maanantai 25. kesäkuuta 2007

Juhannus juhlaa..?

Perjantaina siis lähdettiin Egojen kans Himokselle. Haettiin Kiertuetekniikan varastolta mukaan monitoritiski ja mikit. Osa sieppaimista ja muutama clamppi tulee Santulta Himokselta.
Nysse kulki hienosti ja perille päästiin vähän yhen jälkeen. Nopee safka naamariin ja auton purkuun. Backlinen kasaus ja kun kerran oltiin päälavan eka bändi, niin orkka jäi hieman jamittelemaan. Liski oli taas rakentanut aivan mahtavan oman pikku pa:n etupäähän, joten pysty tekee checkin ihan normaalisti ilman että kakkoslava kärsi metelistä.
Kakkoslavalla soitti Vaasasta kotoisin oleva The Duke. Kuulosti ihan järjettömän hyvältä. hyvä bändi, hyvä solisti ja kivan oloisia biisejä. Sillai vähän Muse/Kingston Wall/Indie hengessä. Antoivat pari sinkkua, kohta kuunteluun.
Meidän veto alkoi ja kuulosti hivenen nuhaiselta, mutta seuraava päivä selitti kaiken (lisää alempana)... Ehkä mä silloin arvostelin vähän turhankin jyrkästi sitä J-sarjan pa:ta. Olkoonkin niin, että se oli viritetty enemmänkin silmällä pitäen raskaamman rokin orkestereita. Nim. Neljänsadan ruuhka
Vedon jälkeen kamat busiin, bussi parkkiin, safkaa ja kaljaa. Kävin kattelemassa pari biisiä Pakaraista ja Vilkkumaata.
Safkaaminen oli aika hankalaa, kun pari yötä sitten oon joko nukkunu aika paskassa asennossa tai sit haukotellu liikaa, koska vasen poski on siitä kiinnityskohdasta kalloon ihan saatanan kipee. Ei pysty puremaan, eikä avaamaan suuta. Vittu. Tuntuu siltä kun ois saanu käkättimeen ja leuka ois sijoiltaan. Purenta n 1cm vinossa...
Meidän majoitus oli noin 10m päälavasta. Jep. Sovittiin et aamulähtö on klo 8.30, kun veto Raumalla klo 13.45. Istuttiin jonkin aikaa mökin terassilla ja kömmin i-Podin kans nukkumaan vähän 23 jälkeen. Heräsin klo 24 kun KT aloitti. Heräsin 02 kun lavalta kuului "Jumalaare!" ja alkoi laulu perinteisestä Suomalaisesta talviurheilulajista. Heräsin 02.10 kun joku idiootti yritti tulla mökin takana olevan aidan yli ja järkkärit hakkas varmaan laatikollisen nauloja mökin seinään. Joo, siihen ihan korvan viereen.

Kello soi 7.30. Sitä ennen tosin heräilin vähän väliä, kun joku tuli nukkumaan/kävi kusella. Laitoin jossain vaiheessa yöllä saunan ajastukselle, joten Eetun kans otettiin aamulöylyt.
Parin kusitauon jälkeen päästään Raumalle (joutui muuten pari kertaa viheltämään seriffin muovipilliinkin). Jotkut älypäät oli yrittäny tehdä siellä saunateltan ja grillin yhdistelmän rumalla menestyksellä. Osanottoni läheisille.
Kamat lavalle ja sit pitikin juosta etupäähän. Desibelirajana melunkertymä 95db A fast. Eli toisin sanoen pysty vetelee piikit jonnekkin 100db hujakoille. Ihan jees, ellei stereot ois alkanu kääkättämään niillä nurkilla. Ainakin kitarat ja laulut erottu...
Mittamiehenä oli sielläkin jokakesän piristysruiske Kauko Saari. Mahtava hahmo. Eli kuulonhuoltoliiton miehiä, joka kerää festivaalien melunkertymää. Lupasi laittaa mulle viime ja tän vuoden listat. Kiva päästä kattelee miten häntäpäässä on meikäläisen suoritukset!
Luulin jo näiden parin keikan jälkeen et mä taidan olla umpikuuro tai sit en vaan osaa enää miksata. Ei vaan saanu nappuloita kohdalleen. Epäilin myöskin stereoita.

Shuttle heitti mut Rauman linja-autoasemalle ja hyppäsin Treen bussiin. Heräsin perinteisesti omaan kuorsaukseen kun saavuttiin johonkin pitäjään. Viereisellä penkkirivillä istunut teinityttö katseli hämmentyneenä kun pyyhin sen metrin mittaisen kuolavanan pois suupielestä. Setää nyt sattui pikkasen väsyttämään. Varmaan ymmärrät.
Tampereelta hyppäsin Terviksen bussiin ja mentiin siis Himokselle. Aika hämmentävä fiilis, kun oli aamulla lähteny ajamaan 8.30 ja oli illalla takaisin 20.30 ja välissä oli 500km ja yks keikka.
Kamat lavalle ja nopee check. Nyt oltiin sillä kakkoslavalla ja eilen naureskeltiin, et pääsee Liski ja Saarinen nuolemaan persettä ja kilpailemaan siitä kumman lavalla oli parempi vetää! No okei, päästetään teidät piinasta. Reiska voitti. Mut vaan nännin mitalla. Noh, ehkä siinä myös vaikutti se, et se toinen orkka teki ekan keikan yli 8kk:teen. Sen toisen bändin nappulat meni oikeeseen asentoon ihan itsestään. Molemmat lavat sai yhdet kesän parhaista synninpäästöistä. Kiitos!
Ei perkele. Oli kyl NIIN hyvä meininki et sovitaankin et se oli tasapeli!!!
Kamat bussiin ja liikenteeseen. Solistilla oli pullo jotain kivaa skumppaa, joten kilisteltiin maljat ja sit painuin pehkuihin.

Oli rouvan kans eilen ainoo yhteinen vapaapäivä. Heitin sen tossa aamulla leirille kaitsemaan 80 ipanaa. Tulee raskas viikko. Varsinkin kun kelit näyttäis ihan paskalta. Siis rouvalle raskas viikko. Mähän elän herroiksi. Otin pakkasesta ison köntin Argentiinalaista härän sisäfilettä ja ois tuolla pari hyvää punkkuakin... Mut ensin hieman golfia ja naatiskellaan sit illalla.
Huomenna anoppikokelaan auto huoltoon ja sit pitäis keksiä jotain sisätekemistä. Pubi...? Anyone fancy a pint?

2 kommenttia:

Pyry kirjoitti...

RMJ:stä oli mullakin saman suuntaisia kokemuksia, kun tuntui yllättävän vaikealta tämä miksaushomma vaikka on jo saanut harjoitella aika monta keikkaa tuonkin orkan kanssa. Lisäksi vaikutti siltä että botnea tuli tavallista enemmän siihen keskelle ja sivuille taas normaalia vähemmän..

Tero Arnberg kirjoitti...

No hyvä, en siis ole sekoamassa. Phasti.