lauantai 7. heinäkuuta 2007

Ruokaläppää

Ai että! Mä oon lähestulkoon aina turvautunut Oulussa Tomo Sushin palveluihin. Pieni koju kauppahallilla, makasiinirannassa. Tänäänhän kuitenkin oli lauantai enkä muistanut, että sehän menee kiinni klo 15... Popparit on jo pitkään hehkuttaneet Olimpos ravintolaa. Välimeren maiden herkkuja! Ai että! Koko lista näytti siltä, että vois syödä mitä vaan! Otin turkkilaista uunilammasta. Jos joku on joskus käynyt Kreikassa, niin tunnistaa saman safkan nimellä kleftikos. Lampaan liha (ei filettä vaan luun vierestä, mielellään luun kera!!!) marinoidaan punaviinissä ja yrttivalkosipuli hässäkässä. Voi marinoida vaik pari päivää. Sen jälkeen esim. saviuunissa, tai normi uunissa esim. valurautakattilassa haudutetaan sitä vähintään 5-6 tuntia. Ai että! Mitä pidempään, sen parempi.
Tostahan on tosi monta eri variaatiota, mut Olimposin taidonnäyte on kyllä Top2 listalla.
Niin, se toinen Top2 listan safka syötiin Thassoksella (kiva pikku saari Kreikassa, suosittelen viikon pyrähdykselle elokuun lopulla). Periaatteessa ihan sama resepti kuin karjalanpaistissa, mut enemmän tota yrttiosastoa!
Ai että!

3 kommenttia:

Ari Kauppi kirjoitti...

Täältä itä-mongolialaisen kurkkulaulun seasta voisin suositella myös Crecian:ia, http://www.crecian.com/.

alanko kirjoitti...

Just samaa tulin sanomaan kuin tuossa yllä. Eli Grecianiin mars seuraavalla kerralla. Siellä on tuo kleftikos semmonen satsi, että pyörien täytyy poistua ravintolasta. Ja järjettömän hyvää myös.

Tero Arnberg kirjoitti...

Voi pojat!
Otamme varmasti haltuun!
Kiitos vinkistä, tästä ansaitsette lämpimän takahuoneoluen!