torstai 29. marraskuuta 2007

Kaikenlaista taas

Moro!

Nyt kun istuu bussissa, niin on taas aikaa päivitellä tätäkin sivua.
Maanantaina kävin studiolla editoimassa muutaman biisin, tein kuuntelubouncet melkein kaikista biisistä ja vaihtelin kitaroihin kielet. Tein noi kuuntelumiksaukset vaan sen takia, et voi rauhassa miettiä oisko jotain lisättävää biiseihin. Alkaa näyttää hyvältä! Pari akustista raitaa, pari sähkisraitaa, pari pianoraitaa ja vähän lauluja. Sit ois miksausta vailla valmis. Ja tosiaan, hieman vielä stilikkaa ja jousia muutaman kovan nimen toimesta! Mahtavaa!

Aivan niin mahtavaa ei ole Tero Vaaran kommentointi ystäväni Pitkän ammattimaisesta toiminnasta.
Tässä linkit muutamaan eri näkökantaan:
Mamban näkemys
Tekniikan näkemys
Vetäkää omat johtopäätöksenne, mut sen verran on pakko sanoo, et voi jumalauta. Menee ihan samaan sarjaan hra metsäkedon kanssa. Mistä noita tulee!!??
Ei oo kauheen väkevästi ME-henki yllä...
Pitäköön tunkkinsa.

Tiistaina yritin herätä aamulla Soundatan demopäiville, mutten päässyt sängystä ylös ennen puoltapäivää. Kerkesin kuitenkin mukaan kuuntelemaan Höltän sepityksiä Dolby Lake prosessorista ja Digidesignin uudesta Venue Profile mikseristä. Nyt se tiski alkaa näyttää jo suht simppeliltä, mut kun sitä hetken itsekseen leipoi, niin sormihan siinä meni suuhun moneen kertaan. Tarttis kyl hieman totuttelemista, mut kyllähän sillä pystyis lähettämään! Demotilaisuuden jälkeen jäin sinne jubailemaan Höltän kanssa ja kuuntelemaan iltatilaisuuden checkiä. Samaan syssyyn se demos mulle d&B:n J-Subia. 3x18" elementtiä ja suuntaavuus on erittäin pelottava! Kun sitä kaappia pyörittelee lattialla, niin se ääni OIKEASTI suuntaa herttakuvioisena vain ja ainoastaan eteenpäin. Taakse ei juurikaan vuoda mitään. Helpottaa areenan kokoisissa mestoissa kummasti! Hyvä hyvä!
Ilta meni rattoisasti kollegoiden kanssa rupatellessa, turkulaista "kaiutinta" ihmetellessä (lue aiemmat tekstit...) ja syöden ja juoden hyvin. Lähettiin sieltä pilkun jälkeen kohti Redrumia, kun paikan äänentoistoa on kehuttu todella hyväksi. soundatan jengi näytti ammattilaisten otteet ja asiakkaat jäi pihalle odottelemaan taksia, heidän kiitäessä kohti Manalaa. :)
Redrumissa soitti yllätyksekseni Sister Flo. Meitsi on digannu sitä bändiä kovasti ja olikin mielenkiintoista nähdä se livenä. Ainoa asia mikä ei tuntunu toimivan oli se kovasti kehuttu äänentoisto. Tais sit ois tarvinnu tehdä jotain. Voi olla, että niiden miksaaja alkoi puristaa mikserinkahvaa kun sisälle astelee saarista, liskiä, tikkaa ja ketäniitänytolikaan... Ei nyt sentään. Pikkaisen väärä laulumikki ja monitorointitapa solistille saattoi olla isoin ongelma. Samae laulaa todella hiljaa, joten sen kanssa ei varmasti oo helppoa. Ei tän tarkoitus oo sanoa mitään totuutta vaan omassa päässäni pohdin. Kauhanen kertois totuuden. Se on Suomen audiototuus. :)
Ilta oli erittäin hauska! Kiitos kaikille!

Eilen tulikin sit nukuttua taas vähän pidempään ja lähdettyä studiolle. Saatiin äänitettyä mun kitarat Lisää aikaa nimiseen biisiin. Siitä tulee aika härö teos! Tanakele miten siistii!
Yöllä kotiintullessa iski nälkä, joten Elvis burgerista pitakebap matkaan. KÄYKÄÄ NYT HYVÄT IHMISET TESTAAMASSA! Ja burgerit myös. Nimittäin toimii!

Tänään jatkuukin sit keikat Tervomaan kanssa. Tampereen klubilla siis tänään, huomenna Rovaniemen mahtava Tivoli ja lauantaina Ruka. Kivaa taas tehdä hieman poppia!
Onnea muuten Jonnalle ja Jussille teoston palkinnosta!

Ei kommentteja: