maanantai 8. lokakuuta 2007

Kun kulkee niin sitten kulkee!

Moro!

Mies voittaa lotossa Jackpotin - 14 miljoonaa euroa.
Hän tuumii hetken ja aikoo odottaa kunnes rahat on tilillä. Viikkoa
myöhemmin ollaan jo siinä vaiheessa ja hän päättääkin aamulla
ensitöikseen mennä sanomaan pomolle suorat sanat. Seuraavana aamuna hän
meneekin suoraan pomon juttusille ja juuri kun on tarttumassa
ovenkahvaan niin ovi aukaistaankin hänelle ja pomo kutsuu hänet sisään.
- Hyvä juttu että tulittekin juuri. Meidän täytyy hieman jutella.
Tiedättehän että meidän on säästettävä henkilöstökuluissa ja minun on
kerrottava se suoraan teille. Meidän on irtisanottava teidät ! Koska
olette olleet niin kauan firman palveluksessa olemme myöntäneet teille
erorahan. Tässä on shekkinne. Hän vilkaisee shekkiä: 500 000 Euroa !!!
Jopas jotakin ja laittaa tyynen rauhallisesti shekin taskuunsa Kotona
hän miettii, että nythän hänellä on aikaa ja rahaa. Menenpäs hankkimaan
itselleni unelma-auton : Mersun tietenkin !!! Hän menee lähimpään
autoliikkeeseen ja kun hän astuu sisään niin Raketit räjähtelevät ja
koko liikken henkilökunta on onnittelemassa häntä. - Olette 100 000 :s
asiakkaamme ja saatte valita ilmaiseksi mieleisenne auton. Rahansa
säästäneenä hän ajeleekin tyytyväisenä upouudella mersullaan kotiin.
Kotona hän kaataa itselleen lasin konjakkia ja sytyttää Havannalaisen ja
nauttii avoimen ikkunan ääressä raikkaasta ilmasta. Samaan aikaa kuuluu
kadulta voimkas rysähdys, jarrujen kirskuntaa ja lasin helinää. Hän
näkee, kuinka kadulla hänen vaimonsa lentää kaaressa auton töytäisemänä
ja jää makaamaan kadulle elottomana !!! Mies vielä kallistelee
rauhallisesti konjakkilasiaan ja tuumii: -Kun kulkee, niin sitten kulkee!!!

7.10. vapaapäivä
Keikka Berliinissä meni eilen todella mallikkaasti ja kehujakin tuli managementin osalta. Kivaa!
Vedon jälkeen käytiin pikaisesti oluella jossain punk-luolassa pikaisesti.
Pakko vielä kehua, että Berliinissä oli kyllä paras catering ikinä! Kaikkee oli tarjolla, koko ajan! Huippua!

Yöllä lähettiin ajamaan kohti Pariisia, mutta kun matka on niin pitkä, niin kuskin tarvitsi pitää pidempi paussi. Kiertuemanu päätti että tauko pidetään Düsseldorfissa. Aamulla heräiltiinkin sieltä ja käppäiltiin Burger Kingin kautta hotellille, joka meille oli hoidettu iltapäiväksi suihkuja varten. Kun koko bändi heilahti sinne samaan aikaan, niin ruuhkahan siellä tuli.
Kun kukaan muu ei oikein lämmennyt millekään ajantappoehdotuksille, niin pamahdettiin Viltsun kanssa vesieläintarhaan!


Laitan lisää kuvia kunhan saa hieman stabiilimman nettiyhteyden... Ranskalaiset ei ihan osaa vielä...

Sit sieltä tempaistiin keskustaan, Rein-joen rantaan ja siellä oli ihan ihme meininki. Jengiä oli ihan järjettömästi ja kaikilla näytti olevan kivaa ja jurrissa näytti olevan! Todettiin Viltsun kans et on ihan väärä päivä olla tipatta. Mentiinkin siitä nauttimaan yhdet oluet. Sit tulikin tietoa, että samassa kaupungissa esiintyy Dream Theater ja Symphony X! No perkules, eikun sinne, varsinkin kun rundimanu hoiti meille tiketit. Katteltiin koko Symphony X ja ihmeteltiin kun ilmeisesti pääbändi ei antanu niiden käyttää kuin 4:ää lattialamppua ja naamavaloja. Aika ykstoikkoinen valaistus. Meillä sentään (vaikka lämppäreitä ollaankin) WT:n valoukko vetelee lyhtyjä ja käyttää miltei koko kattausta! Symphony X myös soundas aika kuralta ja tuntui, et ne ei saanu käyttää ees koko pa:ta... Aika perseestä mun mielestä tollanen meininki. X:n laulaja on muuten ihan saatanan kova. Törkeen hyvä soundi. Sit aloittikin illan pääesiintyjä. Ja jumalauta et ne aloittikin! Introna pyöri niiden videoista tehty "teaser" ja sit bändi pölähti lavalle ja aloitti rymistellen Also Spracht Zaratustran. Valot välkkyi ja tuli ihan törkeen lujaa. Sit alkoikin eka biisi ja tuntui et olipas taas näytös. Vittu! Eikö nyt isot ihmiset tajua sitä, et se intro EI saa tulla lujempaa kuin se eka biisi. Keikasta katoo koko potku. Katottiin 4 biisiä ja lähettiin dönerille. Sit meninkin bussin sänkyyn lukemaan pari lukua ja nukahdin kirja naamalle.

8.10. Pariisi, Le Zenith
Heräilin kun saavuttiin Pariisin aamuruuhkaan. Jürgen keitteli aamukahvit ja katteltiin sitä sekoilua. Kummastuttaa aina, et miks jengi tajuu käyttää julkisia liikennevälineitä? Miten ne jaksaa olla siinä samassa aamuruuhkassa päivästä toiseen? En mä van jaksais. Pyörittiin hetki parissa liikenneympyrässä ja saavuttiin keikkapaikalle. Tänään on aika spesiaali tilanne, kun orkesterimme entinen teknikko on suututtanut paikallisen promoottorin ja meille siis ei tarjoilla tänään kuin illallinen ja jotain limppareita. Lähettiinkin siitä sit Viltsun kans ottamaan Pariisi haltuun! Metrolla mentiin pyörimään keskustaan ja päädyttiin Planet Sushiin syömään. Ihan törkeen hyvä setti! Misokeitto, 17 palan mix ja vichyvesi maksoi 20€, joten ihan suht inhimillinen hinta keskustan hinnoiks. Sit pitikin lähtee jo takaisin venuelle roudaamaan. Matkalla löytyi vielä dödökauppa ja sain ostettua uuden Higher Energyn, kun entinen raapii jo kainalot verille.
Checkin jälkeen (todella nopee kun pääbändi oli myöhässä...) cateringiin syömään ja ruoka maistui kyllä! Alkuun jotain kasviskeittoa, sit kalkkunaa curryssa ja jälkiruoaksi törkeen hyviä juustoja ja pannacottaa vadelmilla. Toimi.
Keikka meni ihan mainiosti, yleisöllekkin uppos, niinkuin itseasiassa kaikilla keikoilla yleisö on ottanu lämppärit todella hienosti vastaan. Soundi oli miellyttävän rujo ja diggailinkin eroa toiseen lämppäriin, joka on aika pitkälti samanlaista kauraa kuin WT. Nyt tulin just suihkusta, kun saatiin kamat bussiin ja odotellaan lähtöä Stuttgartiin. Aamulla siellä, joten ois taas pari tuntia aikaa pörrätä kylillä. Huomenna vois mennä jo vihdoinkin kattelee WT:n keikan... Soundas muuten tänään checkissä ihan törkeen hyvältä.
KUN KULKEE, NIIN SITTEN KULKEE!

Ei kommentteja: