lauantai 21. heinäkuuta 2007

Ei sit ihan taaskaan...

Valivalikerhosta päivää.
Pekka Pulkkinen. Ei enää ikinä. Sanoin samaa jo 7 vuotta sitten, kun siltä oli ääni/valokamat egotripillä. Silloinen mikseri (a&h) rutisi masterfadereista ja laitoin sen sille takaisin. Sit se tuli seuraavalla viikolla "huollosta" ja vitut sitä mitään oli korjattu. Vein sen sille takas ja hain movarista jonkun isomman crestin tiskin. Silloiseen markka-aikaan pulkkisen firma maksoi muistaakseni 400mk+alv siitä, et meillä oli käytössä sen kamat. 2 kuukautta.
Ei se tilanne oo kauheesti vieläkään helpottunut. Tuli just hotellille purkamaan tuntoni ja painun sit pubiin. Veto onneks ohi. Meitä ennen veti pmmp ja korkalaisen kanssa ihmeteltiin kun se pa soi aika hassusti. Olin siinä vieressä ja kysyin, et voiko master eq:n suoristaa. Siinä yhdessä tuumin lennossa viritettiin se pikku eaw linjasäteilijä. Ei se silti toiminu kunnolla.
Alkoi meidän vaihto/linjacheck, aikaa vetoon 50min. Monilla festareilla riittää yleensä se 20min jos homma toimii. Nyt ei ihan lähteny... Äänipojat oli rakentanu itelleen mun mielestä aikamoisen miinan. Koko lavakaapelointi meni jonkinmoisen houselistan mukaan, mut silti kaikki bändit mentiin ihan normaalisti omiin kanaviin (1-jotain). Ne oli vaan merkannu kaikkien mikkipiuhojen päät niin, että niissä luki mikrofoni mihin se laitetaan, eikä esim kanavanumeroa. Meidän kohdalla oli käynyt pieni häpsy, kun jostain kumman syystä ne halus välttämättä laittaa meidän rumpalin 60´s rumpusettiin toisen bassarin. Siis vittu häh? Minkä ihmeen takia niitä lavakarttoja/kanavalistoja oikein tehdään ja lähetellään? No miina tossa hommassa on se, et kun ne patchaa kaikki inputit splitteriin omien merkintöjen pohjalta ja tarjoilee meidän monitoritiskiin samat kanavat, niin esim phantom-virran syötöt ei enää pidä paikkaansa. Meilläkin on 21 mikkikanavaa ja niistä 6 on dynaamisia, muut on konkkia ja D.I. boxeja. Vielä 10 minuuttia ennen vedon alkua mä saan etupäähän bassarin ja overheadit. En muita. Sit piti käydä jälleen kerran ärähtämässä et taikokaa edes se leadlaulu, niin loput voi ottaa lennosta, mikäli ne vaan on ees kytketty johonkin. Onneks meidän monitoripäässä on hommissa tuo äänentoiston Zen, Junnu Luukkonen. Se antoi niiden sekoilla ihan rauhassa ja teki kaikkea muuta sillä välin. Mä polttelin tupakkaa. Sit kun niitä kanavia alkoi ilmestyä (etupään jätkä siirsi mm. koko kaukokaapelin viuhkan yhdellä eteenpäin, jotta inputit tuli oikeisiin ränneihin...) niin nopeesti ääni läpi ja seuraavaan. Siinäkin matkalla piti ite käydä tiskin perässä kytkemässä muutamat insertit uusiks, kun ei ihan nekään osunu...
Veto lähti n. 10 min myöhässä ja sit lopussa orkesteria pyydettiin jo lopettelemaan, kun aika oli vähissä... Itse keikkahan meni ihan kivasti, sain omasta mielestä taiottua ihan ok soundin niistä vehkeistä... Mulle tuotiin desibelirajoituksesta kertova lappu keikan loppupuolella. Sanoin sille järjestäjänaiselle, et kaikki on hyvin!
Joku jamppa kävi tuomassa mulle lapun ja kiitteli blogista ja ruokavinkeistä! Mahtavaa! Fani! Ime pamppuu! :)


Huomenna samaan mestaan , tosin eri lavalle Matti Juhannus Koivun kanssa ja siitä kiireellä Karkkilaan Tervomaa keikalle.

3 kommenttia:

Viltsu kirjoitti...

Kai se Korkalainen kerto miten meillä meni hiphopit viime vuonna Ankassa Pulkkisen lavalla.

Nuori Robert kirjoitti...

Haha, loistokuva! "juu neiti järkkäri, anteeks nyt, se on tää db sellanen vähä epäeksponentiaalinen käsite, tajuukste?"

Jazmanaut kirjoitti...

G-painoitettu terssimittari akustosuurre-mitoituksella kato.