maanantai 12. marraskuuta 2007

Kuvia, säätöä ja säätöä

Pitää aluks laittaa kuvia, kun muistin ottaa kameran mukaan. Tosin akkujen laturia en muistanu, joten kuvia on vaan Tampere-talolta.
Takapeilin tytöt vetelee potpurin ekassa setissä ja Hännisen Pekka tekee hyvännäköistä tunnelmaa lampuilla.

Ja solistin kera tunnelmia


Eilinen meni ihan maatessa, kun oli pikkaisen väsy. Lauantaina lähettiin ajamaan Pekan kans Seinäjoelta kotio ja kun mä siellä Areenan pihalla pääsin rattiin, niin pysähdyin vasta himan pihalla. Keikkahan meni ihan mahtavasti, kun sai sen Auran kuulostamaan huomattavasti järkevämmältä, kun EI käyttäny tehtaan presettejä... Ennen keikkaa joku harmaantunut herrasmies tuli sanomaan mulle: "et sitten soota liian kovasti notta korviin sattuu tai katotahan". Lupasin tehdä parhaani ja siinä sitten varovaisesti availin kanavia ja aika helvetin hiljaa se tulikin. Muuten ihan hyvä soundi, mut hallin takaseinästä tuli kaikki n. 250-300ms viiveellä ja se sotki aika kivasti kaiken. Eräs herrasmies tulikin sanomaan puoliajalla: "voisiko nuita takakaijjuuuttimia hiljentää ko se sotkoo tuon äänimaiseman pahasti". Selittelin että tilaisuuden järjestäjää saa kiusata kyseisellä asialla ja sanoin ettei siellä ole kaiuttimia, vaan se on hallin takaseinä joka sen heijastaa. Sehän suuttui mulle! Samaan aikaan kun se seppä hiillostui, niin tää aiempi uhkailija läimäytti mua hartioille ja meinas paska valahtaa housuun! "Jumalaare, soot ammatimies!" "''Pidit lupaakses, yhtään ei koskenu korvaa!". Kiittelin ja häivyin tupakille. Vedon jälkeen sama seppä tuli sanomaan: "moon jo harmaa mies ja sää oot nuari, mut arvoostan sua helkkaristi. Ammattimies." Siihen oli hyvä lopettaa viikko.

Tänään ollu kauhee säätö. Eräs keravalainen ravintola järjesti taannoin keski-uudenman idols kilpailun johon mä hoidin bändin. Bändinä oli 2/5 J.R. & the Ewingseista ja loput tuuraajia. Kilpailun voittaja sai palkinnoksi jotain fyrkkaa, tavaraa, demon ja keikan oikean bändin kanssa. Nyt ois se keikka 5.12. Tai siis niiden nettisivuilla luki 6.12. ja kitaristihan tietenkin oli hoitanu siihen 5. päivälle jo muuta menoa. Pahinta pikkujouluaikaa ja päivää ennen itsenäisyyspäivää, kun KAIKKI bändit ja kitaristit on keikoilla. Pitäis saada siihen joku taustalaulutaitoinen, tyylitajuinen kitaristi joka osaa myös tiluttaa... Muutama verkko on vielä vesillä, mut koko suomen ykkösmiehitys on soitettu läpi.

Samaan säätöön meni vielä ohjelman hoitaminen tulevan lauantain osalta. Onneks Lundin Heikki oli vapaana, joten saatiin asiallinen kaveri keikalle vetelemään Leinoa!

Tottakai mun pitää tuuraavalle miksaajalle tehdä ohjeet ja lähettää keikkatallenne. On sen verran iso pumppu ja joutuu aika paljon leipomaan koko ajan, joten hyvät ohjeet ja kuuntelunäyte on ehdoton.

Niin, siitä lauantaista. Faija täyttää siis 60v ja mul ois pieni ongelma... Perjantaina oon keikalla Raahessa, mistä ei pääse yöllä mihinkään. Bändi ja tekniikka ajaa yöks Kajaaniin, josta lähtis klo 04 juna stadiin. Okei, helppoa, jos ehdin siihen. Sit siitä suoraan laittelemaan juhlapaikkaa, juhlat päälle ja sunnuntaiksi pitäs jollain ihmeellä päästä Ouluun puolenpäivän tienoilla. Okei, lentämällä pääsee, mut sit mä joutuisin jo reippasti miinukselle siitä keikasta... Junia ja busseja lähtee lauantai-iltana, mut ne kestää sen 9h... Sunnuntainahan tullaan tietysti keikan jälkeen stadiin. Huh. Mr. Spock, beam me! Virhe. Mä vihaan scifiä. Oikeesti, sydämeni pohjasta, mut nyt sädetyksestä ois apua.

Ei kommentteja: