sunnuntai 30. syyskuuta 2007

Valmistautumista, audioläppää ja resepti

Moro!
Perjantainen tanssiesitys sai kelailemaan kaikkee mahtavaa supatusta tolle saralle. Pitäis varmaan alkaa markkinoimaan itseään teknisenä tuottajana, oli nimittäin sen verran kivan näköinen proggis jossa vois olla vaik mukana. Sefru&co teki hyvää jälkeä tekniikan osalta, kaikki tuki kaikkea. Hyvä!
Jarin ja Metsiksen tanssi oli näyttävää, haastavaa ja moni-ilmeistä. Siis enhän mä tollasesta ymmärrä yhtään mitään, mut nautin silti kovasti. Oli kerrankin mukavaa kattella esitystä tollai ummikkopohjalta, nyt ei tullu sitä poliisioloa. Ehkä siks se toimikin niin hyvin...

Aleksintorin kompleksissa on erään sokean jätkän pitämä levy/krääsäkauppa josta mukaan lähti kolme levyä kympillä:
Tenacious D, Beach Boysisn Pet Sounds ja teiniaikojen kikkailumusan klassikko Steve Lukatherin Candyman.
Samaan syssyyn ostin kolme leffaa.
Siitä lähettiin rouvan kans hiusten laittoon, kun seuraavat 2 viikkoa menis aika vähillä suihkuilla etc. niin toi lyhyt fleda on hivenen helpompi tuunata bussissa. Vitun hiusfriikki...
Rouvalla alkoi pikkaisen flunssa pukkaamaan päälle, joten vaihdettiin iltamenot kotisafkaan ja löhöilyyn. Tom Kha Gai keitto toimii aika hyvänä flunssalääkkeenä. Teen sitä aina vähän eri tavoilla
-Resepti-
Kaada kattilaan hivenen öljyä. Lisää pilkottu valkosipuli, shalottisipuli, tuore chili ja kuullota hetki.
Lisää puol purkkia kookosmaitoa, pari ruokalusikallista Tom Kha Gai tahnaa ja pilkottua kanaa (n. 400g).
Kypsennä kana, lisää loppu kookosmaito ja puol purkkia vettä.
Lisää pilkottu tomaatti (poista siemenet!), tuoreita herkkusieniä, bambuversoja (tai vesikastanjaa).
Anna kiehahta ja sammuta levy.
Purista limen mehu, lisää vajaa teelusikallinen kalakastiketta ja reilusti silputtua korianteria.
Nauti.
-Resepti loppuu-

Eilen heräilin ja lueskelin kirjaa. Pakko mainita että David Baldacci on todellakin tutustumisen arvoinen jännärien kirjoittaja. Oon nyt lukenu 4 tai 5 sen kirjaa ja on ihan pakko ostaa sen koko tuotanto. Todella koukuttavaa lukemista. Se mies on joku lakimies ja mielikuvitus laukkaa näemmä vilkkaana, mut hyvällä tavalla. Sillä on frendejä FBI, Liittovaltion poliisi etc mestoissa, joista se saa aika pahoja faktoja (tai mistä sitä tietää...) mistä meitsi diggailee kovasti. Ei kuitenkaan samanlaista faktaa ja henkilökerrontaa kuin Tom Clancyllä. Siis voi vittu. Sen kirjoittama Armoa Tuntematta on ainoa kirja minkä meinasin jättää kesken. Siinä kerrotaan ainakin 4 eri tarinaa yhtäaikaa, missä seikkailee erinäisiä henkilöitä, joita kutsutaan oikeilla nimillä ja erinäisillä lempinimillä. Siinä sitten yrität ekat 400 sivua sukkuloida eri tarinoiden ja henkilöiden seassa ja sit vasta tarina varsinaisesti etenee. Huh. Ja sen henkilökerronta... Varmaan selittää 10 sivua jonkun kulmakarvoista. Ei enää Clancyä mulle. Baldacci on paras!

-Audioläppää-
Tavastialla oli siis eilen 3:n bändin ilta ja Wahlsten oli tällä kertaa lavalla ja mä keulilla.
Ekaks checkiin tuli Valkyrians ja homma toimi hienosti. Käskivät illalla hieman ajella dub-delayta.
Sit check vuoro I walk the line orkalle, jolla oli oma äänimies. Ne halus äänittää keikan raiturille mut eihän sil jäbällä ollu tapeeks letkuja mukana, eikä ambienssimikkejä... No talolta lainaks sitten.
Vikana checkiin tuli ehkä Suomen yks kovimpia trio kokoonpanoja, Sweatmaster. Voi hyvää päivää! Ei mitään kysyttävää!
Sweatmasterin basistilaulaja Sasu sanoi ettei lauluun saa laittaa mitään kaikuja tai efektejä. Ainoa mitä sai käyttää oli kompura. Sit mä kikkailin sen kompuran kanssa ja biisistä riippuen ajoin sitä ihan särölle ja lyttyyn ja jossain sitä hieman hölläsin. Muutenkin mahtava bändi miksata kun palat on hyvin kohdallaan. Trion miksaaminen on muutenkin haastavaa, kun siitä pitäis tehdä samaan aikaan ison kuuloista ja samaan aikaan herkkää. Tiedäthän? Omasta mielestä onnistuin oikein mainiosti. Tota bändiä ois kiva vedellä useemmin.

I walk the line veteli siis tokana ja mä tein valoja. No huhhuh. olin kyl ihan pihalla, vaik joskus 10 vuotta sitten se oli leipälajini. Ois pitäny käyttää enemmän aikaa ohjelmointiin, varsinkin kun ei ollu liikkuvia ollenkaan käytössä. Bändi oli mun mielestä aika tylsä, ei jotenkin lähteny yhtään. Missä ne biisit oli?

Valkyrians vetikin sitten maton jalkojen alta! Ihan kunkku livebändi. Koko Tavastia joras mukana ja tunnelma oli todellakin katossa. Suosittelen katsomaan orkesterin keikan, jos on huono fiilis. Keikan jälkeen tuli jostain syystä kehuja soundista, vaikka ite arastelinkin sen dilsan käyttöä. Olin täysin selvinpäin. Siitä se johtui. Sanoin bändille keikan jälkeen, et jos joskus eksyn heitä miksaamaan, niin lupaan olla jossain tilassa.

Huomenna aamulla siis lento eka Köpikseen ja sieltä Muncheniin jossa on eka keikka. Saadaan mennä suoraan kentältä checkiin ja keikan jälkeen ajetaan yötä myöden Sveitsiin. Siis kaikkiin muhin mestoihin ajetaan yöllä, paitsi Wienin keikan jälkeen jäädään sinne yöks.
01.10.2007 Tonhall Münich, Germany
02.10.2007 X-Tra Zürich, Switzerland
03.10.2007 Gasometer Vienna, Austria
05.10.2007 Haus Auensee Leipzig, Germany
06.10.2007 Columbiahalle Berlin, Germany
08.10.2007 Le Zenith Paris, France
09.10.2007 Congresscentrum B Stuttgart, Germany
10.10.2007 E-Werk Cologne, Germany
11.10.2007 Club Zentrum Erfurt, Germany
12.10.2007 Klub Lochness Krakow, Poland
14.10.2007 Loppen Copenhagen, Denmark
Palaan asiaan, kunhan nettiyhteys järjestyy jostain...

1 kommentti:

Oksu kirjoitti...

Koettakaaha jaksoo reissusa ja pitäkee lippu korkeella.