lauantai 3. marraskuuta 2007

Savonlinna-sali

Kävin Mikkelissä aamupalalla hotellia vastapäätä olleessa konditoriassa ja niiden pasteija oli toisiks paras vuorokauteen. Parempaa oli eilen Mikaelissa tarjottu lohipasteija, jonka manageri oli jostain kaupasta ostanut. Muut ei niitä pystynyt syömään liiallisen suolan ja valkopippurin vuoksi, mut mulle kelpas kyllä!
Managerin kyydillä mentiin Pekan kans Savonlinnaan ja perillä oottikin mukava henkilökunta.
Kamat meni mun osalta pystyyn ennätysajassa ja tilailtiin pizzat lounaaksi. Bändi tulikin mestoille ruokailun lomassa ja tehtiin nopee check niiden kanssa. Sit odoteltiinkin toinen tunti solistia, joka tuli sit aika viimetipassa hönkimään jotain yksinään mikrofoniinsa. Eilen illalla käytiin aikamoinen keskustele volumesta. Oli kyl sellaista hissuttelua, et ei se kauheen hyvältä kuulostanut. Tänään bändi vetelikin pikkaisen rapsakammin ja eka setti soundas mun mielestä helvetin hyvältä. Disco orkesterin Sammy tuli kuikuilemaan ekan setin ja sehän vanhana tapsadiggarina ilmiselvästi oli kuola valuen pakotettu poistumaan paikalta ennen tokan setin alkua. Itseasiassa ekan setin loputtua tulee mun luokse sellainen vanha herttainen rouvashenkilö kysymään "tässäkö niitä kompuutteja säädetään?" vastasin myöntävästi ja hän kyseli etteikö sitä musiikkia saisi hiljemmalle, kun korviin sattuu. Yritin hieman selventää ison orkesterin ja solistin käskyn mukaisia asioita, mut ei se niistä tainnu ymmärtää. Sanoin tekeväni parhaani. Ekan setin aikana piikit ei ylittäny 90db (+-2db, kun ei oo ihan tarkkaan kalibroitu) kertaakaan...
Tokaan settiin himmasin NIIN paljon kuin pystyin ja sit se soundaskin aika itteltään. Jotenkin turhauttavaa leikkiä innovatiivista miksaajaa, kun ei vaan saa vetää järkevästi. Enkä mä nyt tarkoita mitään järjetöntä äänenpainetta, vaan jonkinmoista headroomia ja varaa dynamiikkaan. Nyt vaan kompressoi (digitiskin parhautta) kaikki kanavat ja toivoo et sen sais sillä läjään... Että sen solistin ääni soisi yhtä hiljaa ja nätisti kuin siitä keittiön pöydällä olevasta matkaradiosta. Terve.

Pakattiin auto ennätysvauhtiin ja managerin kyydissä Kuopioon yöksi. Managerin kyydissä siksi, ettei kuorma-autoon mahdu kuin 2 jätkää ja bändi menee bussilla reippaasti ennen meitä.
Scandiciin saapuessa huojennuin, kun huomasin, et niiltä löytyi respasta katkarapuleipä! Ei tarvinnu lähtee tarpomaan tonne kylmyyteen ettimään grilliä. Minibaarista vielä ölppä huiviin ja se on nyt soronoo.
Ainiin, ilmainen netti on muuten kans aika saakelin hieno piirre tän hotelliketjun palvelussa. nim. ei enää cumu/soko/bestwest/diibadaabamajoja.

5 kommenttia:

Viltsu kirjoitti...

Kyllä Cumuluksista ja Sokoksen hotelleista löytyy kans ilmanen netti.

Tero Arnberg kirjoitti...

Laiha lohtu kun kaikki muu onkin sit aika kuraa.
Aamupala, palvelu, yöruoka (tai sen puuttuminen), huoneet ja mitä niitä nyt vielä on...

Viltsu kirjoitti...

Ei ne nyt niin kauheita oo. Niis on kuitenkin sänky, suihku omassa huoneessa kuten myös vessa ja se aamiainen sisältyy hintaan vaikka huono oliskin.
Vai onko sulla vaan huono päivä?

Tero Arnberg kirjoitti...

Ei oo huono päivä. Sitä vaan haluu aina parempaa...

Viltsu kirjoitti...

Mihin sä oot pessimistisyyden nyt unohtanu. Odota aina pahinta niin yllätykset on useimmin iloisia.