maanantai 18. kesäkuuta 2007

On festivaaleja ja on "festivaaleja"

Mites ihmeessä mä en oo päivittäny blogia sitten viime keskiviikon..?
No vittu anteeks.

Viime torstaina siis oltiin Lauluyhtye 5:n kanssa espoossa yksityiskekkereillä. Perus telttaveto, Enberg ja Viltsu äänihahmoina ja Ike valojätkänä talon puolesta. Mennään mestoille checkiin ja kytken langattomat. Nopee check ja sit odottelemaan vetojen alkua. Sinne oli rakennettu 2 telttaa ja ne oli yhdistetty. Toisessa teltassa vedettiin me ja toisessa teltassa kuustonennikkusilvennoinen trio. Vedettiin 30min settejä vuorotellen, kunnes niiden vikassa setissä mimmit meni vetelemään mukaan pari biisiä. Miksasin toisesta teltasta niiden laulut toiseen telttaan Enbergille. Kyllä Neil Youngit kuullosti autenttisilta.
Siitä sit jatkoikin iltaa Mr C, me lähettiin 3/5 bändin kans hetkeks erittäin nastaan Rotterdamiin Kamppiin.

Perjantaina saikin heräillä ihan rauhassa kun Terviksen kans oli vasta iltaveto klo 23 Jyväskylän sataman yössä. Päästään mestoille pienen spinal tap tyyppisen sekoilun jälkeen: bussi saapuu oletettuun hotelliin Laajavuoressa. Orkesteri könyää laukkuineen respaan. Huomataan Scan Burger, mut se on menny just kiinni! Kauhee äpätys ja valitus. Pohditaan pizzojen tilaamista, kun on vajaa 2h aikaa ennen siirtymistä pelipaikalle. Vastaanoton henkilökunta ei löydä meidän varausta, vaikka kovaan ääneen mietimme varaajan nimeä. Junnu kaivaa keikkainfon esille ja sanoo että kaiken pitäis olla kunnossa, järkkäri maksaa majoituksemme Laajavuoren Rantasipissä. Respan mimmi sanoo että kyseinen hotelli on tuota tietä pitkin 500m eteenpänä. Just just.
Rantasipissä joidenkin onneksi oli ravintola auki. Ite en ollu ihan tyytyväinen. Tilasin alkuun korvasienikeiton ja keskiolut tuopin (0,6l). Pääruokana henkilökunnan suosittelemana otin grillipihvin. Odoteltiin safkoja n. 40min ja pihvihän oli ihan kylmä... Nopeesti safka huiviin ja siitä sai melkein juosta jo bussiin ja lähtee pelipaikalle. Ensin tosin piti maksaa se muodollinen 32€ lasku...

Saadaan bussi ajettua festivaalikansan läpi lavan taakse ja lähdin ihmettelemään etupäätä. Huomasin ilokseni että Jyväskyläläinen äänentoistoyritys oli panostanut ja ostanut jostain käytetyn XL250:n. Ilo oli ennenaikainen. Linjacheckissä ensinnäkin kuulokevahvistin piti ihan sieluttoman kovaa brummia. Jostain syystä myös tiskin etuasteet oli aika kylminä. Normaalistihan midaksissa ei kauheesti tartte tuupata siitä etarista lisää mekkalaa. Nyt sai ilman padeja jo ruuvata se gainpotikka klo 3:n nurkille jotta sai dynaamisiin laulumikkehin tarpeeks hönkää... Osaisko joku seppä kertoa et mitähän vittua? Kaukokaapeli/splitti systeemi oli ilmeisesti Vanhan entinen. Oiskohan se tiskikin muuten sieltä..?
Pa:na sitä ihan helvetisti kehuttua turkulaista säteilijää 6 komeroa puolellaan.
Piti keikan jälkeen avautua ja kertoa toimittajalle oma mielipiteeni aiheesta. Ja myös sub osaston stäkkäämisestä. Oli nimittäin aika haikeeta miksata syvällä teltassa (3m keskilinjasta sivussa) ja jos hivenenkin tunsi alapään taajuuksia lahkeessa, niin keskellä yleisö oksensi liiasta paineesta...
Keskusteltiin myös siitä, ettei useimmat äänimiehet anna mitään palautetta suoraan laitetoimittajalle vaan palaute käydään selän takana ja yleensä hieman arveluttavassa olotilassa. Rakkaat kollegat, vastedes antakaa suora palaute. Vaikkakin se tarkottaisi hetkellistä siltojen polttamista. Ei nää valmiiksi arveluttavat olotilat siitä ainakaan pahene.
Tästä syystä haluankin kiittää kyseistä herraa, joka auliaasti kuunteli sanottavani. Kuten sanoin, siinä ei ollut mitään henkilökohtaista. Vaikkakin mielipiteeni kyseisestä kalustosta oli mitä oli, niin asiakaspalvelu oli A1 luokkaa. Kiitos myös lavanpäässä hyörineelle Pahville!

Lauantaina aamulla bussi liikahti kohti Seinäjokea klo 8, kun Jonnella oli siskosten veto klo 14. Yritin nukkua huonolla menestyksellä bussissa... Meillä oli siis vapaapäivä! Olin jo aiemmin varannut läheiseltä Ruuhikosken golfkentältä starttiajan iltapäivälle. Sain auton lainaan Pihlaiselta ja kävin siis tekemässä jotain järkevää, enkä aloittanut kauheeta rymistelyä heti aamusta. Oli erittäin nasta kenttä ja loistava kelikin suosi!
Kierroksen jälkeen nopee suihku ja lähin alueelle. Matkalla kävin kiitokseksi auton lainasta ostamassa kioskilta erittäin asiallisen kotimaisen Farmer/Traktori lehden! Pihlaisella käy kuitenkin aika pitkäksi, kun ei tarvii muuta kuin palvella vierailevia miksaajia.
Kattelin FOH-teltassa päälavalla esiintynyttä ameriikkalaista coverbändiä. Soittivat mm. Gunnareita ja Stone Temple Pilotsien biisejä ja sit jotain kuraa mitä en tunnistanut. Mä oon aina digannu STP:n matskua, joten pettymyshän se oli. Varsinkin kun niiden miksaaja veteli sillä digidesignin venuella ja ilmeisesti kaikki mahdolliset plugarit oli käytössä. Ainakin siltä se kuulosti... Onneks Pete otti tilanteen haltuun ja muistutti siitä, miten hiljaisuuskin voi olla parempaa kuin huono rock.
Kärvistelin bäkkäriteltassa, kunnes Mokoma aloitti saarilavalla. Yli-Jyrän keittiö piti käydä testaamassa pienen kokkisodan muodossa. Mokoma soittaa 2m päässä ja allekirjoittanut väsää munakasta ja uusia pottuja! Miitrin ilme oli näkemisen arvoinen, kun kiikutin sille etupäähän annoksen!
Siitä Reiman festivaalikyydillä hotlan lähelle, muut ääni/valohönöt juoksi johonkin baariin. Ei kiinnostanu baarittelu, joten kävin bussista hakemassa sidukan ja lähin ettimään jatkoja. Koputin randomilla johonkin oveen mistä kuului mekkalaa. Sieltä löyty Järvenpään Yano ravintolasta tuttuja hahmoja ja pari soittajaa. Istuin hetken ja lähin kuulostelemaan muita huoneita. Ihan perseestä! Vielä muutama vuos sitten Lakeuden hotellissa oli koko ajan kauhee kuhina. Nyt oli ihan kuollutta! Lähin omaan hyttiin ja onneks Junnu oli vielä hereillä. Viltsu kävi vielä moikkaamassa, mut ei jaksanu lähtee rientoihin. Aamulla oli kuitenkin herätys jo klo 10...

Oli aika hektinen olo, kun ei ollu oikein levänny ja tuli sit jonkin verran kupitettua. Kaikesta huolimatta nopee kasaus ja odottelemaan vedon alkua. Festareiden päälavan päivän ensimmäinen akti ei aina oo se kaikkein paras/helpoin paikka. Yleisö on aika väsynyttä kun ne vasta heräilee ja alkaa ryömimään niistä vehkeiltä/viinalta haisevista, telttoja etäisesti muistuttavista hökötyksistä. Mul ei oo itseasiassa omakohtaisia kokemuksia tollasesta elosta, mut kun aika monesti joutuu kattelee sivusta...
Orkka veti mu mielestä kesän parhaan vetonsa. Ihan mielipuolisen hyvä meininki. Ja pakko sen verran on itteensä kehuu, et tuli vedettyä hyvin. Mä oon sellanen natsipaskaüberskitso omasta suorituksesta. Joko sen on ihan paska, tai ihan vitun hyvä. Ei välimalleja. Yleisökin näytti kovasti nauttivan ja aurinko paistoi!
-EDIT- Unohdin taas kerran mainita Pihlaisen ja koko RMC:n crew:n. Kiitos!
Sit kateltiin hetki öögia ja lähttiin rauhalliseen kotimatkaan.

Tankattiin Jalasjärven nesteellä, siinä 3-tien kupeessa. Ollaan just lähössä kun kuuluu kova pamaus ja kuskimme Ile huutaa "Ei saatana!!!". Joku hahmo kiihdytti prätkällään sieltä 3-tieltä päin ja joku mimmi kääntyi suoraan sen eteen. Oon yrittäny ettiä täs tietoa sen tyypin kohtalosta. Lentokaari oli laskujemme mukaan noin 30metriä. Paniikkijarrutus saattoi pelastaa sen jätkän hengen, mikäli se siis on hengissä. Ilen mukaan se pyörä osui auton etukulmaan takapää ylhäällä, joten se lens auton yli ilman et se osui autoon. Pyörä kiepsahti tuulilasin kautta auton yli myös. Ihan järjetön tuuri! Jos se ois osunu siihen molemmat fillarit maassa, niin voi olla et etupenkkiläiset ei ois selvinny naarmuitta...
Jos joku näkee/kuulee/tietää asiasta jotain niin laittakaa vaik jotain infoa.


Juhannuksena alkais taas Eggari keikat. Keskiviikkona käyn treeneissä ja pakataan backline valmiiks reissua varten.
Kuvio vähän muuttuu kun Santtu ei tuu tekemään noita keikkoja. Onneks saatiin siihen tontille Kuuranteen Eetu.
Yli-Jyräkään ei lähde, joten valoukkokuvio on vähän auki...
Keikkoja on siis pe Himos ja la Rauma. Rauman vedon jälkeen mä hyppään julkisiin ja suuntaan Tampereelle, josta Terviksen ainoalle jussikeikalle Himokselle. Aikataulut antavat onneksi myöden.
Heinäkuun kaks ekaa viikkoa olis vielä tarkoitus tehdä eggareita ja sit ne painuu taas tekemään biisejä. Tervikseen tulee noille keikoille tuuraamaan Lohenojan Mikko.

Nyt pari päivää vapaata, joten hieman parisuhdetta, lekottelua, golfia ja jotain muuta kivaa!

Ei kommentteja: