illallahan se kokoustila oli luonnollisesti suljettu...
Vedon jälkeen joku portsari sanoo Ikelle, että pitäis ilmeisesti kamat niputtaa kiireellä, koska hän on lähdössä himaan ja olisi siis meidän apukätenä. Siinä kohtaa kun kamat on nipussa ja työnnetään laatikkoa sinne keittiön käytävään niin selviää että apukäsiä tulisi vasta klo 04. VITTU! Kello oli tossa kohtaa puol 3 ja oltais valmiita lähtemään. Ei tarttis kun ne 2 kättä kantamaan subit ja tiski alas, muutenhan ne menis vaikka päällään seisten alas. Ei kuulemma onnistu mitenkään ,kun sellaista ei ole sovittu. Yritin sanoa ravintolapäällikölle, että meille annettiin puol tuntia sitten ihan eri koodi. Ei auttanut. Jätin laatikot siihen käytävän tukkeeksi, niin ettei siinä mahtunut kulkemaan. Hetken päästä apukädet yllättäen löytyikin, kun hommat ois seisonu niillä muuten aika pahasti. Minulle ei vittuilla. Kamat autoon ja stadiin. Junnu ajoi takas päin, joten otin pari sidukkaa. Päätin jäädä Junnun kans yöks presidentti hotlaan, kun muuten ois tarvinnu aamulla lähtee turhan aikaisin liikenteeseen.
Tällaista siitä tulee, kun ohjelmatoimisto A hoitaa ravintolan bändit ja tilaa bändin ohjelmatoimisto B:ltä. A ilmoittaa jonkinmoisen aikataulun ja sopimuspykälät, mitkä eroaa aika radikaalisti todellisuudesta.
SAATANA. Asiaan pitäis saada muutos. Nyt alkoi nousu barrikaadeille!

Aamulla (klo 13.30) herättiin ja lähettiin aamupalalle New Bamboo Centeriin. Tein ruokavirheen. Olis pitäny vaan ottaa sitä currykanaa, mut halusin kokeilla jotain muuta. Ei ois kannattanu. Siitä sit tultiin tänne Nosturille roudaamaan ja tehtiin pikainen soundcheck. Meil on joku lämppäribändikin ja ajattelin ruveta vittumaiseks ja jättää sille ne 11 ylimääräistä kanavaa (16 se ois halunnu), mut sit se niiden miksaaja otti sen saatanan spanielin ilmeen ja annoin sille överit ja leslien alamikkikanavat käyttöön...
Siitä lähdin huvilateltalle kattomaan mahtavaakin mahtavampaa Matti Johannes Koivua! Oli törkeen hyvä! Varsinkin kun Knipi oli lisänä laulamassa taustoja ja rämpyttämässä kitaraa! Ainoa pieni piipityksen aihe tuli kyl miksaajalle. Oli aika suttuinen laulusoundi. Tiedän kyllä et se teltta ei oo mikään akustiikan riemuvoitto, mut se komotus ja alamiddlepuuro ois varmaan voitu välttää. Ympärillä ollet ihmisetkin ihmettelivät, kun ei saanu laulujen sanoista selvää. Voihan olla niin, et sille ei vaan sit voinu mitään ja se on voivoi. Hyvä keikka anyway.
Veto ois siis kohta puoliin, joten palataan siihen vaikka huomenna.

3 kommenttia:

Pyry kirjoitti...

>>se niiden miksaaja otti sen saatanan spanielin ilmeen ja annoin sille överit ja leslien alamikkikanavat käyttöön...

tuo kyseinen miksaaja lainasi nosturin mikrofoneista 2 kpl Shure SM81 mikrofoneja (arvo 2 x 500 eur +ALV), joilla äänitti etupäästä keikkansa. seuraavana päivänä ihmeteltiin kun ei mikkejä löytynyt mistään. Hirveän hikoilun jälkeen löydettiin sattumalta nosturin salin lattialta..! Lempo! Kerpele! Ei näin!

Nuori Robert kirjoitti...

"leslien alamikkikanavat"? Monta mikroskooppii jäbäl menee sinne leban botnee? 3 vai 5?

Tero Arnberg kirjoitti...

Leslien botne pitää mikittää 6:lla mikrofonilla, jotta saa kaivettua sen erittäin olennaisen 23,7Hz esiin. Se saadaan tekemällä 2xBeta52 X-Y pariksi, jonka yläpuolelle laitetaan riviin 4kpl Akg 414:a, joilla buustataan hertzin välein +2,87db. Eli eka mikki buustaa 20,7Hz, toka 21,7Hz jne. Näin ollen ne B52:t summaa just sopivasti sitä haluttua ja vaivalla laskeskeltua taajuutta. Samalla mikkikattauksella mä duunaan sen botnesurroundin (yläkerrat on monona). Yks guru suositteli.

Monet käyttävät pelkkää MD421:stä, mut mun mielestä se ei toimi, ku ei saa sitä surroundia. Sen takia sitä voikin lainata lämppäribändille.